Ben tapt illegaal stroom af

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele bewoners van een flat in Zoetermeer die dachten dat er in hun flat een hennepkwekerij zou zijn, waardoor de stroomrekening nogal hoog uitviel, stonden voor een aardige verrassing. Hun speurtocht leidde naar een vreemd kastje waarop de tekst stond: 'Dit is van Ben, afblijven'.
Een ingesteld onderzoek leerde dat telecommunicatiebedrijf Ben 21 maanden lang elektriciteit trok van de flat. Ben heeft inmiddels beloofd dat de bewoners de te veel betaalde kosten binnenkort terugkrijgen. Volgens verhuurder Vestia kan de teruggave oplopen tot honderd gulden per bewoner.

Hoe het precies heeft kunnen gebeuren, is onduidelijk. Een woordvoerder van Vestia spreekt van een 'domme fout van Ben'. Het bedrijf mocht in 2000 een aantal gsm-masten op het dak van de flat plaatsen voor mobiele telefonie. De bedoeling was dat Ben een eigen stroomvoorziening zou krijgen en dus ook zelf zou betalen voor de elektriciteit die nodig is om de masten te bedienen.

Ben heeft de fout toegegeven en heeft inmiddels zijn eigen voorziening. Een woordvoerder zegt dat het incident te wijten is aan 'een onderaannemer die niet volgens de juiste procedure heeft gehandeld of toch gewoon aan een fout'.
Het geld is inmiddels overgemaakt aan het verhuurbedrijf.