Dubbelzege voor schansspringster Kramer in World Cup

In het Duitse Klingenthal zijn de beste schansspringers ter wereld dit weekeinde actief in de World Cup. De mannen komen zaterdag en zondag in actie, de vrouwen sprongen hun wedstrijden op vrijdag en zaterdag al.

Vrijdag
Het was spannend na de eerste ronde, waarin Marita Kramer de beste sprong noteerde. De Nederlandse Oostenrijkse werd echter op de voet gevolgd door Silje Opseth uit Noorwegen, waarna de gaten wel wat groter werden. De Sloveense teamgenotes Ursa Bogataj en Nika Kriznar voerden de rest van het veld aan, de Japanse Sara Takanashi stond op plek vijf.

Takanashi verdedigde haar positie in elk geval in de finaleronde, Kriznar sprong daar voorbij en landgenote Bogataj was op haar beurt ook weer een stap beter. Opseth opende de strijd om de winst door de leiding over te nemen, waarna het aan Kramer was. Het was spannend, maar zij hield net stand en pakte haar derde overwinning van de winter.

Zaterdag
Opnieuw was Kramer in de eerste ronde de beste, maar dit keer was het verschil behoorlijk fors. Opseth stond wel weer op de tweede plek, met Katharina Althaus uit Duitsland en Bogataj vlak achter haar. Takanashi stond opnieuw vijfde, maar wel al op dusdanige achterstand dat het podium redelijk uit zicht leek te zijn.

Takanashi kende een dijk van een sprong in de finaleronde, waarmee ze Bogataj passeerde. Althaus bleef de Japanse nog wel voor en was dus zeker van een podiumplek, maar Opseth ging er vervolgens wel overheen. Wederom mocht Kramer het afmaken en de overmacht werd alleen maar groter: ze won met groot vertoon van macht, voor Opseth en Althaus.