Vlasov bekroont goede vorm met zege in Giro dell'Emilia

Alexandr Vlasov heeft zijn goede vorm opnieuw getoond. Nadat de Rus eerder de winst wist te pakken in Mont Ventoux Dénivelé Challenge en afgelopen zaterdag een mooie podiumplaats behaalde in de Ronde van Lombardije was Vlasov vandaag de sterkste in de Italiaanse klassieker Giro dell'Emilia.

In de finale maakte Joao Almeida de oversteek naar de vroege vluchters. De jonge Portugees van Deceuninck-Quick-Step maakte de sprong naar de vroege vluchters en zou ze ook snel achterlaten. Bij de laatste beklimming van 2,7 kilometer van San Luca had Almeida nog een voorsprong van een halve minuut op een groepje met Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsang, Ulissi, Vlasov, Eddie Dunbar, Giulio Ciccone en Andrea Bagioli.

Even leek de Portugees zijn eerste profzege te gaan boeken, maar in de achtergrond had Vlasov zijn versnelling ingezet. De renner van Astana kreeg in eerste instantie nog Bagioli, een ploeggenoot van Almeida, met zich mee. Maar in de laatste anderhalve kilometer moest de Italiaan passen bij Vlasov en de Rus zou daarna ook snel bij Almeida aansluiten, waarna hij de Portugees ook direct achter zich liet en zo de zege wist te pakken in de Giro dell'Emilia. Almeida eindigde nog wel op een tweede plaats. Diego Ulissi legde beslag op de derde plaats.