Initiatief voor zwervers op internet werk niet.

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een initiatief om Groningse daklozen via internet meer bij de samenleving te betrekken, heeft vooralsnog weinig zin gehad. De vrijwilligers die de dak- en thuislozen zouden helpen blijken net zo weinig van computers en internet te snappen als hun leerlingen.

,,Het zijn prima instellingen'', prijst initiatiefnemer en gemeentelijk projectleider B. Bloem. ,,Maar veel vooral oudere vrijwilligers hebben geen enkele feeling met ICT. Ze kunnen zich in hun eigen leven het nut van het medium al niet voorstellen, laat staan in het leven van dak- en thuislozen.''

Bloem heeft de vrijwilligers een computercursus aangeboden, maar dat willen ze niet. De projectleider hoopt nu dat bezoekers van andere locaties waar computers staan, zoals de nachtopvang van de tippelzone, hun collega-daklozen uiteindelijk wegwijs maken op de digitale snelweg. ,,E-mail, internet en spelletjes maken het leven van elk mens gemakkelijker en leuker, dus ook voor daklozen'', aldus Bloem.

Het project, dat in januari officieel is geopend door minister R. van Boxtel van Grote Stedenbeleid, biedt de Groningse zwervers tien computers op verscheidene locaties die regelmatig door hen worden bezocht.