[update] Utrecht-supporters verbouwen eigen bus

Airhead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Supporters van voetbalclub FC Utrecht hebben zaterdagavond op de snelweg A4 één bus volledig vernield. De supporters keerden terug van de wedstrijd in Den Haag. Utrecht speelde daar zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen promovendus ADO Den Haag. Tijdens en na de wedstrijd werden twee Haagse fans gearresteerd wegens vernielingen en belediging van een agent.

Supporters van Utrecht besloten echter tijdens de terugreis het interieur van de eigen bus te slopen en gooiden de spullen op het wegdek. De chauffeur wilde daarop niet verder rijden.

De ME legde het verkeer op het Prins Claus plein voor even volledig stil en legde een cordon om de betreffende supportersbus. Er werden vervolgens ongeveer 40 personen aangehouden. In totaal reden er zaterdag veertien bussen om de supporters te vervoeren. Dertien bussen konden weer verder rijden.

Update
Na nader onderzoek door de politie is vastgesteld dat enkele ADO Den Haag fans eerst een ruit van de bus hadden ingegooid. Daarop gooiden Utrecht-supporters glasscherven en stoelen naar buiten. In totaal zijn vijf Haagse fans aangehouden voor vernieling aan de bussen. Twee Utrechtenaren krijgen waarschijnlijk nog een dagvaardiging.