Weer dubbelslag voor freestyleskiër Burov

De beste aerialsskiërs van de wereld waren dit weekeinde wederom actief in het Finse Ruka. Daar werd ook het tweede World Cup-weekeinde van de winter afgewerkt, met twee individuele wedstrijd en wederom een gemengde teamwedstrijd.

Mannen
Maxim Burov won de beide openingswedstrijden een week eerder en ook dit keer was hij ongenaakbaar. In de eerste wedstrijd scoorde hij in de finale met een back-full-full-double-full 133,48 punten, wat hem weer de winst opleverde. Jia Zongyang uit China kwam met een back-full-double-full-full tot 129,21 punten, voor de 123,98 van zijn landgenoot Qi Guangpu en diens back-double-full-full-full.

In de tweede wedstrijd, een dag later, was de winst wederom voor Burov. Hij liet eenzelfde sprong zien als vrijdag en kwam dit keer tot 133,03 punten. Noé Roth uit Zwitserland toonde een back-double-full-full-full en kreeg 128,51 punten, één honderdste van een punt meer dan de back-double-full-full-double-full van landgenoot Pirmin Werner.

Vrouwen
Anastasiya Novosad is al bijna tien jaar van de partij in de World Cup, maar de 28-jarige Oekraïnse won nog nooit...tot vrijdag. Met een back-double-full-full en 98,70 punten was ze niet te verslaan, alleen de Chinese Xu Mengtao kwam met een back-lay-full-full (91,83) in de buurt. Veterane Olga Polyuk maakte het Oekraïnse feest compleet met plek drie en 79,75 punten voor haar back-lay-full - haar eerste podiumplek in bijna vijftien jaar aan World Cup-wedstrijden.

De Oekraïnse dames kwamen er zaterdag niet aan te pas, maar dit keer was het feest in het Australische team. Veteranen Danielle Scott en Laura Peel waren met 102,93 en 99,37 punten het sterkst dankzij respectievelijk een back-double-full-full en een zeldzame back-full-tuck-full. Xu werd met 98,28 punten nu derde met een back-lay-full-full.

Teams
Met Xu, Qi en Sun Jiaxu - goed voor 354,87 punten - was China veruit het sterkst in de teamfinale, waarin teams bestaan uit één vrouw en twee mannen. Winter Vinecki, Christopher Lillis en Justin Schoenefeld sprongen 315,66 punten bij elkaar voor de VS, Novosad pakte met Dmytro Kotovsyi en de 'oude' Oleksandr Abramenko de derde plek met 303,07 punten.