Louis Sévèke is vermoord door de AIVD

15 november 2013

Aan: De redactie van De Telegraaf

Mevrouw, mijnheer,

Vandaag is het acht jaar geleden dat Louis Sévèke is vermoord door Marcel Teunissen. Dat is althans de officiële lezing. Maar is dat alles? Ik weet inmiddels wel beter. Daarom wil ik juist vandaag uw krant inlichten over het complot dat ik heb ontdekt achter deze moord.

Sévèke was verbonden met krakersgroeperingen en heeft zelf ook in een kraakpand gewoond. Hij was echter ook de luis in de pels van de politie en de Binnenlandse Veiligheidsdienst en dat is hem noodlottig geworden, weet ik nu.
Marcel Teunissen is op 7 maart 2008 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf nadat hij de moord had bekend. Je zou denken dat de zaak daarmee is opgelost, maar niets is minder waar.
Teunissen moest de moord gewoon bekennen van zijn opdrachtgever en is daarna met een grote som geld met de noorderzon vertrokken. Hij is namelijk nooit in de gevangenis aangekomen. Ik heb een getuige bij de politie. Die getuige vertelde me dat Teunissen de dag na de veroordeling is opgehaald door twee mannen met zwarte pakken aan en zonnebrillen op, die samen met hem in een Mercedes Benz S300 stapten. Ze zijn nooit in de gevangenis aangekomen. Die opdrachtgever van Teunissen was de AIVD.

Teunissen werkte al heel lang voor de AIVD. Ik heb een stuk in handen dat kan bevestigen dat Teunissen bij de AIVD in dienst was. Ze heet Angela. Zij was indertijd koffiejuffrouw bij de AIVD en heeft Teunissen regelmatig een kopje zwarte koffie ingeschonken tijdens zijn geheime bezoeken aan zijn baas. Teunissen was geïnfiltreerd in de kraakbeweging waartoe ook Sévèke behoorde. Hij moest Sévèke in de gaten houden vanwege zijn publicaties over politie en veiligheidsdienst.

Infiltreren in de krakerbeweging was niet de eerste opdracht van Teunissen. Een paar jaar voor deze nieuwe opdracht verkeerde hij vaak in de Rotterdamse homokringen om Pim Fortuyn in de gaten te houden. Die opdracht kwam ook van de AIVD. Teunissen moest tijdens zijn undercoveractie proberen uit te vissen of Fortuyn chantabel was. Er zijn namelijk meer zaken aan het licht gekomen waarin politieke homo's 'het' met jonge jongens deden in bepaalde parken. In dat geval zou de AIVD Fortuyn hebben kunnen chanteren en zo zijn politieke carrière hebben kunnen stoppen. Dat was nodig omdat Fortuyn republikein was en de koningin was bang dat hij het koningshuis en haar toelage zou schrappen als hij aan de macht zou komen. Maar Fortuyn deed het niet met jonge jongens dus dat plan kon niet worden uitgevoerd. Daarom werd plan B uitgevoerd: De moord.
Teunissen kon die moord toen niet plegen, omdat voor hem geen motief kon worden verzonnen. Een andere huurmoordenaar van de AIVD had wel een mogelijk motief. Maar Teunissen heeft wel degelijk ook geschoten. Hij werd alleen buiten de zaak gehouden, maar iedereen weet dat er twee kaliber kogels zijn aangetroffen op de plaats van het delict. Logisch. Van der Graaf had een handlanger om zeker te zijn van de goede afloop. Dat was zijn collega en vriend Marcel Teunissen. De twee kenden elkaar en hadden al vaker samengewerkt. Misschien zegt de naam Earth Liberation Front u nog iets? Bomaanslagen in Arnhem. Dat was ook het werk van Teunissen en Van der Graaf. Is het niet toevallig dat Marcel Teunissen en Volkert van der Graaf allebei in 1969 zijn geboren?
Van der Graaf heeft trouwens ook nooit in de gevangenis gezeten. Dat denkt iedereen, maar ook hij is met de noorderzon vertrokken. Let maar eens op. Niemand zal hem kunnen vinden als hij zogenaamd vrijkomt.

De belangrijkste reden voor de moord op Sévèke is echter helemaal nog nooit bekend geworden. Ik weet die reden wel.
Misschien herinnert u zich nog dat Teunissen in Barcelona werd gearresteerd? Hij was daar niet zonder reden. Hij moest ook daar een moord plegen om dezelfde reden als waarvoor hij Sévèke had vermoord. Ik weet het van het beoogde slachtoffer. Hij heeft lange tijd gezwegen, omdat hij bang was. Zijn naam? Zwarte Piet. Het was in dit geval geen echte zwarte piet, maar een gewone Nederlander, van wie ik de naam niet kan noemen. Hij was geschminkt en al naar Barcelona gevlucht omdat hij daar niet zou opvallen tussen de vele zwarte pieten.
Teunissen had hem dan ook nog niet gevonden toen hij werd opgepakt. Wat wist deze zwarte piet?

Een paar dagen voor de moord op Sévèke had deze zwarte piet het toenmalige plaatsvervangend hoofd van de AIVD geassisteerd tijdens een sinterklaasfeestje voor een voetbalvereniging. Dat plaatsvervangend hoofd heeft toen tegen diverse kinderen gezegd dat hij heel erg van lieve kindertjes hield en dat ze allemaal iets lekkers van hem konden krijgen. Hij heeft er zelfs een paar op schoot genomen. Dat was natuurlijk je reinste kindermisbruik, maar deze zwarte piet durfde er niets van te zeggen en heeft het alleen in zijn dagboek geschreven. Dat dagboek heb ik nu in mijn bezit en ik zal het binnenkort publiceren. Op de basisschool zaten echter een paar Roemeense kinderen en die hadden alles aan hun ouders verteld. Zo kwamen Roemeense handelaren in kinderporno en vrouwen het ook te weten en die chanteerden het plaatsvervangend hoofd van de AIVD. Sévèke is daar achter gekomen en wilde het openbaar maken. Daarom moest hij dood.

Ik hoop dat mijn argumenten en bewijzen voldoende zijn voor u om het verhaal te publiceren. Ik zal het in ieder geval op mijn website zetten, zodat heel Nederland het kan lezen.

Hoogachtend,

Wim Dankbaar