Kabinet: Agressie tegen moslims kan niet

osado had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet neemt krachtig stelling tegen de agressie tegen moslims in Nederland. Mensen die zich aan ,,kleine terreur'' schuldig maken, kunnen er op rekenen dat zij worden opgespoord en berecht, aldus minister Van Boxtel (Integratiebeleid).

De afgelopen week zijn verschillende islamitische Nederlanders fysiek en verbaal belaagd. Hoofddoeken werden afgetrokken en mensen werden bespuwd. Ook is een islamitische school in brand gestoken en werden gesluierde vrouwen geweigerd in het openbaar vervoer.

Brandstichting

Onbekenden hebben in de vroege vrijdagochtend brand proberen te stichten in een moskee in Venlo. Daarbij werd schade aangericht aan de toegangsdeuren. De brand is vanzelf gedoofd. De politie sluit niet uit dat er verband bestaat met de aanslagen in de VS.

De daders hadden een brandend stuk papier onder de toegangsdeur geschoven. Afgelopen weekend werd de muur van een Heerlense moskee beklad met de leus: 'Moslims dood!'. De Islamtische basisschool El Wahda in Maastricht kreeg de afgelopen week diverse telefoontjes van mensen die zich in negatieve zin over moslims uitlieten.

Voor de rest zijn er in Limburg volgens de politie geen uitingen geweest van anti-moslimsentimenten. ,,Wel kregen we vorige week veel meldingen over het uiten van vreugde over de aanslagen door allochtonen'', zegt een woordvoerder van de politie in Venlo.

Ontoelaatbaar zegt Van Boxtel over de kleine terreur. Samen met premier Kok sprak hij vrijdagmiddag met een delegatie van zichzelf Jonge Nieuwe Nederlanders noemende allochtonen.