FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 2 september 2002

Al-Qaeda terroristen in Nederland opgepakt

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het OM (Openbaar Ministerie) heeft vandaag bekend gemaakt dat het 8 vermeende terroristen heeft aangehouden op verschillende plekken in Nederland. Volgens het OM hebben zij banden met het al-Qaeda-netwerk van Osama Bin Laden.

In eerste instantie werden 12 mensen gearresteerd. Dat gebeurde in havenstad Rotterdam (2 verdachten), Eindhoven (5), Den Helder (2), Roosendaal (1) en Den Bosch (2).
Vier van hen bleken na hun aanhouding niet bij dit strafrechtelijk onderzoek betrokken te zijn. De overige 8 zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Die heeft 7 van hen in bewaring gesteld.Het gaat om mannen variërend in leeftijd van 25 tot 35 jaar.

Het hoofd van de AIVD, S. van Hulst, meldde in het voorjaar al dat er zich óók in Nederland vertakkingen van al-Qaeda en het Algerijnse terroristennetwerk van het GSPC, bevinden.

China blokkeert zoekmachine Google

t.t had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Chinese regering heeft de populaire zoekmachine Google geblokkeerd. Deze maatregel is genomen omdat het medium de algehele controle, die de Chinese regering probeert door te voeren, bedreigt. De Chinese regering staat er bekend om om bepaalde nieuwssites te blokkeren omdat zij pagina's laten zien die hun qua inhoud niet aanstaat.

Volgens een woordvoerder van de regering wordt Google geblokkeerd omdat zoekacties snel pornografie kunnen opleveren. Ook kun je snel de websites van de, in China verboden, "Falun Gong" organisatie opvragen.

Over het algemeen gebeurt het wel vaker in China dat er censuur wordt toegepast, voornamelijk op politiek gevoelige momenten. In oktober zou er namelijk een groot congres van de Communistische Partij plaatsvinden. Het is niet bekend of de blokkade opgeheven zal worden na dit congres.

Unieke vondst oervogel in Maastricht

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag werd bekend gemaakt dat er in de kalksteengroeven, rond Maastricht, fossielen gevonden zijn van een 66 miljoen jaar oude oervogel. Het is de eerste keer dat in Europa resten van een oervogel zijn gevonden. De vogel is volgens wetenschappers tegelijkertijd met de dinosaurussen uitgestorven. Het beest toont echter een kenmerkend verschil met de 'huidige' vogels. Zo heeft de oervogel geen snavel, maar een spitse bek met vlijmscherpe tanden. Ook zou de vogel afstammen van de dinosaurussen. Dit blijkt uit de staart die de vogel heeft.

De vondst zelf bestaat uit lichte, holle en zeer breekbare botten van de vleugel en de poten. Ook een stuk onderkaak en drie borstwervels zijn gevonden. De restanten zijn vanaf morgen te zien in het Natuurhistorisch Museum in Maastricht.

Schaarste aan Hema tompoucen door brand

Fester had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagochtend is de Hema Bakkerij in Winschoten ernstig beschadigd geraakt door een brand, die ontstond in twee vrachtwagens buiten het pand. Door de brand ontstond er veel rook- en waterschade aan de koelruimte van het gebouw. Hierdoor ging veel gebak verloren, met als gevolg dat de HEMA ketens in Groningen vandaag geen gebak konden leveren.

Bij de brand vielen geen gewonden. De twee vrachtwagens zijn echter wel verloren gegaan. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

'V8 regelt schijngevechten op Terschelling'

ThunderCracker en RaTz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Burgemeester C. van Beukering van Terschelling wil stappen gaan ondernemen tegen V8. Volgens haar heeft de omroep voor een docudrama over belevenissen van vakantievierende jongeren op het eiland situaties in scène gezet. 'Van de politie en ondernemers heb ik gehoord dat er situaties tegen betaling van drank in scène zijn gezet. Ik vind het heel erg dat een zendgemachtigde excessen ensceneert als er niets te beleven valt', aldus de boze burgemeester.

Zo zou er volgens haar een fiets zijn gekocht door jongeren die later door dezelfde groep voor de camera werd vernield. Ook zouden er schijngevechten onder de vuurtoren Brandaris zijn geweest en moesten jongeren doen alsof ze zwaar beschonken waren. Verder zouden op de jongerencampings stapels bierkratjes extra hoog zijn gemaakt.

Een supermarkteigenaar op Terschelling zegt achteraf spijt te hebben de cameraploeg in zijn winkel toegelaten te hebben. 'Een groepje jongeren is gevraagd om luidruchtig in de supermarkt drank te kopen met een opblaasbare sekspop in de winkelwagen. Dat soort dingen kom je normaal gesproken nooit tegen', aldus de eigenaar.

De politie heeft inmiddels overleg gevoerd met het Commissariaat van de Media met de vraag stappen tegen V8 te ondernemen. Volgens het Commissariaat kan dat pas na de eerste uitzending van 'Uit je tent!', die voor vanavond 22.25 uur gepland staat. De burgemeester heeft de Officier van Justitie gevraagd of het mogelijk is de omroep wegens uitlokking te vervolgen. Ook dat is pas na de uitzending mogelijk.

Een woordvoerder van V8 ontkent de beschuldigingen. 'Het was niet nodig om dingen na te spelen. Er is voldoende gebeurd om het programma te vullen. We moesten zelfs zwaar selecteren om bepaalde jongens in bescherming te nemen', aldus de woordvoerder. De woordvoerder zoekt nog uit wat er waar is van de fietsenaffaire.

Ook de politie heeft het incident met de fiets onderzocht. 'Er is niet gebleken dat dit in scène is gezet. Er was in elk geval niet voldoende bewijs.', aldus een politiechef. 'Toch vind ik het kwalijk als er wel situaties in scène zijn gezet. Als uit de tv-opnames blijkt dat er inderdaad sprake is van uitlokking van openlijke geweldpleging, dan overwegen wij om alsnog actie te ondernemen.'

Herman Brood expositie erg succesvol

De overzichtstentoonstelling van het werk van Herman Brood, in het Cobra Museum in Amstelveen, trekt zeer veel bezoekers. Circa 45 schilderijen, een klein aantal objecten en tekeningen worden sinds 5 juli geëxposeerd, en hebben al meer dan 21.000 bezoekers getrokken. Normaal gesproken komen in die periode maar 8.000 mensen naar het museum.

Het museum is verheugd over de grote belangstelling, aldus een woordvoerster. De tentoonstelling van Brood is nog te zien tot en met 15 september.


Affiche Brood expo

Tunesiër wilde Zweeds vliegtuig kapen

Ozzie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man die afgelopen donderdag werd gearresteerd in Zweden toen hij met een pistool een vliegtuig wilde instappen, wordt door de politie verdacht van een zeer ernstig misdrijf, met een omvang zoals nog nooit in Zweden is gepleegd. Volgens de Zweedse justitie wilde hij een vliegtuig kapen.

De verdachte is een Tunesiër en had een vlucht geboekt naar Londen waar een islamitische conferentie is. Hij was al beschuldigd van illegaal wapenbezit, poging tot vliegtuigkaping en sabotage van luchtverkeer of luchthaven.

Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft belangstelling voor de man. In 1996 zou hij op een vliegschool in de Verenigde Staten hebben gezeten.

CDA: Geen taakstraf voor geweldsmisdrijf

Het CDA wil af van het opleggen van taakstraffen aan mensen die geweldsdelicten hebben gepleegd. Volgens de christen-democraten is een werkstraf veel te licht voor dit soort misdrijven en behoren daders van dat soort misdrijven thuis in de gevangenis.

CDA- Tweede Kamerlid Rietkerk zei dat daders van geweldsdelicten niet meer vijf dagen aan het schoffelen in het bos moeten worden gezet, maar direct de cel in behoren te worden gegooid. Ook wil hij dat de daders in hun cel worden behandeld, zodat de kans dat ze opnieuw in de fout gaan, wordt verminderd.

De reden om dit aan te zwengelen is volgens het CDA het aantal zeden- en geweldsmisdrijven zoals bijvoorbeeld tegen agenten, dat weer flink aan het toenemen is. Vooral politieagenten blijken steeds vaker het doelwit te zijn van geweldsuitbarstingen van burgers.

PvdA voor verhoging strafmaat

De VVD vraagt zich echter af of het afschaffen van de taakstraf wel een goed middel is in de strijd tegen het groeiende aantal geweldsmisdrijven. "Het verhogen van de pakkans moet juist prioriteit krijgen. Dat heeft meer effect dan een enkeling die straks in plaats van een taakstraf de cel in moet", meent VVD-Tweede Kamerlid Cornielje.

Op een ander punt kreeg Rietkerk bijval van PvdA- Tweede Kamerlid Van Heemst; De straffen voor het bedreigen en mishandelen van overheidsfunctionarissen als trambestuurders en politieagenten, moeten flink omhoog. Nu al kunnen rechters besluiten om daders van dergelijke geweldsmisdrijven 30% boven de maximumstraf op te leggen. Als het aan de PvdA en het CDA ligt, krijgt de rechter de mogelijkheid om de straf met 50% te verhogen.

Nu al kaarten voor Volle Maan te koop

Vanaf vandaag kan er al in ruim 50 bioscopen kaartjes worden gereserveerd voor de Nederlandse film Volle Maan, hoewel die pas vanaf 10 oktober in de bioscopen te zien zal zijn. Nog nooit eerder werden de kassalijnen van een bioscoop zes weken voor de officiële releasedatum opengesteld om al kaarten te kunnen reserveren. Met name de bioscoopconcerns Minerva en Polyfilm komen hiermee tegemoet aan de grote vraag van bezoekers. De verwachtingen voor Volle Maan zijn hierdoor duidelijk hoog gespannen.

Volle Maan is de nieuwe film van Johan Nijenhuis, de regisseur van COSTA !. Het scènario is geschreven door Mischa Alexander (ALL STARS). Producent is NL FILM, het jonge bedrijf van Johan Nijenhuis en Alain de Levita en co-producent is BNN. Independent Films en Universal Pictures brengen VOLLE MAAN uit.

Voetballer De Graafschap opgepakt na vechtpartij

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voetballer Ruslan Valeev van De Graafschap is aangehouden bij een vechtpartij in het Arnhemse centrum.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd hem de toegang tot een discotheek ontzegt, omdat hij dronken was. Vervolgens zou hij bij de portiers hebben gedreigd met de "Russische maffia".

Vervolgens onstond er een vechtpartij tussen de Oekraïner en de portiers. Teamgenoot John van den Brom probeerde tevergeefs te gemoederen te sussen. Valeev werd aangehouden door de Arnhemse politie en voor enkele uren vastgezet.

Tientallen bezoekers van de discotheek waren getuige van de vechtpartij. Valeev was met een deel van de voetbalploeg op stap in Arnhem.

Officieel onderzoek: Drugsgebruik stijgt licht

ThunderCracker, GTV en rolfvp hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlanders gebruiken steeds meer drugs, toch blijft het aantal gebruikers relatief klein. 17% procent van de Nederlanders boven de 12 jaar heeft ooit cannabis gebruikt. Bijna 3% heeft ooit cocaïne gebruikt. Een en ander blijkt uit een onderzoek van het Centrum voor Drugsonderzoek (CEDRO) van de Universiteit van Amsterdam. Het vorige onderzoek dateert van 1997.

De gemiddelde leeftijd waarop Nederlanders hun eerste stickie opsteken is gelijk gebleven. Zowel in 1997 als in 2001 is deze leeftijd 19,7 jaar. Het aantal gebruikers van cannabisproducten steeg wel maar niet veel: 1,5%.

Grote steden

Drugsgebruik verschilt wel heel erg van plaats tot plaats. In Amsterdam gebruiken de meeste mensen drugs: 38,1% van de bevolking van 12 jaar en ouder heeft ooit wiet of hasj gebruikt. In Rotterdam is dat 22,4%. Het landelijk gemiddelde ligt, zoals vermeld, op 17,0%; in de dunst bevolkte gemeenten van ons land is dat 11,4%.

Het onderzoek van het CEDRO werd vorig jaar gehouden onder 18.000 willekeurig gekozen Nederlanders van 12 jaar en ouder. Gekeken werd naar het gebruik van alcohol, tabak, rustgevende middelen en slaapmiddelen, cannabis, cocaïne, amfetamine, ecstasy, hallucinogenen (waaronder LSD), psychotrope paddestoelen (paddo's), opiaten (waaronder heroïne), vluchtige stoffen (zoals lijm en tri), drugs uit de smartshop, en prestatieverhogende stoffen (zoals anabole steroïden).

Er werd bij het onderzoek doelbewust een onderscheid gemaakt tussen legale (bijvoorbeeld alcohol, tabak) en illegale drugs (bijvoorbeeld cannabis, cocaïne). Het onderzoek is gefinancierd door het ministerie van VWS en uitgevoerd in samenwerking met CBS en het NIPO. Door de overheid wordt dit onderzoek gebruikt als officiële bron van druggebruikgegevens van de Nederlandse bevolking.

[UPDATE3]Nieuw team maken nu mogelijk!

Op veler verzoek kan je doordat er uitstel is door de kleine crash een nieuw team samenstellen. Je doet dat door naar http://competitiemanager.fok.nl/eenmalig/delete.fok te gaan. Hierdoor delete je jouw teamgegevens uit de database.

Hierna moet je eenvoudig het stappenplan doormelden (dus eerst aanmelden daarna teamopstellingen kiezen en zo verder).

Er zit nog een klein bugje in, ik weet waarschijnlijk wat het is, dus er volgt een update zodadelijk.

Update

Bugje is eruit, gewoon nog een keer klikken op bovenstaande link en je kan weer alles doen
update2
Soms lijkt het alsof ik niet kan scripten , was een paar includes vergeten, nu zou het dan echt moeten werken

update 3
Subleagues zouden na de delete brak zijn, ik kan niet meteen zien waaraan dat ligt. Dus mail maar even om welke league het gaat en wat je username/id is

Wereldkampioen moerasduiken komt uit Wales

rmsappl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Copyright foto: ReutersZwemvliezen en een snorkel zijn toegestaan, maar voor de rest heeft de sport weinig gemeen met normale duiksporten. In Wales is woensdag de nieuwe wereldkampioen Philip John moerasduiken gekroond. De snorkelaars moeten een 60 yard lang parcours afleggen in een sloot van iets meer dan een meter diep. Er waren 90 deelnemers uit onder meer Rusland, Ierland, Australië en Groot-Brittanië.

"Het is een harde sport. Je wordt door insecten gebeten, je stinkt en je wordt heel vuil", aldus een deelneemster.

Lichte aardschok bij Voerendaal

Zaterdagavond heeft zich een lichte aardbeving voorgedaan in het Limburgse Voerendaal. De beving had volgens het KNMI een kracht van 2,6 op de schaal van Richter. Ook in Heerlen en Schaarsbergen was de beving voelbaar.

Het KNMI kreeg ongeveer veertig meldingen binnen. Veelal hoorden mensen een dof gedreun en gerommel. Voor zover bekend is er geen schade en zijn er geen gewonden gevallen.

De aarde bij Voerendaal trilt geregeld. De laatste aardschok was op 22 juli, meldt een woordvoerster van het KNMI.

Big Brother 4: Bewoners overtreden regels

Big Brother 4 is pas een paar dagen oud, maar nu al zijn er bewoners die de regels behoorlijk overtreden.
Zo blijkt Judith er een geheime code op na te houden, waarmee zij communiceert met de buitenwereld. Nadat Laurens haar hierop betrapt, volgt er een fluisterend gesprek tussen de twee bewoners, waarop Laurens aangeeft haar helemaal te snappen. Hou dus de beelden in de gaten, misschien is Laurens wel op een idee gebracht.

Ook Mustapha communiceert met de buitenwereld, en wel in het Duits. Nadat hij uitvoerig de reglementen nagelezen heeft, komt hij tot de conclusie dat communiceren in een andere taal niet verboden kan zijn, waarna hij zich naar een camera richt en in het Duits tot zijn familie spreekt.

Ook Daniela lijkt zich weinig aan te trekken van de regels. Het is immers verboden om electronische apparatuur het huis mee in te smokkelen, maar toch worden de bewoners midden in de nacht opgeschrikt door een alarm. Eerst wordt gedacht dat dit geluid afkomstig is van bijvoorbeeld de regie of de bewaking, maar al snel blijkt de reiswekker van Daniela dit alarm te veroorzaken. Niet alleen de wekker van Daniela houdt de bewoners overigens wakker, ook het gesnurk van met name Bo zorgt voor een slechte nachtrust.

Verder kwam er wat opvallend nieuws over de achtergronden van de BB-bewoners naar buiten. Zo blijkt Stefan in de porno-industrie werkzaam te zijn en heeft Laurens als beroepsmilitair in Srebenica gezeten. Jeanette heeft lange tijd een groep "verkeerde vrienden" gehad, waar drank en drugsgebruik aan de orde van de dag waren.

Op het BB4 forum kun je discussiëren over Big Brother in al haar facetten, op de FP aub alleen reacties op het betreffende nieuwsbericht. Offtopic reacties zullen negatief worden gemodereerd en verwijderd.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 35

Weer vast prik op de maandagmorgen; de winnaars van de prijsvragen van de vorige week. Je maakte kans op de fantastische nieuwe CD van de Counting Crows en een 10-rittenkaart voor Bleekemolens Raceplanet. Om maar meteen met de deur in huis te vallen bij deze de winnaars:

Bleekemolens Raceplanet
De goede antwoorden moesten zijn: Gaston Starreveld en Rintje Ritsma. De dame met het goede antwoord die zich 10 keer als een ware coureur mag uitleven op een van de kartbanen van Raceplanet is:

blekkie

De 10-rittenkaart komt zo spoedig mogelijk naar je toe. Van harte gefeliciteerd! En race ze!

Counting Crows
De live CD van de Counting Crows heet 'Accross a wire' (eventueel met de toevoeging 'Live in New York City'). Degenen die deze week de CD nog in hun brievenbus zien verschijnen zijn:

juss
kwib
Stratenmaker


Gefeliciteerd en veel luisterplezier met deze CD!

Deze week maak je wel heel erg veel kans op een prijs, want we geven maar liefst 50 (!) CD-singles en uitnodigingen voor de CD presentatie van VanKatoen weg! Doe vooral mee, want we hebben nog een verrassing in petto voor alle inzendingen...

Trein rijdt bij Workum in op kudde koeien

boogiewoogie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een trein is vanochtend rond zes uur bij Workum ingereden op een kudde van elf koeien. Volgens een politiewoordvoerder hebben twee koeien het ongeval niet overleefd. Er raakten geen mensen gewond.

Het treinverkeer op het traject Sneek - Stavoren ligt stil. De NS heeft bussen ingezet om gestrande reizigers verder te kunnen vervoeren. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Air Holland op de rand van het failissement

Chartermaatschappij Air Holland dreigt op korte termijn bankroet te gaan. Vorige week heeft het vluchtleidingscentrum Eurocontrol het faillissement van Air Holland aangevraagd. Air Holland heeft een miljoenenschuld bij Eurocontrol en andere schuldeisers. De chartermaatschappij vliegt met drie Boeings en heeft 200 medewerkers.

OAD Reizen en Hotelplan hebben hun contract met Air Holland inmiddels opgezegd. De reisorganisaties moeten daardoor in totaal 15.000 reizigers overboeken. Het gaat hierbij vooral om vluchten van en naar Turkije. Voor een aantal passagiers zal de reis korte tijd uitgesteld moeten worden.

Veerboot op de Noordzee in brand

Voor de Oost-Engelse kust is een veerboot in brand geraakt. Het schip, de Norsea van de rederij P&O, was op weg van het Britse Hull naar Zeebrugge en had 611 mensen aan boord.

Het vuur ontstond in de machinekamer, maar dat lijkt nu onder controle te zijn. De Norsea (32.000 ton) heeft een modern blussysteem dat een brand in de machinekamer met kooldioxide dooft.

Het schip bevindt zich 12 kilometer uit de kust bij Great Yarmouth. Vooralsnog gaan de passagiers niet van boord. Wel zijn een aantal helikopters en reddingsboten naar de Norsea gestuurd. Negen schepen ontvingen een noodsignaal en blijven in de directe omgeving van de veerboot.

Adult Entertainment in hotels

"Heeft u ook een videokanaal?" De receptioniste keek mijn vriend niet begrijpend aan. "Nou ja, misschien wel. Dan moet u achter de televisie kijken of daar een scart-aansluiting zit, en als die er niet is kunt u toch altijd met allerlei draadjes iets doen..." Op zijn beurt keek mijn vriend de receptioniste weer niet begrijpend aan. Ondertussen stond ik met een grote grijns naar dit tafereeltje te kijken. Ik besloot om maar eens tussen beide te komen.

Zwerver door jeugd gestenigd

In Groningen zijn drie tieners (13 tot en met 15 jaar) opgepakt wegens het stenigen van een 35-jarige zwerver. De zwerver raakte gewond in zijn gezicht.

De man werd bekogeld onder een viaduct waar hij een slaapplaats had gevonden. Aanvankelijk ontkenden de jongens op het politiebureau maar nadat ze waren herkend door de zwerver, biechtten ze op uit pure balorigheid de man te hebben bekogeld.

De jongens werden gedwongen hun excuses aan te bieden aan de zwerver, waarna de ouders werden ingelicht. Justitie oordeelt nog of ze wegens mishandeling voor de kinderrechter moeten verschijnen.

Den Helder: 7 gewonden bij schietpartij Citadel

Ray_16v en proximity hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een schietpartij op de Koningstraat in marineplaats Den Helder zijn gisternacht 7 mensen uit die plaats gewond geraakt. De schietpartij vond plaats voor bar-dancing Citadel in het uitgaansgebied van Den Helder. In een grote groep mensen was een vechtpartij uitgebroken toen een man plotseling begon te schieten.

Meteen daarna vluchtte de groep mensen weg in de richting van een politieman. Toen de schutter nogmaals schoot, loste die agent een waarschuwingsschot.

Een collega agent hield even verderop een 22-jarige man met een wapen aan. Tijdens die aanhouding drongen omstanders zich op. Zij wilden de verdachte aanvallen en zijn wapen hebben. Daarop trok de agent zijn dienstwapen, waarna de omstanders afstand namen. Een omstander die naar de verdachte schopte werd ook aangehouden.

Na de schietpartij werd een 24-jarige Nieuwedieper met een kuitwond opgenomen in een ziekenhuis. Een 28-jarige man, die eveneeens geraakt werd aan zijn kuit, én een 27-jarige man met letsel aan zijn voet konden na behandeling naar huis.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.