Chauffeurs uit Amsterdam bewapenen zich

Chauffeurs van de Amsterdamse Tram-, bus- en metro die bij het vervoersbedrijf GVB werken hebben steeds vaker wapens bij zich tijdens hun dienst. De chauffeurs zouden zich bewapenen omdat ze zich niet veilig voelen tijdens hun werk. Het arsenaal van de chauffeurs bestaat uit artikelen als flesjes citroenzuur, messen, ploertendoders en zelfs vuurwapens.

Door de toenemende agressie in het openbaarvervoer zijn de chauffeurs zich gaan bewapenen, het komt steeds vaker voor dat medewerkers van vervoersbedrijven worden mishandeld of anderzijds het slachtoffer worden van agressieve reizigers.

Vorige maand nog werd een buschauffeur mishandeld door een meisje die weigerde haar vervoersbewijs te tonen. Eerder werd er ook al een chauffeur mishandeld door een groep jongens omdat hij niet op een van de jongens wilde wachten. Gisteren nog beroofden een aantal jongeren een chauffeur, ze deden een greep in de kassa.

De GVB wil niet op de kwestie ingaan, ze is niet op de hoogte van het wapenbezit onder haar medewerkers en wil er daarom niets over zeggen.