Den Helder: 7 gewonden bij schietpartij Citadel

Ray_16v en proximity hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een schietpartij op de Koningstraat in marineplaats Den Helder zijn gisternacht 7 mensen uit die plaats gewond geraakt. De schietpartij vond plaats voor bar-dancing Citadel in het uitgaansgebied van Den Helder. In een grote groep mensen was een vechtpartij uitgebroken toen een man plotseling begon te schieten.

Meteen daarna vluchtte de groep mensen weg in de richting van een politieman. Toen de schutter nogmaals schoot, loste die agent een waarschuwingsschot.

Een collega agent hield even verderop een 22-jarige man met een wapen aan. Tijdens die aanhouding drongen omstanders zich op. Zij wilden de verdachte aanvallen en zijn wapen hebben. Daarop trok de agent zijn dienstwapen, waarna de omstanders afstand namen. Een omstander die naar de verdachte schopte werd ook aangehouden.

Na de schietpartij werd een 24-jarige Nieuwedieper met een kuitwond opgenomen in een ziekenhuis. Een 28-jarige man, die eveneeens geraakt werd aan zijn kuit, én een 27-jarige man met letsel aan zijn voet konden na behandeling naar huis.