Laatste trein wordt niet verwacht

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De binnenkomst van de laatste trein op station Breda is gister door de Nederlandse Spoorwegen spontaan vergeten. De passagiers, die met de laatste trein aankwamen vanuit Rotterdam, zaten zodoende per ongeluk opgesloten op het station.

De trein uit Rotterdam had een kwartier vertraging, normaal komt de trein om 1.06 uur binnen. Volgens een woordvoerster van de NS sluit het Centraal Station van Breda normaal om 1.15 uur. Waarom met de vertraging geen rekening was gehouden, kon zij gisteren niet achterhalen. De NS waarschuwde op haar website echter zelf wel dat reizigers in verband met werkzaamheden tussen Rotterdam en Dordrecht rekening moesten houden met vertraging.

Liefst drie passagiers waren om 1.20 uur aangekomen op het station, dat door het personeel al op slot was gedaan. De politie kreeg zodoende om 2.35 uur de melding dat de drie mensen vastzaten. Via het perron en een laag hek konden de passagiers vervolgens van het Centraal Station worden gehaald. Even werd overwogen om de brandweer de stalen rolluiken te laten openbreken, maar uiteindelijk is voor een schadevriendelijke oplossing gekozen.

De politie fungeerde vervolgens als treintaxi en zette twee onfortuinlijke Bredase passagiers thuis af. De derde, een Belg, had zijn auto bij het station staan en kon zelf naar huis rijden.