Beautynieuws Augustus 2003

Na een zomer vol zoete kleurtjes en transparante lipgloss, mag de make-up dit najaar best lekker knallen.

Rood, roder, roodst, dat zijn de lippenstiften van dit seizoen. Of je nou kiest voor een lipgloss met glitters, of juist voor een matte lipstick: alles kan, als het maar rood is.
Boven: Lancaster Lip Contour (red) met handig kwastje om het lijntje te vervagen. Midden: Lancôme Rouge Attraction lipstick (kleur 111) en Star Gloss (kleur 123). Onder: Boots 17 Molten Lips (Ruby Gold).

Waarschijnlijk heb je nog een lekker gezond kleurtje van de zon, dus kunnen de dekkende foundations en andere kunstgrepen om er stralend uit te zien, nog even in de kast blijven. Een lichte foundation en dito blush zijn zo tegen het einde van de zomer meer dan genoeg.
Van links naar rechts: L'Oréal Blush delicieux (Magnetic Bronze) voor een lekkere zonnige blush. Daarnaast Lancôme Transparance de Teint, een supernatuurlijk ogende foundation. Lancôme Color Dose Lèvres et Joues is een handig tubetje met een rode "gel" die zowel op de lippen als wangen te gebruiken is, handig om in de tas te hebben. Tenslotte Helena Rubinstein Cheeks to Lips Palette, een handig doosje met een mooie natuurlijke blush en glitterende lipgloss.

Natuurlijke tinten bepalen het beeld van de oogmake-up voor dit najaar. Dus veel bruin en beige, met hier en daar wat gekleurde accenten, bijvoorbeeld in de vorm van mooi gekleurde mascara's.

De twee doosjes oogschaduw bovenin zijn van links naar rechts Color Appeal Duo (Chocolate feast) van L'Oréal en Pure Color Eyeshadow Duo (Jupiter) van Estée Lauder, daaronder in het ronde doosje een bruine oogschaduw van Maybelline (Pure Color Rich Brown) en een lichtbeige van Helena Rubinstein (Color Statement for Eyes Opal Flame). De oogpotloodjes zijn van Esteé Lauder (Sienna Writer) en Maybelline (African Brown). De mascara's zijn van Estée Lauder. De bovenste is de MagnaScopic Mascara, die zorgt voor extra volume, in de tijdelijk verkrijgbare kleur Gilded Khaki. Daaronder zie je de ILLUSIONIST Mascara, die zorgt voor krullende wimpers. Ook deze kleur, Aubergine, is slechts tijdelijk verkrijgbaar.

Gezichtsverzorging
Ook op het gebied van gezichtsverzorging is er heel wat nieuws te melden. Of je nu last hebt van een vette huid met puistjes, een droge huid of een eentje waarop de eerste rimpeltjes zichtbaar worden: geen paniek!

Clinique introduceerde in 1999 haar Anti-Blemish Solutions, een productlijn tegen puistjes en vette huid, die niet alleen geschikt is voor tieners, maar ook zeker voor volwassenen. Onlangs werd deze lijn uitgebreid met de Quick Clearing Pads, handige doekjes waarmee je snel je gezicht reinigt van make-up en vuil. Op onderstaande foto zie je deze pads en de Concealing Cream, een camouflagecrème die niet alleen een puistje camoufleert, maar deze ook uitdroogt. Handig!

Dacht je dat DNA alleen nuttig was om misdrijven op te lossen? Lancaster maakt in haar Cellular Elixir handig gebruik van de DNA wetenschap, die er voor zorgt dat het DNA van de huid wordt beschermd tegen verdere beschadiging en zelfs herstelt van reeds opgelopen schade. Een paar druppeltjes per dag onder je normale gezichtscrème zijn voldoende. Ik gebruik dit product nu een tijdje, en al word ik nou niet direct tien jaar jonger geschat, ik heb wel het idee dat het echt wat doet met je huid, de mijne voelt in ieder geval gladder en frisser dan ooit.

Tenslotte zie je twee producten van Reality Cosmetics. Dit no-nonsens merk heeft twee crèmes ontwikkeld die opmerkelijk genoemd mogen worden. Het flesje bevat de A+C+E Vitamine Crème. Van deze vitamines is bekend dat ze goede zaken doen voor je huid, maar helaas verliezen zij een deel van hun werking wanneer ze worden opgenomen in een emulsie. Reality Cosmetics heeft hiervoor de oplossing: de crème is verpakt in een duo dispenser, waarin de vitamines en de crème elkaar niet raken. Ook bieden zij een B3 Crème met foliumzuur, die DNA enzymen aanstuurt om huidschade te repareren. Stuk voor stuk producten waar goed over is nagedacht!