Kindermoordenaar Michel S. overleden

Kindermoordenaar Michel Stockx is dinsdag in het brandwondencentrum in Beverwijk bezweken aan de verwondingen die hij op 18 september had opgelopen bij een ongeval met terpetine en kortsluiting in de gevangenis in Scheveningen. Hij liep daardoor zware brandwonden op. Dat heeft het ministerie van Justitie dinsdag bekendgemaakt aan de vader van de vermoordde Jessica Laven.

De 50-jarige Assenaar (ex vrachtwagenchaffeur) is onder meer veroordeeld voor de moord op Jessica Laven en twee Duitse jongens van 9 en 13 jaar. Stockx werd in november 1992 hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar en tbs. Het Hof in Amsterdam achtte hem destijds schuldig aan pedoseksuele delicten met dodelijke afloop. Ook België deed onderzoek naar de man maar kon geen sluitende bewijzen vinden.

Stockx kwam onlangs nog in het nieuws omdat hij net als Ferdi E. ook een kapitaal aan AOW zou ontvangen tijdens zijn detentie.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Uit de eerste bevindingen is gebleken dat er geen sprake is van enig misdrijf of van verwijtbaar gedrag van anderen. Ook de arbeidsinspectie heeft de zaak in onderzoek.