Gamingdip


Zo enkele weken na de E3 slaat er bij mij een soort van game moeheid toe. Na in een week helemaal doodgegooid te zijn met verschrikkelijk veel informatie, trailers en allerlei screenshots en filmpjes van de games die we de komende jaren kunnen verwachten heb ik altijd een flinke gamingdip.

Voordat de E3 begon was iedereen vol verwachting over wat er dit jaar allemaal gepresenteerd zou worden. De Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Revolution, allerlei PC-games (Age of Empires III, Quake 4, Stalker) en de nodige gadgets zouden allemaal voorbij komen. En voor het overgrote deel is dit ook allemaal voorbij gekomen. Sommige dingen waren verpletterend om te aanschouwen, bijvoorbeeld de Xbox 360 en de PlayStation 3, en beloven veel moois voor de toekomst terwijl andere dingen, bijvoorbeeld de Revolution, je alleen maar nog nieuwsgieriger maken. Games als Call of Juarez, Serious Sam 2, de Nieuwe Zelda, Trauma Center, Spore en vele anderen beloven een goed jaar waarin hier en daar zelfs ruimte is voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen en gameplay.

Er was zelfs zo veel moois en nieuws dat er op dit moment bij mij een beetje gamingmoeheid is ontstaan. Murw gebeukt, overvoerd en te veel informatie. Ik hoef niets meer te horen over de "future of gaming", ik ga wel lekker een potje risk op een kartonnen bord met wat vrienden en een kratje bier spelen. Jade Empire ligt hier al enkele dagen voor mijn Xbox te wachten op het moment dat hij eindelijk in de cd-lade mag glijden, Half Life 2 staat al enkele weken geïnstalleerd op mijn harde schijf maar wacht nog steeds op de eerste keer spelen. Een DS of PSP heb ik nog steeds niet aangeschaft ondanks dat ik drie maanden geleden niet kon wachten om een van de twee in mijn bezit te krijgen. Ik heb vandaag van het geld maar een nieuw bed gekocht. In Flat Out moet ik nog steeds de zilveren cup vrij spelen, in Ninja Gaiden de laatste baas verslaan en de light side van Kotor 2 is nog steeds niet uitgespeeld. Lego Star Wars en Trackmania Sunrise heb ik nog steeds niet aangeschaft en level 60 in World of Warcraft nog niet bereikt. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er op dit moment ook geen zin in heb.

Of het nog goed gaat komen met mij? Vast wel. Er komt zo veel moois aan de komende maanden dat ik geheid mijn vakantie door zal brengen achter mijn pc en daar al mijn verloren tijd in zal halen. Ik kan niet wachten tot de dagen weer langer worden zodat het tot 's avonds laat op de bank hangen met een controller in de hand aantrekkelijker wordt dan een pilsje drinken in de tuin bij de bbq.