Grootste tribute album ooit aangekondigd

Jeromeo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Madonna, Britney Spears, Queen en The Corrs zijn slechts een greep uit de sterren die gaan meewerken aan een album met Beatles songs opgedragen aan Linda McCartney.

Ook Lenny Kravitz, Art Garfunkel, leden van Wings - de band getrokken door Paul McCartney en wijlen zijn vrouw - en The Eagles zullen op het album te horen zijn. De producers hebben de ex-Beatles Paul McCarney, Ringo Starr George Harrisson gepolst. Julian Lennon en Ringo Starr's zoon Zak hebben hun medewerking reeds toegezegd.

Men hoopt met de dubbel-CD miljoenen binnen te halen voor het fonds 'Women And Cancer'. Linda overleed aan kanker in 1998.
De woordvoerder van het fonds is een Beatles fan die eveneens meewerkt aan de realisatie van het album. Hij vertelde: "We vinden dat dit een passend eerbetoon aan Linda is.

De respons van de grote sterren is verbazingwekkend. Er zijn al 12 tracks vergeven. De platenmaatschappijen kunnen nu eindelijk het belang van het werk van Linda erkennen en hopenlijk zal met dit album een gigantisch bedrag binnenhaald worden voor 'Women and Cancer'."

Madonna heeft nog niet beslist welk nummer zij voor haar rekening gaat nemen, The Corrs gaan 'The Long And Winding Road' doen en de heren van Queen zullen waarschijnlijk Paul's solo nummer Souvenir ten hehore gaan brengen. Het kinderkoor van de lokale basisschool van McCartney heeft 'And I Love Her' opgenomen.

Het project zal naar alle waarschijnlijkheid ondersteund worden door een TV special.

Daarnaast staan er live concerten aan beide kanten van de grote plas op de planning wanneer het album volgende jaar gelanceerd wordt.
Ondertussen helpt Yoko Ono mee met het organiseren van een groot concert ter opgedragen aan John Lennon. Dit concert staat gepland voor 9 oktober, wat de 61e verjaardag van John zou zijn geweest en wordt gehouden, in de Radio City Music Hall in New York.
De winst van de show gaat naar het "Violence Policy Center", een groep die strijdt voor het terugdringen en het beter beheersen van het wapenbezit. De Beatle werd in 1980 in New York doodgeschoten door een bezeten fan.