FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Vitantonio Liuzzi

Formule 1 Coureur

Vitantonio Liuzzi, of Tonio, zoals hij ook wel genoemd wordt, is een Italiaanse Formule 1-coureur. Hij is sinds 2005 actief binnen de Formule 1. Hij is dat jaar samen met Christian Klien tweede rijder bij Red Bull Racing en rijdt in totaal vier races. Hierna is hij actief als derde rijder bij het team.

In 2006 gaat hij als tweede coureur rijden voor het nieuwe team Toro Rosso. Hij weet in dat seizoen de enige punt voor het team te scoren door achtste te worden in Indianapolis. Die dag waren er extreem veel uitvallers en kwamen er slechts negen coureurs over de eindstreep.

2007 is een succesvol jaar voor Tonio. Hij behaalt het beste resultaat in zijn carrière tot dan toe, door als zesde te eindigen tijdens de Grote Prijs van China. Een paar maanden daarvoor heeft Toro Rosso al bekend gemaakt dat hij op zoek mag gaan naar een ander stoeltje door de komst van Sebastien Bourdais bij het team. Liuzzi rijdt in 2008 niet in de F1, maar wordt testrijder bij Force India.

In 2009 hoopt Tonio nog op een comeback in de F1, maar krijgt nul op het request bij Red Bull. Als Giancarlo Fisichella, die op dat moment bij Force India rijdt, in moet vallen bij Ferrari voor de geblesseerde Felipe Massa, krijgt Liuzzi zijn kans om weer terug te keren op de F1-grid. Deze taak vervult hij naar grote tevredenheid en hij staat tijdens de eerste race van 2010 dan ook aan de start van de GP van Bahrein als tweede rijder bij Force India.

Nationaliteit Italiaanse
Geboortedatum 6 augustus 1981
Team Force India
Vorige teams Red Bull, Toro Rosso
Aantal gereden GP's 59
Totaal punten 18
Meer informatie www.liuzzi.com
User-waardering 6.7
Aantal stemmen9
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.