FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 30 november 2003

Gezocht: Nieuwsposters voor Voetbalmanager

We willen graag wat meer nieuws op de Voetbalmanager en dus zijn we op zoek naar nieuwe nieuwsposters.

We zijn op zoek naar mensen die zin hebben om ons gezellige team te versterken en dan vooral overdag. Heb jij affiniteit met sport, in het bijzonder voor voetbal, en denk je dat je 20 berichten per maand voor de Fok!Voetbalmanager kan leveren, mail ons dan.

Vermeld in je mailtje sowieso je nick, je verwachte online-tijden, in wat voor sport je, naast voetbal, geïnteresseerd bent en verder een beetje over wie je bent en wat je doet.

Mocht je tot de (gelukkige) nieuwe nieuwsposters behoren, dan krijg je daarvoor in ruil een Fok! e-mailadres en een status-tag achter je naam op het forum als je bewezen hebt dat je het kan. Verder levert het een leuke vrijetijdsbesteding, een stukje waardering vanuit de mede-users, een leuke ervaring, een hoop lol, etc op.

Lijkt het je wat? Mail dan voor 3 december even naar dagobert@fok.nl

Groeten,

De Managercrew

McLaren heeft vertrouwen

Het nieuwe wapen van McLaren genaamd de MP4-19 doet het al heel wat beter dan zijn nooit ingezette voorganger de MP4-18. Door de snelheid en de goede betrouwbaarheid heeft het nieuwe wapen nu al de harten van de McLaren fans gestolen en bovendien geeft de tot nu toe zeer goede prestatie hoop aan het team

Tijden de testdagen in Valencia deze week heeft McLaren al een ronderecord gevestigd, dat ronderecord was 2 dagen daarvoor neergezet door Williams-Coureur Juan Pablo Montoya, die in 2005 zijn overstap naar McLaren maakt.

"Het was al 1 deel van het testprogramma van voor Kerstmis. Een ander deel is dat we al alle crashtests doorstaan hebben. Doordat we deze al gepasseerd zijn, kunnen we nu een heleboel kilometers afleggen, zodat we alle vertrouwen kunnen krijgen in de wagen, en ja, we denken dat we in een goede toestand zitten voor Melbourne," zegt Martin Whitmarsh.

Tevens is de MP4-19 al door de crashtest gekomen, iets waar zijn voorganger meer moeite mee had.

Ook kan de motor in de MP4-19 snel verwisseld worden, al mag dat niet in het seizoen 2004.

"Er is hard gewerkt om een snelle wissel te doen van de motoren in de MP4-19. Nu vragen jullie je natuurlijk af waarom we dit gedaan hebben als we toch gestraft worden als de motor kapot is? Dit is gedaan voor de zaterdag van het GP-weekend. Als we problemen hebben met één of ander onderdeel van de wagen en de rijder in de reservewagen moet stappen, dan moet ook de motor veranderd worden, alleen niet als in de reservewagen geen motor zit. Dan kunnen we snel de motor van de racewagen in de reservewagen plaatsen en dan ontsnap je aan de straf," aldus Martin Whitmarsh.

Vrouw en baby gered dankzij geblaf

Twee honden en een schaap hebben er in het Oostenrijkse Dornbirn voor gezorgd dat een 22-jarige vrouw en haar baby uit hun in brand staande huis konden ontsnappen. De dieren roken de brand en maakten zoveel lawaai dat hun baasje wakker werd. Hij kon daarop zijn buurvrouw per telefoon waarschuwen.

Vermoedelijk heeft een vonkje uit de nog nasmeulende open haard ervoor gezorgd dat een deken vlam vatte. Aangezien de vrouw al sliep, haar man was ten tijde van de brand niet thuis, bemerkte zij de brand niet. Dankzij de dieren van haar buurman konden zij en haar kindje het huis ongedeerd verlaten.

Hermann Maier wint Super-G

De Oostenrijker Hermann Maier heeft vandaag bij de wereldbeker Super-G in het Canadese Lake Louise de overwinning behaald. De 30-jarige skiër won hiermee binnen deze discipline de eerste wedstrijd van het seizoen.

Met een tijd van 1:36,39 was hij 26/100 seconden sneller dan de nummer twee, Michael Walchhofer. Derde werd Stephan Eberharter met een achterstand van 55/100. Met Benjamin Raich als vierde, werden de eerste vier plaatsen door Oostenrijkers bezet.

Dit is Maiers 43e wereldbekeroverwinning, en de 18e binnen de Super-G.

Partij voor de Dieren gaat Europees

De Partij voor de Dieren heeft besloten deel te nemen aan de Europese verkiezingen in juni 2004. De leden besloten vandaag dat hiervoor voldoende draagkracht aanwezig is.

Bovendien bepaalden de leden dat een kartel met andere partijen niet gewenst is. "Onze partij richt zich voornamelijk op dierenwelzijn en overstijgt daarmee iedere andere politieke kleur", aldus voorzitster Mr. Marianne Thieme.

Op de laatste verkiezingen kreeg de Partij voor de Dieren ruim 47.000 stemmen; 0,5 procent van het totaal.

Dodelijk verkeersongeval in Someren

Bij een ongeval op de kruising Parallelweg-Kuikstraat in Someren is zaterdag een 20-jarige inwoonster uit deze plaats om het leven gekomen.

De vrouw bestuurde een personenauto welke op de kruising in aanrijding kwam met een andere personenwagen. Door de botsing raakten beide auto's van de weg en kwam de auto van het slachtoffer tegen een boom tot stilstand. De automobiliste overleed ter plaatse. De 56-jarige bestuurster van de andere auto raakte niet gewond.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Van Hooijdonk redt Fenerbahçe

Pierre van Hooijdonk heeft zijn club Fenerbahçe met twee treffers voor een nederlaag in de topper tegen Besiktas behoed (2-2).

Besiktas kwam even na rust op voorsprong door Sergen Yalçin. Van Hooijdonk counterde echter en Fener kwam met 1-2 voor. Een kwartier voor tijd bepaalde Ahmed Hassan de eindstand op 2-2.

Besiktas blijft aan kop. Fenerbahçe staat nu vijfde met negen punten achterstand op de lijstaanvoerder met nog een wedstrijd te goed. Galatasaray met Frank de Boer staat derde op zes punten van Besiktas.

CD Review: Early Hardcore - Back To The Basics Vol. 1

Onder andere Menthal Theo en zijn Bounzz CD's hebben er voor gezorgd dat er weer volop interesse is voor de wat oudere dance. In de negentiger jaren was vooral de stroming Happy Hardcore erg populair, maar natuurlijk is het daar niet allemaal mee begonnen.

Ga jij kwijlen bij het horen van titels als 'James Brown Is Dead', 'B.O.T.T.R.O.P.' en 'Here's Johnny'? Hou je het niet meer als je namen als Ramirez, Human Resource en Chosen Few hoort? Dan bestaat de kans dat Early Hardcore - Back To The Basics Vol. 1 iets voor jou is!

Ajax-fan valt uit F-side naar beneden

rezel en Bekkie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord die vanmiddag in de Amsterdam ArenA werd gespeeld is een Ajax-supporter uit het vak van de F-side naar beneden gevallen. De man viel ongeveer vijf meter naar beneden in de gracht en bleef daar liggen.

Het slachtoffer is met een brace om zijn nek door ambulancepersoneel afgevoerd. Bij de man, een bekende F-sider uit Zaandam, is in het ziekenhuis geen ernstig letsel geconstateerd.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager.
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

'Utrecht wint met B-selectie'

FC Utrecht trad vandaag aan zonder diverse basisspelers, die waren door griep geveld. Ondanks hun gemis werd er met 3-1 van Roda JC gewonnen.

FC Utrecht had bij de KNVB een verzoek ingediend om uitstel, maar dat werd afgewezen. Trainer Foeke Booy zag zich derhalve genoodzaakt een beroep te doen op zijn zieke spelers en reserve-spelers.

Hans van der Haar, Jean-Paul de Jong en Donny de Groot verschenen verzwakt op het veld. Stefaan Tanghe, Dave van den Bergh en Joost Broerse bleven 'in bed'. Met als grote man de weer fitte Pascal Bosschaart knokte Utrecht zich langs Roda. In de tweede helft kwamen Rick Kruys, Leendert van Steensel en Adnan Alisic in de ploeg.

Utrecht is met de zege weer terug in de subtop.

Schalke 04 toont veerkracht

Schalke 04 heeft zich vandaag hersteld van de nederlaag tegen het Deense Brondby, dit ging ten koste van de club van oud-trainer Huub Stevens Hertha BSC.

Schalke won in Berlijn met 1-3. Niels Oude Kamphuis maakte één van de Schalke treffers.

Met de zege drukte Schalke Hertha BSC nog dieper in de zorgen. Stevens bevindt zich met de Berlijnse club op de een-na-laatste plaats in de Bundesliga. Schalke is daarentegen weer terug in de middenmoot.

De Boer en Mols vertrekken

Glasgow Rangers heeft besloten om de jeugd een kans te gaan geven. De club heeft derhalve aangegeven dat Nederlanders Ronald de Boer (33) en Michael Mols (32) geen nieuw contract krijgen.

Naast de twee Nederlanders moet ook de Noor Henning Berg vertrekken. Het vertrek van het drietal levert de club tevens een financiele besparing op.

Voorzitter John McClelland: "We praten niet met spelers met een aflopend contract over een nieuwe verbintenis. We hebben nu Michael, Ronald en Henning op drie belangrijke plaatsen staan. Het is dus erg belangrijk dat we die posities goed invullen."

Van der Sar frusteert Arsenal

Arsenal heeft in de Premiership strijd een veer moeten laten, het kwam tegen Fulham niet verder dan 0-0. Doelman Edwin van der Sar van Fulham verrichte talloze reddingen.

Arsenal werd er een beetje moedeloos van, de nederlandse keeper had overal een antwoord op. Thierry Henry, Freddie Ljungberg, Dennis Bergkamp en Robert Pires passeerden hem niet.

De gehele wedstrijd was het eenrichtingsverkeer, men sprak over de meest eenzijdige wedstrijd van dit seizoen tot nog toe. Alleen al in de eerste helft pakte Van der Sar zeven ballen. Met de 0-0 schoot Arsenal al met al niet veel op.

De concurrenten Chelsea en Manchester United speelden tegen elkaar. Chelsea was Manchester de baas met 1-0. Frank Lampard maakte na een halfuur uit een penalty het verschil. Ruud van Nistelrooij speelde het hele duel mee, maar kwam niet tot scoren. Chelsea is de nieuwe koploper.

Stephen King opgenomen in ziekenhuis

DeTulp050 vertaalde en submitte het volgende bericht:

Thriller-auteur Stephen King is op Thanksgiving, 27 november, opgenomen in het ziekenhuis wegens een ernstige longontsteking. De auteur van o.a. ' Carrie ' is bij bewustzijn en er wordt verwacht dat hij geheel zal herstellen. Hij dient echter nog wel enkele dagen in het ziekenhuis te blijven.

De 56-jarige auteur, die vorige week in New York de 'National Book Award' voor zijn gehele oeuvre in ontvangst heeft genomen, wist dat hij een longontsteking had, maar is er toch mee blijven rondlopen. Daardoor is de ontsteking op beide longen geslagen. In het ziekenhuis werden weefsel en vloeistof van zijn rechterlong chirurgisch verwijderd.

Overzicht HCE (week 48)

De dertiende speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 48)

DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr19.30FC Groningen RBC Roosendaal 2 - 0
.
za19.30 FC Zwolle PSV0 - 4
za19.30 ADO Den Haag Vitesse1 - 1
za19.30Willem II NEC3 - 0
za20.00 FC TwenteNAC Breda2 - 1
.
zo12.30Ajax Feyenoord 2 - 0
zo14.30 FC Utrecht Roda JC3 - 1
zo14.30RKC Waalwijk AZ1 - 1

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 1311113438-14
2. PSV 139313034-12
3. AZ 138232626-15
4. Feyenoord137332424-16
5. Willem II136342123-21
6. Roda JC135532023-15
7. FC Twente136161925-24
8. FC Groningen135441919-20
9. FC Utrecht135441916-17
10. RBC Roosendaal134541712-14
11. sc Heerenveen125161612-15
12. RKC Waalwijk134361517-18
13. NAC Breda134271418-18
14. NEC 134091215-26
15. FC Volendam122461015-28
16. ADO Den Haag132471011-28
17. Vitesse13166918-26
18. FC Zwolle 1313966-25

Ouders geloven in onschuld muziekleraar

XenaGabrielle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het stichtingsbestuur van kinderkoor De Buddy's uit Delft en de ouders van de leden geloven in de onschuld van hun dirigent. De man werd afgelopen maandag aangehouden omdat hij wordt verdacht van het in bezit hebben en verspreiden van kinderporno.

Ondanks de aantijgingen staan de ouders achter de muziekleraar. Wel zijn tot nader order alle optredens van het betreffende kinderkoor afgelast. Justitie onderzoekt nog of de man ontuchtige handelingen met kinderen heeft gepleegd.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 48)

De dertiende speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Vrijdag 28 november
FC Groningen - RBC Roosendaal (2-0)

Zaterdag 29 november
FC Zwolle - PSV (0-4)
ADO Den Haag - Vitesse (1-1)
Willem II - NEC (3-0)
FC Twente - NAC Breda (2-1)

Zondag 30 november
Ajax - Feyenoord (2-0)
FC Utrecht - Roda JC (3-1)
RKC Waalwijk - AZ (1-1)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 1311113438-14
2. PSV 139313034-12
3. AZ138232626-15
4. Feyenoord137332424-16
5. Willem II 136342123-21
6. Roda JC 135532023-15
7. FC Twente136161925-24
8. FC Groningen 135441919-20
9. FC Utrecht135441916-17
10. RBC Roosendaal 134541712-14
11. sc Heerenveen 125161612-15
12. RKC Waalwijk134361517-18
13. NAC Breda134271418-18
14. NEC134091215-26
15. FC Volendam122461015-28
16. ADO Den Haag132471011-28
17. Vitesse 13166918-26
18. FC Zwolle 1313966-25

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager.
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Familie heeft konijn met drie penissen

Een Tsjechische familie hoopt op een plekje in het Guinness Book of Records met hun konijn: het beestje heeft namelijk drie penissen.

De familie Samkova is bedreven in het kweken van vreemde konijnen. Eerder zijn al twee konijnen met twee penissen geboren. De familie vond het konijn met de drie penissen echter zo uniek dat ze met het dier naar de dierenarts gingen. "Hij was helemaal van slag. Hij had zoiets nog nooit gezien", aldus Lenka Samkova.

De samenstellers van het Guinness Book of Records lieten weten dat er nog geen record is voor het konijn met de meeste penissen. Indien de familie het nodige bewijsmateriaal opstuurt, maakt het konijn kans op een vermelding.

Uitslagen HCE (30-11-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Ajax - Feyenoord (2-0)
4' Van der Vaart 1-0
11' Van der Vaart 2-0

Geel: Swerts (Fey), Schreuder (Fey)

FC Utrecht - Roda JC (3-1)
29' Vandenbroeck 1-0 (ed)
60' Cristiano 1-1
67' De Groot 2-1
77' Leitoe 3-1

Geel: Kruijs (Utr), Filipovic (Rod), Addo (Rod)

RKC Waalwijk - AZ (1-1)
51' Boulahrouz 1-0
90+2' Fortes Rodriguez 1-1

Geel: Sinouh (RKC), Perez (AZ)

Zestigers hebben beter sperma dan twintigers

De Deense professor Jens Bonde heeft na een kwaliteitsonderzoek van het sperma bij duizend Deense mannen geconcludeerd dat het sperma van zestigers beter is dan dat van twintigers. Bovendien hebben de twintigers ook de helft minder aan spermacellen.

Een mogelijke verklaring is volgens Bonde dat vrouwen sinds de laatste decennia tijdens de zwangerschap vaker blijven roken, wat van slechte invloed zou kunnen zijn op de spermakwaliteit. Om de juiste effecten van roken op foetussen en de gevolgen daarvan op de spermaproductie vast te stellen, is nog een bijkomend onderzoek nodig.

Paus grote fan van Liverpool

DinX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paus Johannes Paulus II blijkt een grote fan van de Britse voetbalclub Liverpool te zijn. De reden hiervoor is dat de Poolse keeper Jerzy Dudek op dit moment het doel van de club verdedigt.

De Paus was in zijn jonge jaren zelf ook doelman bij een Poolse club en is een grote voetbalfan. Aan de vooravond van de vriendschappelijke wedstrijd Polen-Italië, die onlangs gespeeld werd, had de paus een aantal spelers uitgenodigd bij hem op bezoek te komen. Toen heeft hij de Poolse keeper verteld dat hij niets liever doet dan naar Liverpool kijken.

Toen de Pool enige jaren geleden werd uitgeroepen tot beste doelman van Europa, kreeg hij al een gelukstelegram van de Paus.

Blair roept op tot baby-fitness

De Britse premier Tony Blair heeft ouders opgeroepen hun baby's dagelijks tien minuten aan 'fitness' te laten doen. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat gebrek aan fysieke beweging voor de allerkleinsten zowel invloed heeft op hun lichamelijke als hun geestelijke ontwikkeling.

Door de komst van 'babywalkers' en wipstoeltjes bewegen en kruipen baby's minder dan een generatie geleden. Ook dragen ze vaak schoentjes met dikke zolen waardoor het evenwichtsgevoel wordt verminderd. Daarnaast worden veel baby's, uit angst voor wiegendood, op hun rug te slaap gelegd waardoor de kleintjes zich niet meer opdrukken en zo hun nekspieren oefenen.

Daarom start in Groot-Brittannië binnenkort een experiment waarbij ouders leren hoe hun kinderen het beste kunnen bewegen, met speciale lessen in omrollen en kruipen.

700 demonstranten tegen OVSE-top Maastricht

Vanmiddag hebben ongeveer zevenhonderd mensen in Maastricht gedemonstreerd tegen de OVSE-top in die stad. De bijeenkomst van 55 ministers van Buitenlandse Zaken vindt morgen en overmorgen plaats. Colin Powell, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, zal één dag aanwezig zijn.

De actievoerders waren afkomstig uit verschillende landen en van verschillend pluimage. Zo liepen studenten mee, maar ook leden van linkse politieke partijen en aanhangers van de Arabisch Europese Liga (AEL). Ze zijn het niet ermee eens dat de strijd tegen terrorisme, het belangrijkste punt op de agenda van de top, ten koste gaat van de mensenrechten in de wereld. Verder richtte het protest zich tegen het Amerikaanse optreden in de Irak. Minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken werd voor "ziende blind" verklaard.

Hoewel enkele honderden agenten aanwezig waren, is de demonstratie zonder problemen verlopen. Aan het begin van de demonstratie liepen enkele mensen over het treinspoor, waardoor het treinverkeer tussen Maastricht-Centraal en station Randwyck korte tijd werd stilgelegd.

De demonstratie is inmiddels geëindigd, waarna een manifestatie met muziek en toespraken is begonnen.

Jaguar slechte keus Klien?

Het nieuwe talent Christian Klien zou wel eens een slechte keuze hebben gemaakt om voor Jaguar te willen gaan rijden.

Jaguar staat inmiddels bekend om het snel ontslaan van coureurs. Daarbij worden de nieuwelingen weinig tot geen kans gegeven om zichzelf te bewijzen en krijgen ook geen kans om zichzelf in het team te werken.

Mocht Klien een contract krijgen dan krijgt Jaguar een mooi sponsorbedrag. Maar mochten ze er bij Jaguar al na een race of zes genoeg van hebben dan kan Klien ook geen testrijder meer worden bij het team. Dit staat allemaal in de nieuwe regelementen van de FIA. Dit kan dus leiden tot het snel ten einde komen van een talent zijn carriere in de Formule 1.

Intussen duiken er weer nieuwe geruchten op. Volgens deze geruchten zou Klien een contract krijgen voor een paar races waarna er wordt gekeken naar zijn prestaties. Zijn deze prestaties niet goed dan staat de volgende, Jos Verstappen, in de rij om het over te nemen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat we deze twee rijders volgend jaar in een Jaguar zien rijden.

Tennis: Uitslag Davis Cup finale

Australië heeft in Melbourne (Aus) de Davis Cup veroverd, de beker van de landencompetitie in het tennis. In een fraaie finale versloeg het Spanje met 3-1.

Davis CupNadat op de eerste dag beide landen een enkelspel hadden gewonnen, zette het koppel Wayne Arthurs/Todd Woodbridge Australië zaterdag op voorsprong. Vandaag werd in de vierde wedstrijd het verschil niet meer prijs gegeven. Na een spannende vijfsetter wist Mark Philippoussis de beslissende bal te slaan en won hij zijn partij van Juan-Carlos Ferrero. De vijfde partij was daarmee niet meer van belang.

Uitslag Davis Cup finale
Australië - Spanje (3-1)

Hewitt - Ferrero 3-6 6-3 3-6 7-6 6-2
Philippoussis - Moya 4-6 4-6 6-4 6-7

Arthurs/Woodbridge - Corretja/Lopez 6-3 6-1 6-3

Philippoussis - Ferrero 7-5 6-3 1-6 2-6 6-0

Nederland verloor reeds in de eerste ronde van Zwitserland (2-3).

Familie Ketellapper mag niet thuis bakken

Tatjana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De familie Ketellapper, bekend van de friese kruidkoeken, moet van de gemeente Lemsterland stoppen met het maken van koeken vanuit haar woning in Delfstrahuizen. Dit is namelijk in strijd met het bestemmingsplan, aangezien op het betreffende perceel alleen gewoond mag worden en geen bedrijfsvoering mag plaatsvinden.

Joop Ketellapper is echter van mening dat hij in zijn villa aan de Marwei helemaal geen bedrijf voert. Er worden slechts als proef een nieuw soort kruidkoeken uitgevonden. Hij verklaarde hieromtrent het volgende: "Wy binne der noch net sa lang mei oan 'e gong en wolle earst sjen hoe't it rint. Giet it goed, dan begjinne wy earne in bedriuw." * Wat volgens Ketellapper duidelijk in het voordeel van de gemeente is, aangezien dat werkgelegenheid zal scheppen.

De gemeente is echter onverbiddelijk. Aangezien de familie vanuit hun woning inmiddels zes soorten kruidkoek op de markt heeft gebracht en deze via internet te koop aangeboden worden, is er geen sprake meer van een hobby, maar van een fabriek. De Ketellappers moeten dan ook voor 1 januari hun bezigheden staken.

*Wij zijn er nog niet zo lang mee aan de gang en willen eerst zien hoe het loopt. Gaat het goed, dan beginnen wij ergens een bedrijf.

Kleindochter Mussolini richt partij op

DeKeuv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kleindochter van de Italiaanse dictator Benito Mussolini, Alessandra Mussolini, gaat een nieuwe partij oprichten nu ze uit de rechtse Nationale Alliantie is gestapt.

Mussolini stapte uit de partij omdat ze het oneens was met partijleider Fini. Hij probeert de partij meer naar het politieke centrum te bewegen. De 40-jarige Mussolini is van mening dat de nieuwe koers van de partij onverenigbaar is met haar achternaam. Ze heeft meerdere malen verklaard er trots op te zijn dat ze een kleindochter is van de beruchte staatsman.

Mussolini is in onderhandeling met kandidaten voor haar partij. Concrete plannen zullen later uit de doeken worden gedaan.

Dieven stelen sinterklaascadeautjes

velpzuid.nl en JayDel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn uit het scoutinggebouw van de Maastrichtse groep Lord Baden Powell alle sinterklaascadeautjes gestolen. De verkenners hadden deze juist in het gebouw voor elkaar klaar gezet.

De dieven namen niet alleen de pakjes mee, maar ook twee computers, een televisie en een videorecorder. Daarnaast haalden ze alle kasten overhoop en gooiden de inhoud ervan op de grond.

Hill: "McLaren niet goed voor Juan "

Juan Pablo Montoya neemt met zijn overstap naar McLaren een slechte stap volgens Damon Hill.

De oud wereldkampioen vind het jammer dat Juan Pablo Montoya in 2005 naar McLaren gaat.

"Ik hoop dat het goed zal gaan met Juan Pablo. Het ziet er naar uit dat McLaren jaren competitief zal zijn. Maar ik had hem liever bij Ferrari naast Michael Schumacher gezien, dat zou prima geweest zijn voor de kijkcijfers."

"Kimi Raikkonen en Juan Pablo zijn twee totaal verschillende persoonlijkheden, zodat het interessant zal worden om hen samen aan het werk te zien. Ik vind Montoya eigenlijk geen type-rijder voor McLaren."

Uitslag Ajax-Feyenoord

Vanmiddag werd de 150e versie van de klassieker Ajax-Feyenoord gespeeld. Ajax was door twee vlotte treffers van Rafael van der Vaart met 2-0 te sterk.

Al na vier minuten wist Van der Vaart met een schitterend doelpunt de balans te verbreken. Ajax nam het iniatief en Feyenoord moest zelfs toezien hoe Van der Vaart zijn tweede kon maken. Van een echte achtervolging was vervolgens nooit echt sprake. In de tweede helft kon Feyenoord tegenspel bieden, maar scoren deed het niet.


Ajax - Feyenoord (2-0)
4' Van der Vaart 1-0
11' Van der Vaart 2-0

Geel: Swerts (Fey), Schreuder (Fey)

Ajax: Lobont, De Jong, Escudé, Grygera, Heitinga, Maxwell, Galásek, Sneijder, Van der Vaart (Yakubu/83), Mitea (Soetaers/69), Sonck (Ibrahimovic/62)

Feyenoord: Lodewijks, Swerts, Paauwe, Van Wonderen, Snoijl, Schreuder, Buffel, Ono (Song/39), Van Persie (Smolarek/75), Kuijt, Lurling (Kalou/68)

Advocaat: 'Groep met mogelijkheden'

Bondscoach Dick Advocaat noemt de groep waarin Nederland is terechtgekomen tijdens de loting voor het Euro 2004 in Portugal een 'groep met mogelijkheden'.

Nederland speelt tijdens het toernooi, volgend jaar juni, haar openingswedstrijd tegen aartsrivaal Duitsland. Verder moet de ploeg het opnemen tegen Tsjechië, die Nederland tijdens de kwalificatie voor het toernooi van de groepswinst af wist te houden, waardoor de ploeg play-off-wedstrijden tegen Schotland moest spelen, en speelt het haar laatste groepswedstrijd tegen outsider Letland.

Het feit de Nederlandse ploeg het in de eerste wedstrijd moet opnemen tegen Duitsland ziet Advocaat als een groot voordeel: "De Duitsers hebben in het verleden altijd bewezen er op grote toernooien te staan. Ik denk dat dat heel positief kan werken, omdat je weet dat je daar niet kan verslappen en dat je er moet staan."

Ook over Tsjechië heeft de bondscoach, ondanks het verlies in de kwalificatie, een goed gevoel: "Voor Tsjechië hebben we geen geheimen meer. Net als Duitsland hebben we tegenover Tsjechië een grote rivaliteit naar aanleiding van wat er gebeurd is in de laatste wedstrijd. Daar kijk ik zelf wel positief tegen aan."

Advocaat vindt niet dat Nederland een zware groep geloot heeft: "Het voordeel is dat je een aantal ploegen goed kent. In iedere groep zitten lastige tegenstanders, en ook in de onze. Letland speelde bijvoorbeeld 2-2 in de uitwedstrijd tegen Turkije, wie had dat verwacht?"

Aan de loting kleeft één groot nadeel: Nederland speelt haar groepswedstrijden in Aveiro en Braga, in het noorden van Portugal, terwijl de ploeg haar kamp zal opslaan in het zuiden van Portugal. Toch zal Nederland dit niet veranderen: "Je krijgt niet altijd wat je hoopt. We hebben in ieder geval overal rekening mee gehouden."

Over de vraag of hij tijdens het EK nog bondscoach is liet Advocaat geen twijfel bestaan: "Ik blijf bondscoach, anders had ik hier niet gezeten", aldus Advocaat voor de microfoon van NOS-radioverslaggever Bas Ticheler.


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager! Discussieer ook mee in het FOK! Voetbalforum!

Minardi test 3 dagen

Minardi gaat van 10 tot en met 12 december testen op het Italiaanse circuit Vallelunga, vlak bij Rome.

Minardi zal 10, 11 en 12 december testen met 2 PS03-chassis. José Maria Lopez, Heikki Kovalainen en Fabrizio Del Monte komen zeker weten in actie tijdens de 3 testdagen. Misschien komen daar één of twee andere coureurs bij.

Nicolas Kiesa zal waarschijnlijk technisch testwerk gaan doen. Dat zal bestaan uit het testen van de banden, motor en nieuwe onderdelen.

'Groot-Brittannië wil jonge vluchtelingen uitzetten'

De regering van Groot-Brittannië zou van plan zijn om duizenden jonge vluchtelingen terug te sturen naar het land waaruit ze afkomstig zijn. Regeringsfunctionarissen hebben dat tegen de Britse krant The Independent gezegd.

Hoge ambtenaren op het ministerie van Binnenlandse Zaken zouden bezig zijn met de voorbereiding van een gedetailleerd plan voor de terugkeer van jonge asielzoekers die zonder hun ouders naar Groot-Brittannië zijn gekomen.

De eerste fase van het terugsturen zou in april van komend jaar beginnen. Het gaat dan met name om vluchtelingen uit Albanië, Kosovo en Macedonië. De situatie in Kosovo is nog steeds zeer onstabiel.

Mensenrechtenorganisaties uiten veel kritiek op de plannen. Zij stellen dat sociale voorzieningen in Kosovo, Macedonië en Albanië niet of nauwelijks bestaan. Ook is het voor de teruggekeerde vluchtelingen een onmogelijke taak om hun ouders op de Balkan terug te vinden.

Vorig jaar kwamen 6.200 kinderen zonder hun ouders in Groot-Brittannië om asiel aan te vragen. Dat is een tienvoud van het aantal dat in 1996 kwam. Op dit moment mogen kinderen die zonder hun ouders het land binnenkomen voorlopig blijven. Na hun achttiende verjaardag wordt hun zaak in behandeling genomen.

Advocaat tevreden over loting

Bondscoach Dick Advocaat heeft tevreden gereageerd op de loting. "Een uitstekende loting voor Oranje".

"We kennen allemaal de grote rivaliteit tussen Nederland en Duitsland. En we hebben nog wat goed te maken tegen Tsjechië. Letland is de grote outsider, maar het feit dat ze 2-2 kunnen spelen in Turkije geeft aan dat het een lastige ploeg is."

De openingswedstrijd tegen Duitsland zou ook een gunstige loting zijn. Nederland moet er dan meteen staan, volgens Advocaat is Duitsland dan een goede optie.

De Duitse bondscoach Rudi Völler ziet geen bezwaar om de oefenwedstrijd van komend jaar af te gelasten. Dat duel in februari gaat gewoon door. Völler kwalificeerde de loting met 'een zeer sterke groep'.

Vrouw vertrapt bij stuntverkoop dvd-spelers

Tijdens een uitverkoop van dvd-spelers in een filiaal van warenhuis Wal-Mart in het Amerikaanse Orange City is een vrouw die vooraan de rij stond, onder de voet gelopen.

De 41-jarige vrouw stond in de rij om een dvd-speler te kopen voor de stuntprijs van nog geen 25 euro. Een sirene kondigde de start van de verkoop aan, waarna iedereen als een "kudde olifanten" over de vrouw heen liep. Opgeroepen ambulancepersoneel trof de vrouw bewusteloos aan op de begeerde dvd-speler. Andere klanten zagen haar kennelijk niet liggen.

Volgens doktoren heeft de vrouw na haar val een lichte beroerte gekregen. Wal-Mart heeft de familie van de vrouw excuses aangeboden en een dvd-speler voor de vrouw gereserveerd. Over haar toestand is niets bekend.

Uitkomst loting EK 2004

In Lissabon is zojuist geloot voor de indeling van de groepen op het EK 2004. Hieronder vind je de uitslag.

Poule APoule BPoule CPoule D
PortugalZwedenFrankrijkTsjechië
Griekenland BulgarijeEngeland Letland
Spanje DenemarkenZwitserland Duitsland
RuslandItaliëKroatiëNederland

Nederland speelt op 15 juni de eerste wedstrijd tegen Duitsland in Porto om 18:00 uur. Op 19 juni volgt de wedstrijd tegen Tsjechië wederom in Aveiro om 20:45 uur. De afsluiter in de poule is tegen Letland op 23 juni om 20:45 uur in het 'spelonkstadion' van Braga.

[update] Voetbal: Uitslag loting EK

Zojuist is in Portugal de loting geweest voor het EK Voetbal van komende zomer. Nederland zit in groep D met Duitsland, Letland en Tsjechië. Hieronder vind je de volledige uitslag van de loting.

Groep AGroep BGroep CGroep D
PortugalFrankrijkZwedenDuitsland
GriekenlandEngelandBulgarijeLetland
SpanjeZwitserlandDenemarkenTsjechië
RuslandKroatiëItaliëNederland

Nederland zal de eerste wedstrijd op het EK tegen Duitsland in Aveiro spelen.

15 juni Porto 18.00 Duitsland - Nederland
19 juni Aveiro 20.45 Nederland - Tsjechië
23 juni Braga 20.45 Nederland - Letland

Update 18:57

De kraker tussen Nederland en Duitsland is verplaatst naar Porto, waar het stadion plaats biedt aan ruim 50.000 toeschouwers. Eerder was het duel in Aveiro geplanned, waar nu het duel tussen Tsjechië en Letland zal worden gespeeld. Kroatië-Engeland en Zwitserland-Frankrijk wisselen om dezelfde reden van plaats.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager! Discussieer ook mee in het FOK! Voetbalforum!

Ibrahimovic niet opgesteld

De Zweed Zlatan Ibrahimovic is niet opgesteld voor de wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord.

Trainer Ronald Koeman stelde de volgende elf spelers op:
Lobont, De Jong, Escudé, Grygera, Heitinga, Maxwell, Galásek, Sneijder, Van der Vaart, Mitea, Sonck

Feyenoord mist Danko Lazovic, Jorge Acuña en Leonardo. Trainer Bert van Marwijk nam derhalve Salomon Kalou (18) in de selectie op om een aanvaller achter de hand te hebben. Van Marwijk zette derhalve de volgende elf spelers op het wedstrijdformulier:
Lodewijks, Swerts, Paauwe, Van Wonderen, Snoijl, Schreuder, Ono, Buffel, Van Persie, Lurling, Kuijt

De wedstrijd begint om 12.30 uur in de ArenA te Amsterdam.

22 doden bij vliegramp in Congo

Bij een vliegtuigongeluk in het noordoosten van Congo zijn 22 mensen om het leven gekomen. Het vliegtuig vetrok vanaf een vliegveld bij Boende. Direct na het vertrek stortte het vliegtuig neer, waarbij alle inzittenden om het leven kwamen.

Het vliegtuig was een toestel van Russische makelij: een Antonov. Het is nog niet duidelijk of de slachtoffers militairen of burgers zijn.

Het is voor de tweede keer deze week dat er zich een ernstig ongeluk voordoet in Congo. Afgelopen donderdag verdronken bij een botsing tussen twee veerboten 180 mensen. Tientallen mensen daarvan worden nog vermist.

Column: Leve de liefde

De zon schijnt, de vogels fluiten, de wind waait zachtjes door de bomen. De bus was iets te laat, maar dat kan me niks schelen. Om die man die kwaad werd omdat hij bijna van z'n sokken werd gereden kan ik alleen maar lachen. Ik staar voor me uit met een dromerige blik, bekijk alles door een roze bril, en het lijkt wel of er een hele container vol met vlinders in mijn buik is losgelaten. Dat kriebelt wat, en zo af en toe vliegen die vlinders waarschijnlijk tegen mijn buikwand aan, want dan heb ik last van steken. Maar het kan me allemaal niets schelen. Ach, wat is het heerlijk om verliefd te zijn.

Oproep Mandela op groots aids-concert

Oud-president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela, heeft gisteren een oproep gedaan aan de wereldleiders om de bestrijding van aids één van hun prioriteiten te maken. Dit deed hij bij een groot benefietconcert dat geheel in het teken stond van de strijd tegen aids.

Het concert droeg de naam 46664. Dit nummer is het nummer dat Nelson Mandela droeg in de 18 jaar dat hij gevangen zat op Robbeneiland. "Het was de bedoeling dat ik werd teruggebracht tot enkel dat nummer. Laat de slachtoffers van aids geen nummer worden", aldus Mandela.

President Mandela houdt zijn toespraak

Bij het concert, dat in 166 landen werd uitgezonden, waren 40.000 toeschouwers aanwezig. Deze werden getrakteerd op optredens van onder andere U2, Beyoncé, Peter Gabriel, Anastacia, de Eurythmics en Ms Dynamite.

In Nederland zal aanstaande maandagavond, op Wereldaidsdag, vanaf 21:00 uur een registratie van het concert te zien zijn op muziekzender MTV.

Relevante links:
Website van het 46664-concert
Website 'Stop aids now'

Man stuurt stuk van beroemde tempel terug

Een Duitse toerist heeft een stuk glas van de Thaise Wat Prah Kaew tempel, dat hij had meegenomen als souvenir, teruggestuurd. De man bood in een brief zijn excuses aan aan de tempel en beloofde een donatie te doen.

de Wat Phra Kaew tempel
De tempel in Bangkok geldt als een populaire toeristische trekpleister.

De reden van het terugsturen? De man denkt dat het stuk glas hem ongeluk heeft gebracht: "Of het een vloek draagt, weet ik niet, maar er is iets bovennatuurlijks gebeurd. Ik heb alleen nog maar ongeluk gekend, zowel in mijn privéleven als zakelijk."

FBTO en Van de Ven uit elkaar

Ferdo herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Na acht jaar beëindigt verzekeringsmaatschappij FBTO haar samenwerking met de actrice Monique van de Ven. Meer dan dertig spotjes nam zij op voor de maatschappij, maar nu vinden beide partijen het zelf genoeg geweest.

Aan het nieuwste spotje van de FBTO werkt de actrice, vroeger vooral bekend van haar filmrollen in ondermeer Turks Fruit, Keetje Tippel en Amsterdamned, dan ook niet mee. Voor het nieuwe spotje is Normaal-zanger Bennie Jolink aangetrokken. Hij wordt overigens niet het nieuwe vaste gezicht voor de maatschappij: hij is enkel te horen en niet te zien.

Eind jaren '90 was de samenwerking tussen Van de Ven en de FBTO nog goed voor een klein relletje: een verzekeringsvakblad kwam er achter dat Van de Ven zelf geen hypotheek had bij de FBTO. Wel bij de Aegon, een grote concurrent.

Auto stinkt: geen examen

Michael Gargan, een 24-jarige man uit New Plymouth, Nieuw Zeeland, verscheen vol goede moed bij het examencentrum om zijn rij-examen af te leggen. Omdat hij net terug was uit de Verenigde Staten, waar hij al drie jaar rij-ervaring had opgedaan, dacht hij dat het behalen van het Nieuw Zeelandse rijbewijs een makkie zou zijn.

Hij kreeg echter te horen dat het examen niet door zou gaan. De auto, die hij van zijn moeder had geleend, stonk namelijk volgens de vrouwelijke examinator te veel naar hond. Bovendien zaten de stoelen en de vloer onder de haren.

Ze zei dat "er een nare lucht in de auto" hing en vervolgde: "ik draag een polyester shirt waar alle haren op blijven zitten". Michael kreeg bovendien te horen dat hij er niet op moest rekenen dat hij het inschrijfgeld (60 Euro) terug zou krijgen.

Zelf is hij zich niet bewust van enige stank. Zijn moeder heeft een kleine Fox Terriër. "Misschien ruik ik het niet omdat ik zelf een hond heb" zei Michael, die de auto van binnen schoongemaakt had voordat hij naar het examencentrum vertrok.

Zijn aanbod om de stomerij-rekening te betalen mocht niet baten. Hij kan nu een klacht indienen bij de officiële instanties om zo te proberen zijn geld terug te krijgen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.