Britse vrouwen into cyberdating

Zelfs de liefde gaat met de moderne tijd mee. Zo ontmoeten Britse vrouwen steeds vaker blinddates via het internet. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse website , zo meldde de Britse zender BBC donderdag.
Ongeveer een kwart van de ondervraagde secretaresses, leidinggevenden en studenten gaven toe wel eens een romantische vriendschap te hebben gehad met iemand die zij via het internet kenden. In totaal deden tweeduizend mensen mee aan het onderzoek.

De ondervraagde vrouwen zijn gemiddeld 27 jaar en zitten gemiddeld anderhalf uur per dag te chatten in een chatbox. Veel van deze vrouwen maken via deze weg wel eens een afspraakje. Londense vrouwen zijn tijdens de afspraakjes het meest toeschietelijk. Zij scoren het hoogst bij de vraag wie van hen wel eens naar bed is gegaan met hun cyberdate. En van de drie ondervraagde vrouwen ! zei met het chatten haar sociale leven te vullen.

Volgens de woordvoerder van de website is het niet opmerkelijk dat vrouwen vaak via het internet een romantisch avontuur opzoeken. ,,Vrouwen praten heel gemakkelijk en zien het internet als een nieuw speeltje. Het is een intieme manier van communiceren.''

Volgens de website moeten vrouwen echter wel uitkijken met het maken van een spannend afspraakje met een onbekende internetman. ,,Er zijn heel wat viezeriken'', aldus de woordvoerder.