Laatste Wolverine-film heet Logan

Het einde nadert voor Hugh Jackman als Wolverine. Volgend jaar verschijnt zijn derde en laatste solo-avontuur als het fanfavoriete X-Men-personage, en daar zijn deze week meer details van bekend geworden.

De laatste film, die wordt geregisseerd door The Wolverine-regisseur James Mangold, krijgt de titel Logan en speelt zich af in de toekomst. Er is een gelijkenis met de comics-verhaallijn Old Man Logan, in de zin dat Wolverine hier een stuk ouder en zwakker is dan in andere films, voornamelijk omdat zijn krachten langzaam aan het afnemen zijn. Dat blijkt uit een tweet van Mangold, die een foto van een pagina uit het scenario plaatste.

Naast deze informatie wist The Wrap een aantal details uit het verhaal op te lepelen, die kunnen worden gezien als spoilers.

In de film is het 2024 en Logan werkt als limousinechauffeur in een wereld waarin het aantal geboorten van mutanten aan het afnemen is. Daarnaast is de (vermoedelijk Amerikaanse) overheid bezig met een operatie met de naam Transigen, dat jonge mutanten omvormt tot moordmachines. Logan wordt een mentor voor een jong meisje dat twee klauwen heeft in plaats van zijn drie. Dit is het meisje wier hand te zien is op de poster voor de film.

Filmposter Logan
Filmposter voor Logan

Naast Jackman keert ook Patrick Stewart in Logan nog een keer terug in zijn rol van Charles Xavier. Ook de Professor is oud en zwak, met afnemende krachten en soms herinnert hij zich Logan niet eens meer. Een andere rol is er voor Stephen Merchant (The Office), die de albino-mutant Caliban speelt. Hij helpt Logan voor Xavier te zorgen.

Logan is volgend jaar de enige X-Men-universe film die in de bioscoop verschijnt. Deze maand zou eigenlijk Gambit verschijnen, maar die film, met Channing Tatum in de titelrol, is uitgesteld tot 2018. In 2017 verschijnt naast Logan in de bioscoop ook de serie Legion op televisie, die verhaaltechnisch verbonden is met nog te verschijnen X-Men-films. Legion zal in Nederland op FOX te zien zijn, vanaf januari. Logan verschijnt in maart.