Moordende Franse overvaller gepakt

De Franse politie heeft zondagochtend de man aangehouden die wordt verdacht van de roofoverval zaterdag op een bank in Cergy-Pontoise bij Parijs. Dat is bij de recherche vernomen. Bij de overval kwamen drie mensen om het leven en raakten vijf anderen gewond.

De man, die in 1974 in de Afrikaanse staat Tsjaad is geboren, werd rond 06.00 uur gearresteerd. Hij had zijn toevlucht gezocht bij zijn levenspartner in Persan-Beaumont.
De dader was zonder buit verdwenen. Hij had zich verkleed als vrouw. Hij had zich geschminkt, droeg vrouwenkleren en een pruik.

Volgens de Franse politie nam de gewapende man tien personen in gijzeling in een filiaal van de Caisse d'Espargne in het winkelcentrum in Cergy-Pontoise. De overvaller doodde de directeur en een medewerker van de bank en verwondde twee anderen voor hij het pand verliet. Tijdens een daaropvolgend vuurgevecht met de politie werden twee toevallige passanten gewond.

Ondanks de aanwezigheid van een aanzienlijke politiemacht wist de dader te ontsnappen in een auto waarvan hij de bestuurder had neergeschoten. De politie zette de achtervolging in. Tijdens zijn vlucht heeft de overvaller nog een automobilist doodgeschoten.

Klanten van de bank waarschuwden in het begin van de middag de politie toen het filiaal gesloten bleek te zijn. Een van de cliënten verklaarde een gemaskerde man te hebben gezien. De politie evacueerde het winkelcentrum.