Stewardessen mogen passagiers slaan

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Herrie schoppen op vluchten van Swissair kan gevaarlijk worden: de Zwitserse luchtvaartmaatschappij laat haar stewardessen klappen uitdelen. "Als een lid van ons cabinepersoneel door een passagier wordt bedreigd met fysiek of seksueel geweld accepteren we dat hij of zij een tik uitdeelt", aldus de veiligheidschef van Swissair in de woensdageditie van de Neuen Zürcher Zeitung.

Om het probleem van agressieve passagiers aan te pakken, heeft vanaf januari elk Swissairtoestel een stel plastic handboeien aan boord. Daarmee kunnen gewelddadige reizigers tot de landing onder de duim worden gehouden.

De luchtvaartmaatschappij krijgt steeds vaker te maken met wangedrag van passagiers. In 1996 werden 285 gevallen gemeld. In het afgelopen jaar lag het aantal al op 502 incidenten, een steiging van ruim 76 procent. Het aantal passagiers steeg in dezelfde periode met 55 procent tot 14 miljoen.

De meeste passagiers die zich misdragen hebben een slok teveel op, zegt een stewardess van Swissair in de krant. Ook ontstaan er veel conflicten als reizigers op niet-rokenvluchten toch naar hun sigaretten grijpen.