'TomKat' en 'pwnen' mogen niet meer

Icoon OpmerkelijkSommige frasen zijn zo vaak herhaald dat de betekenis totaal verloren is gegaan of gewoon helemaal niet meer leuk is. Een universiteit in Michigan heeft een lijstje gemaakt van de grootste ergernis opwekkende taalconstructies heden ten dage. Daarop staat onder meer de contaminatie 'TomKat' (van Tom Cruise en Katie Holmes) en de internetverbastering 'pwn' als in: "Ik pwn (own) je."

Andere termen die misbruikt, overgebruikt of totaal geen nut dienen zijn 'undocumented alien', die nogal eens als eufemisme voor een illegale immigrant wordt gebruikt. De studenten uit Michigan vinden dit net zo belachelijk als een drugsgebruiker die een 'undocumented pharmacist' wordt genoemd.

Ook het woord 'awesome' is betekenisloos geworden, menen ze. "Ik heb mijn diploma gehaald." Awesome! "Mijn moeder is net geraakt door een auto." Awesome! Tevens geven ze de tip aan toekomstige vaders zichzelf schaamte te besparen door op te houden met roepen "We're pregnant!" als alleen diens partner dat is.


Awesome!