Einde seizoen voor F1-Burti

XxPl0SiVe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Luciano Burti komt de rest van het Formule 1-seizoen niet meer in actie. De artsen van de Braziliaanse coureur, die vorige week op Spa-Francorchamps zwaar crashte en van geluk mag spreken dat hij het nog normaal kan navertellen, achten het niet verantwoord om hem dit seizoen nog in te zetten tijdens Formule 1 races.

Tijdens een BBC-interview zei Dr. Gary Hartstein, lid van het medische FIA-team, dat het gevaar bestaat dat iemand met een dergelijke zware hersenschudding zoals Burti de rest van zijn leven daarvan hinder kan blijven ondervinden wanneer hij te snel weer achter het stuur kruipt.

"De hersenscan laat op zich alleen maar goed nieuws zien en ook fysiek gaat het goed met Luciano", aldus Hartstein. "Zijn familie is het er volledig mee eens dat hij onder observatie blijft voor zolang dat nodig is."

De coureur onderkent dit zelf ook. "Ik begrijp ook wel dat in mijn geval het beter is om rustig aan te doen. Natuurlijk wil ik weer zo snel mogelijk terug in mijn auto maar dat is duidelijk geen goed idee."