FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 11 augustus 2003

De Santis fluit Grazer AK - Ajax

Het duel tussen Grazer AK en Ajax zal gefloten worden door de Italiaan Massimo de Santis (41).

De Italiaan floot Ajax tweemaal eerder. Beide keren waren tijdens een vriendschappelijk toernooi in Rome in februari 1997. In de duels, die elk maar driekwartier duurden, won Ajax van Borussia Munchengladbach (1-0) en verloor het van AS Roma (1-2).

In oktober 2002 stuurde de Italiaan in de interland tussen Bosnie-Hercegowina en Duitsland Hasan Salihamidzic (Bos) en Christian WŲrns (Dui) van het veld na 'vechten'. De Duitse voetbalbond vocht de beslissing vervolgens bij de UEFA aan, maar werd niet in het gelijk gesteld.

In Italie baarde De Santis opzien toen hij in april van dit jaar bij de Turijnse derby vier maal rood trok. Driemaal voor een speler van Torino en eenmaal voor een speler van Juventus. Twee spelers vertrokken wegens onderling vechten. Eentje zag rood voor het schoffelen van Del Piero. De laatste vertrok met zijn tweede geel wegens aanmerking op de leiding.

De ervaren De Santis kent zijn regels en is een zeer ervaren internationaal scheidsrechter.

Litmanen en Galasek niet fit

In het eerste van de twee cruciale plaatsingsduels voor de Champions League met Grazer AK kan Ajax morgen waarschijnlijk niet beschikken over Jari Litmanen en Tomas Galasek.

Ajax speelt morgen eerst uit tegen Grazer AK in de derde kwalificatieronde voor de Champions League. Trainer Ronald Koeman liet de pers vandaag in het Arnold Schwarzenegger Stadion weten hoe zijn selectie er voor staat.

Jari Litmanen heeft last van zijn achillespees. Door zijn absentie zal Koeman nu vermoedelijk kiezen voor Ibrahimovic en Sonck voorin met Van der Vaart er achter. Wamberto als derde aanvaller op de flank is een alternatief. De speler is derhalve niet onterecht bij Ajax gebleven.

Tomas Galasek ging op de laatste training door zijn rechterenkel. "Het ziet er niet goed uit", zei Koeman direct na de training. "Dit is een sportieve tegenvaller". De Tjechische middenvelder zal dinsdag tegen Grazer AK waarschijnlijk vervangen worden door Abubakari Yakubu. "Natuurlijk is het zonde dat dit op dit moment gebeurt. Aan de andere kant kan Yakubu prima uit de voeten op die positie".

Julien Escudť zal morgen zijn Europa Cup I debuut maken. De Franse verdediger speelde nog nooit voor de Champions League. "Als we hier 0-0 spelen is dat een goed resultaat. Maar het zal een moeilijke wedstrijd worden. Voor ons is het de eerste, Grazer AK is langer bezig. Grygera en ik zullen onze weg moeten vinden in het centrum van de verdediging. We hebben een aantal woorden afgesproken in het veld om elkaar te coachen zoals right, behind, keep the man. Maar ik merk dat ik automatisch in het Frans ga roepen en dan krijg ik zo'n blik terug van 'waar heb je het over?', aldus Escudť." (Ajax.nl)

In het doel zal waarschijnlijk de weer herstelde Bogdan Lobont staan. De keeper Mocht hij echter toch niet fit genoeg blijken dan wordt hij vervangen door Maarten Stekelenburg.

Abou Jahjah niet vervolgd om e-mail

De voorzitter van de Arabisch Europese Liga (AEL), Dyab Abou Jahjah, wordt niet vervolgd voor een e-mail die hij geschreven heeft en waarin bedreigende teksten staan. Minister Donner van Justitie zegt dat er zich geen geadresseerde gemeld heeft die zich bedreigd voelde door het schrijven. Dat is volgens de minister wťl een voorwaarde voor vervolging.

De e-mail lekte uit toen deze op het forum van Maroc.nl geplaatst werd. In de e-mail, die gericht was aan afvallige leden, schreef Jahjah onder meer:

"Vergeet niet dat wij de AEL zijn en dat Borgerhout* niet zo ver is van Tilburg of Utrecht of Den Haag of Amsterdam. Ons Borgerhoutse legioen zal graag een bezoekje brengen aan mensen die de AEL waar dan ook willen ondermijnen en op welke manier dan ook", aldus de AEL-leider in zijn op 8 juni verzonden mail.
(* Borgerhout is de wijk in Antwerpen waar vorig jaar rellen uitbraken met jonge Marokkanen.)

Even verder schrijft Jahjah ook: "Ik eis van jullie totale discipline binnen de structuren en de hiŽrarchie van de AEL. De AEL is een organisatie die kapot gemaakt moet worden door zionisten en racisten. Iedere persoon die werkt aan het verzwakken van de AEL wordt hiermee gelijk gesteld omdat hij aan hen een dienst bewijst."

Om vervolging was gevraagd door VVD-Kamerlid Geert Wilders. Hij neemt geen genoegen met de uitleg van minister Donner. ''Voor bedreiging is geen aangifte of klacht nodig. Het Openbaar Ministerie kan dus op eigen initiatief vervolgen'', aldus Wilders. Donner verschuilt zich volgens hem achter de geadresseerde die zich niet heeft gemeld, juist omdat hij of zij bang is. ,,Hieruit blijkt weer dat het gevoel van urgentie bij de minister en het Openbaar Ministerie ontbreekt''.

Overigens wilde Abou Jahjah enige weken geleden in een interview met de Nieuwe Revu niet ingaan op de e-mail. Hij ontkende noch bekende de tekst geschreven te hebben. Wel zei hij dat een paar ex-leden de AEL kapot wilde maken.

Scheidsrechter Van Dijk stopt

Scheidsrechter Herman van Dijk is gestopt met fluiten. Hij kampte al geruime tijd met een slepende blessure.

In november 2002 floot Van Dijk (44) naar nu blijkt zijn laatste duel in het Betaald Voetbal. In Doetinchem werd het tussen De Graafschap en Excelsior 1-1.

Van Dijk debuteerde in 1991 en floot in totaal 347 duels. Zijn hoogtepunt beleefde hij met het fluiten va de Amstel Cup finale van 2001 tussen FC Twente en PSV. Tussen 1995 en 1998 floot van Dijk ook internationaal. De Fries zal nu waarschijnlijk bij de voetbalbond in dienst treden.

Stroomtekort nog niet opgelost

wausewillem, yaroon, Grad, Hooiberg en Kloosterboy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag zijn er ondanks de beperkte reservecapaciteit geen problemen ontstaan met de stroomvoorziening in Nederland. Volgens netbeheerder TenneT is er geen reden voor paniek. Afgelopen weekend waarschuwde het bedrijf wel voor mogelijke stroomtekorten, en riep het mensen op om zuinig te zijn met energie. Die 'Code Rood' blijft morgen in ieder geval nog van kracht.

De problemen met de stroomvoorziening worden indirect veroorzaakt door het warme weer. Bij de productie van stroom maakt men namelijk gebruik van rivierwater om de centrales te koelen. Door de hitte is de temperatuur van het rivierwater in Nederland gestegen, waardoor er minder gekoeld kan worden en dus ook minder stroom opgewekt kan worden. De reservecapaciteit van de elektriciteitscentrales is daardoor erg laag.

Werken aan verbetering

Die reservecapaciteit hoefde vandaag niet ingezet te worden, en kon zelfs weer wat verhoogd worden. Ook de temperatuur van het rivierwater is inmiddels weer iets lager. Het gaat dus de goede kant op, en men verwacht dat de code rood in de loop van de week ingetrokken kan worden.

Het grootste deel van de stroom in Nederland wordt verbruikt door bedrijven. Als reactie op de oproep van TenneT is Schiphol zoveel mogelijk overgeschakeld op noodaggregaten om zo het stroomnet te ontlasten. Die noodaggregaten gebruikt men om stroom te leveren aan gebouwen. Op Schiphol zelf wordt nog steeds stroom van het gewone net gebruikt. Voor koeling is de luchthaven volgens een woordvoerster niet afhankelijk van het stroomnet. Om de temperatuur te verlagen wordt koud water door de gebouwen gepompt.

Ook Shell helpt mee om het stroomtekort op te heffen: het energieconcern levert elektriciteit aan het openbare netwerk. De Shell-raffinaderij in Pernis werkt op stroom die ter plaatse geproduceerd wordt uit de opgewekte warmte. Volgens een woordvoerder van Shell blijft daar nog genoeg stroom van over om aan het openbare net te leveren als daar behoefte aan is.

Amerikaanse jongeren mishandelen daklozen

Een groep van vier Amerikaanse jongeren heeft afgelopen weekeinde zes daklozen gemarteld met elektrische schokken. Het voorval deed zich voor in de stad Ohio.

Volgens de lokale media, hebben de jongeren er zelfs video-opnamen van gemaakt. Ze maakten bij hun martelpraktijken gebruik van zogenaamde 'stun guns'. Ze werden aangehouden, nadat hun auto motorpech kreeg. Een man wilde hen helpen, maar het viertal nam de benen. Een dakloze die bij de auto stond, vertelde dat de jongeren zijn vrienden hadden aangevallen. Hierop werd meteen de politie gewaarschuwd.

Jager schiet man dood

Een bejaarde jager uit Thimister (BelgiŽ) heeft per ongeluk een 32-jarige man doodgeschoten die distels aan het verzamelen was. De jager zag hem aan voor een vos, die kort ervoor was gevlucht.

Het drama speelde zich af in Clermont. Een eerste jager schoot drie maal op een vos. Het dier werd geraakt, maar wist te ontkomen. De tweede jager probeerde vervolgens het dier alsnog neer te schieten. Hij richtte op een bruine vlek en schoot. Beide jagers hadden al jarenlang ervaring in het jagen.

Nieuwe RSS feeds voor de FOK!frontpage

RSSDe in april gereleasede RSS feed, die de laatste headlines van het Frontpage nieuws liet zien, heeft een tijdje goed gelopen, en doet dat nog, maar is hard aan vervanging toe.
RSS, een standaardformaat om informatie (zoals bijvoorbeeld nieuwsheadlines) mee uit te wisselen, moet aan een aantal regels voldoen. Die regels zijn afgesproken zodat de software die de RSS-feeds moet lezen, weet wat-ie kan verwachten. De bestaande feed voor het nieuws had in dat opzicht enkele fouten. Daarnaast was de tekst, bestaande uit de eerste 100 woorden van een nieuwsbericht, rommelig en onoverzichtelijk. Aan deze twee zaken wilden we wat doen, en het is nu zover.

Vanaf heden is de bestaande RSS feed niet meer de officiŽle, ook al blijft-ie voor het gemak nog wel een tijdje werken. De feed wordt vervangen door deze feed, die wederom niet bedoeld is om in je browser te bekijken (foutmeldingen in IE/Mozilla/etc hoef je dus niet te melden). Je doet er verstandig aan om de URL van de feed in je newsreader te wijzigen, aangezien de oude feed ooit zal gaan verdwijnen...

Nieuwe feeds
Naast de vernieuwde nieuwsfeed hebben we gemeend dat sommige FOK!kers het op prijs zouden stellen om ook feeds van de columns en de reviews te hebben. Daarom hebben we die gemaakt. De directe linkjes ernaar vind je op deze pagina. Naast elk linkje staat 'preview'. Hiermee kun je de feed bekijken in een eenvoudige, voor je browser geschikte, reader. Ook de nieuwsfeed vind je daar.

Op die pagina vind je ook een link naar meer uitleg over RSS, en een index van readers. Suggesties voor op die pagina, of voor andere feeds, of voor de huidige feeds, alsmede bugreports, kun je kwijt op het aldaar genoemde adres. Veel plezier ermee!

'Kinderbijslag als beloning voor goede ouders'

Kinderbijslag zou pas uitgekeerd moeten worden als de kinderen goed opgevoed zijn. Dit heeft hoogleraar rechtsfilosofie prof.dr. B. van Roermund voorgesteld.

Het geld, dat ouders nu direct vanaf de geboorte van hun kind ontvangen, zou pas op 10-jarige leeftijd aan de ouders betaald moeten worden en ook alleen als de kinderen op het rechte pad blijven. De kinderbijslag moet dan wel verhoogd worden. Het totaal bedrag blijft uiteindelijk wel hetzelfde.

Met dit voorstel toont de Van Roermund zijn ongenoegen over het onverantwoordelijke gedrag van sommige ouders, wat leidt tot verwaarlozing en jeugdcriminaliteit. "We moeten af van de gedachte dat mensen het recht hebben om een kind op te voeden en dat er een premie staat op het verwekken van kroost. Ouders hebben in de eerste plaats de plŪcht hun kinderen verantwoord groot te brengen", meent de hoogleraar.

Van Roermund denkt dat het ouders stimuleert betrokken te zijn bij het kind, als ze later meer geld per maand ontvangen. Zodra een jongere echter met de politie in aanraking komt, moet de kinderbijslag stopgezet worden. Het is aan de Haagse juristen om uit te zoeken hoe lang en bij welke vergrijpen dit moet gebeuren. De hoogleraar wil overigens niet zeggen dat het altijd de schuld van de ouders is als een kind ontspoort. "Soms is het gewoon pech hebben."

Nieuwe hitterecord in Groot-BrittanniŽ

hooiberg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Groot-BrittanniŽ was het nog nooit zo warm als afgelopen zondag. Op het vliegveld Heathrow werd eerst 37,4 en later op de dag 37,9 graden Celsius gemeten. Het dertien jaar oude record van 37,1 graden is daarmee uit de boeken.

Lang bleef het record overigens niet staan. In Gravesend, in het zuiden, werd later op de dag nog 38,1 graden gemeten. Deze laatste temperatuur staat nu genoteerd als de hoogste temperatuur ooit in Groot-BrittanniŽ.

Angelina Jolie experimenteerde met drugs

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Actrice Angelina Jolie heeft vroeger aan de drugs gezeten. Dat heeft ze zelf toegegeven. Ze experimenteerde met cocaÔne, XTC, wiet, heroÔne en LSD. Deze laatste beviel haar echter niet zo. "Ik vond LSD altijd wel lekker, totdat ik een keer in Disneyland was en Mickey Mouse zag als een kleine man van middelbare leeftijd die zijn leven haatte. Mijn hersenen gingen de andere kant op en ik zag alleen nog maar nepbloemen en alle kinderen waren aangelijnd", zegt ze.

Ook van cannabis was Jolie geen fan. "Ik had het gevoel de controle over mezelf te verliezen en ik werd er giechelig en raar van", zo onthult ze.

'Claudia d'r op' vanaf 1 september op 3FM

De programmering op Radio 3FM gaat per 1 september veranderen. Zo is Isabelle Brinkman weg en keert Henk Westbroek ook niet meer terug. Claudia de Breij gaat zijn programma rond lunchtijd overnemen. En vandaag heeft de VARA dan de naam voor het nieuwe programma bekend gemaakt. Het gaat 'Claudia d'r op!' heten.

Half maart moest Claudia stoppen met haar programma '...& dit is Claudia' dat in de avond werd uitgezonden. Dit omdat bekend werd dat ze naar de VARA ging. Haar toenmalige werkgever, de NPS, was daar niet blij mee.

Politie redt meisje uit muurkast

koekiemoekie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie uit Tilburg heeft zondagavond een 2-jarig meisje uit een muurkast gered. Ze was naakt en zat in haar eigen uitwerpselen. Haar moeder had de politie met een sms'je laten weten dat het meisje in de afgesloten kast zat. De moeder wilde haar dochter wat aan doen. Haar familie heeft zich inmiddels over haar ontfermd.

Het 2-jarige meisje is naar het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg gebracht. Waar het meisje naartoe gaat zal Bureau Jeugdzorg beslissen.

Vijf gewonden bij busongeluk in Bunnik

rolfvp en okee6 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een streekbus is vanmiddag in Bunnik bij een huis naar binnen gereden. Er raakten vijf mensen gewond. De buschauffeuse moest worden bevrijd en is naar het UMC gebracht. Vier passagiers raakten licht gewond. Zij konden zelf de bus verlaten.

De bus raakte bij de afrit van de A12 met een wiel in de berm. De chauffeuse raakte de macht over het stuur vervolgens kwijt. Zij ramde twee lantaarnpalen en botste vervolgens frontaal tegen de gevel van een rijtje woonhuizen aan de Schoudermantel waarin ondernemingen zijn gevestigd. In die panden raakte niemand gewond. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend. De schade aan de bus, van busbedrijf Connexxion, is groot. De schade aan de huizen valt mee.

E-mailadres om te laten zien dat je gelooft

Riedel1 en mic207 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met een e-mailadres laten zien dat je christen bent. Dat is het idee achter Herejezus.nl. Dennis Vink merkte dat de domeinnaam nog vrij was en biedt nu e-mailadressen aan. Er zijn al 170 mensen met een Herejezus e-mailadres.

"Door een herejezus.nl-adres te gebruiken, weten anderen meteen dat je gelovig bent, legt Vink uit. "Men hoeft het niet meer te vertellen, het e-mailadres is duidelijk genoeg en dus opent het de weg naar discussie over geloof. Je laat zien wie je bent."

De intitiatiefnemer overweegt ook nog om in de toekomst t-shirts aan te bieden op zijn site, om zo kostendekkend te kunnen opereren. "Het idee is evangelische teksten op t-shirts te laten drukken, onder het motto 'laat zien wie je bent'. Maar daar wil ik nu nog niet over denken. De aandacht die de site tot dusver kreeg, vind ik al bijzonder."

Festivalnieuws: Lowlands, Pukkelpop ea.

Lowlands
Nog steeds werkt de organisatie van Lowlands aan haar programmering. Zo is er onlangs een contract getekend met de Levellers, die zaterdag de Alpha zullen openen. Enfant terrible Kelly Osbourne heeft, vanwege gezondheidsproblemen, afgezegd voor het festival. Er wordt naar een vervangende band gezocht. Vanaf 29 augustus kunnen Lowlanders hun tentje drie dagen lang opzetten op het Lowlands-terrein in Biddinghuizen.

Pukkelpop
Hoewel het programma van Pukkelpop grotendeels rond is, zijn er nog steeds open plekken in de timetable. Eťn van die plekken zal, zoals onlangs bekend is geworden, opgevuld gaan worden door Alien Ant Farm. Pukkelpop vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus in Hasselt, BelgiŽ.

Lovefields
Zondag 17 augustus is het in Landgraaf tijd voor Lovefields. Het festival beschikt over vijf podia, waarop onder meer Junkie XL, Sven van Hees, TiŽsto, Armin van Buuren en 2 Many DJ's hun opwachting zullen maken. Daarnaast is er aandacht voor graffitikunsten, vuurspuwen en jongleren.

Robben mist seizoensopening

Arjen Robben heeft vanmorgen in Geldrop een kleine operatie ondergaan. De aanvaller van PSV zal hiervan tien dagen moeten herstellen. Dat betekent dat hij er vrijdag in Kerkrade bij de seizoenstart niet bij is.

Bij Robben (19) werd een goedaardig gezwel in het linker testikel verwijderd. Na zeven tot tien dagen herstel is Robben weer fit. De aanvaller zal nu waarschijnlijk tegen Willem II het seizoen aanvangen. Wel mist hij de interland tegen Belgie op 20 augustus.

Politie vindt plas bloed, maar geen slachtoffer

Zarc.oh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een plas bloed, kleingeld en een Adidas-sportschoen. Dat was alles wat een politieagent zaterdagmorgen vroeg in Alkmaar aantrof. De omgeving van de vindplaats werd door de politie en een duikteam van de brandweer afgezocht naar sporen en een mogelijk slachtoffer, maar er werd niets gevonden.

Er is bij de politie geen aangifte of een melding van een vermissing binnengekomen. Ook bij het MCA in Alkmaar heeft zich niemand gemeld. De politie staat voor een raadsel en sluit vooralsnog een misdrijf niet uit. Getuigen of de persoon zelf worden opgeroepen zich te melden bij de politie (bij een politiebureau of via telefoonnummer 0900-8844).

Behulpzame SaudiŽr krijgt bruid als dank

road66, Laydock, Mastergeek, stokkie.com, j0han en theboywonder hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een SaudiŽr die een aantal mannen die een auto-ongeluk hadden gehad naar het ziekenhuis bracht, kreeg wel een hele speciale beloning. Dit meldt de Engelstalige krant Arab News.

De verongelukte mannen bleken broers te zijn. De vader van de broers bood de helpende SaudiŽr als dank een dochter aan om mee te trouwen. In eerste instantie werd dit aanbod afgeslagen, maar later besloot de man toch met de vrouw te trouwen. Hij verklaarde dit te doen voor zijn zoon.

PvdA Kamerlid: reactie Marokkanen gevaarlijk

PvdA-Kamerlid Khadija Arib, zelf van Marokaanse afkomst, vindt de reactie van Marokkaanse organisaties na het dodelijke schietincident op het Mercatorplein heel gevaarlijk. Volgens haar moeten ze de zaak niet op het spits drijven, daar de situatie in de buurt al erg gespannen is. ''Die jongens staan op scherp''.

Een aantal Marokkaanse organisaties, zoals de Marokkaanse Studentenvereniging, de Stem van Marokkaanse Democraten en het Komitee van Marokkaanse Arbeiders in Nederland (KMAN), hebben zich verenigd in het 'Comitť tegen zinloos politiegeweld en discriminatie'. Ze noemen de schietpartij een discriminatoire moord en tekenend voor het racistische gedrag van de politie. Ook zien ze niets in het onderzoek van de Rijksrecherche.

Arib vindt dat spijtig. ''Het is voorbarig nu al van racisme te spreken. Het is van belang het onderzoek af te wachten om te weten hoe het precies is gegaan. In tegenstelling tot het comitť heb ik wel vertrouwen in het werk van de rijksrecherche. Ik ga uit van een gedegen onderzoek. Maar dat hoeft niet per se het laatste woord te zijn. Naar aanleiding daarvan kan nog een onafhankelijk onderzoek plaatsvinden''.

Volgens Arib moeten burgemeester Job Cohen, het stadsdeel en de politie de buurt uitleggen wat de rol van de Rijksrecherche is in het onderzoek naar de schietpartij. De buurtbewoners moeten volgens haar de belangrijkste gesprekspartners van de bestuurders zijn, niet de organisaties die zich nu opwerpen als spreekbuis en die zeer ongenuanceerde uitspraken doen.

Het plan van het 'Comitť tegen zinloos politiegeweld en discriminatie' om aanstaande zaterdag een protestmars te organiseren vindt Arbib maar niets: ''Een demonstratie waartegen? Je weet niet wat er precies is gebeurd''.

Eerder al liet burgemeester Job Cohen zijn ongenoegen over de uitspraken van de Marokkaanse organisaties blijken.

Marokkaanse jeugd luistert naar vrouwelijke agenten

RobbieRob had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een proef in Rotterdam, om vrouwelijke agenten in te zetten die lastige Marokkaanse jongeren in het Noorden van de stad in toom moeten houden, lijkt goed te werken. Twee politievrouwen lopen rond in de wijk en leggen contact met de overlastgevende jeugd; voornamelijk Marokkaanse jongeren.

De proef is in overleg met Marokkanen in de buurt opgezet. De Marokkaanse buurtbewoners pleitten voor het inzetten van vrouwelijke agenten en niet voor politiemensen van Marokkaanse afkomst. De Marokkanen gaven ook aan dat de politie duidelijk moest maken dat in de wijk Nederlandse normen gelden. De inzet van vrouwelijke agenten voorkomt volgens de oudere Marokkanen dat er tussen politie en Marokkaanse jongeren een wedloop 'wie-is-de sterkste' ontstaat.

De twee vrouwelijke agenten kennen inmiddels vrijwel alle jongeren in de wijk bij naam. Ze treden niet alleen op bij overtredingen, maar bieden ook een luisterend oor.

Jochies vangen motorfiets

Zarc.oh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie jonge inwoners van Zaandam zaten gisteren te vissen in een sloot ten westen van de spoorlijn, toen ťťn van hen vast kwam te zitten aan iets zwaars. Tot zijn verbazing bleek het snoer van de hengel vast te zitten aan een nieuwe motorfiets.

De jongens waarschuwden de politie en die liet de vangst uit het water takelen. Het bleek om een gestolen motor te gaan.


Motorvis

Hond redt pasgeboren baby

Rbj had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nog meer 'honden-red nieuws'. In RoemeniŽ heeft een hond vorige week een pasgeboren baby gered van een afgelegen veld. De hond, een bobtail, pakte het kind op en liep er 5 kilometer mee naar z'n baasje Elena.

Elena zegt: "'s nachts hoorde ik geblaf. Toen ik ging kijken, zag ik mijn hond met een soort tas in zijn mond. Ik maakte de tas open en daar zat een baby in. De baby zag eruit alsof het net was geboren''.

Het is onbekend wie de moeder is en waarom het kind is achtergelaten.

Hond redt jonge ekster

Een niet alledaags voorval vond plaats afgelopen weekend in Beverwijk. In de Stationsvijver zat een ekster verstrikt in een stuk vissnoer en was ten dode opgeschreven. De ekster hing vlak boven het water te spartelen en niemand kon er bij.

Op een gegeven moment kwam er een wandelaar voorbij met een hond. Een getuige zegt: ,,De man zei dat zijn hond de ekster kon redden, maar hij twijfelde. Want hij wist niet hoe andere toeschouwers zouden reageren. Wij zeiden: als de hond het kan, waarom niet? Op een zeker moment gaf hij toch een commando''.

De hond sprong het water in en zwom naar de vogel. Na enige keren springen had de hond de vogel te pakken en zwom er mee terug naar zijn baasje. De man verloste de nog jonge ekster van het vissnoer. De vogel kon na enige pogingen weer redelijk op zijn pootjes staan en verdween in de bosschages.

Het is onbekend wie de baas van de hond was. Omstanders weten alleen dat hij zijn hond ''Sander'' noemde.

Jong Zweeds stel vader en moeder

hully, Danny en MrRinuxs hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jong Zweeds koppeltje heeft het vader en moedertje spelen wel erg ver doorgevoerd. Mats Jonsson (13) en Veronica SŲderholm (15) zijn daardoor nu echt vader en moeder.

Het jonge stel, buurkinderen van elkaar, had twee jaar verkering. Voor Mats, die in groep acht van de basisschool zit, was het wel even schrikken toen Veronica hem vertelde dat ze vier maanden zwanger was. De piepjonge vader vindt zijn nieuwe rol inmiddels "Jšttekul'', hetgeen 'gaaf' betekent.

De naam van hun zoontje luidt Kevin.

Kim Clijsters nummer ťťn van de wereld

[SainteR], will, Omonia en v0LrAtH hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische Kim Clijsters is sinds vannacht 's werelds beste vrouwelijke tennisspeelster; althans volgens de WTA-ranking. Daar kwam ze vannacht op ťťn dankzij een overwinning op Amerikaanse Lindsay Davenport in Los Angeles.

Met de overwinning op Davenport behaalde Clijsters genoeg punten om de heerschappij van de zusjes Williams te doorbreken. Clijsters staat trouwens ook eerste in de ranking van het dubbelspel. De Belgische is de twaalfde nummer ťťn sinds de invoering van de rankinglijst door de World Tennis Association (WTA) in 1975.

Kim Clijsters

Big Brother mogelijk terug in oude vorm

Big Brother komt waarschijnlijk terug op de buis in de oude opzet; zonder scheiding tussen arm en rijk. Wel zouden er extremere kandidaten uitgekozen worden. HMG programma-directeur Leo van der Goot beaamt dat de Holland Media Groep (RTL 4, 5 en Yorin) en Endemol hierover in gesprek zijn, maar het kan nog ''alle kanten opgaan''.

Volgens Van der Goot is Big Brother voor beide bedrijven een belangrijke productie en wordt nu onderzocht ůf en hoe Big Brother het beste terug op de buis kan komen. Als termijn noemt hij volgend jaar; onbekend is nog of dit in het voor- of najaar zal zijn.

Als Big Brother weer op de buis komt wordt het de vijfde serie. Iedere serie wist in Nederland minder kijkers te trekken dan de voorgaande. Met een uitgebreide voorstudie hopen HMG en Endemol het tij te kunnen keren. Leo van der Goot heeft onlangs de Big Brother-productie in Engeland bezocht om te bekijken waarom de programmaformule daar wťl succesvol blijft.

Willem en Ruud
De nummers twee en drie van de eerste editie


MediaActua, site met Big Brother archieven.

Film Review: Pirates of the Caribbean

Filmjaar 2003 staat tot nog toe vooral in het teken van de sequel (de vervolgfilm) en de comicbook-verfilming. Vrijwel alle grote films van dit jaar zijn te plaatsen in ťťn van deze categorieŽn en sommige zelfs in beide; van Terminator III tot 2 Fast 2 Furious, van X2 tot Hulk. Productiemaatschappij Disney besloot het echter heel anders aan te pakken. Niet nůg een overbodig vervolg op The Jungle Book en ook geen film over ťťn of andere vergeten superheld. Nee, Disney besloot ťťn van zijn populairste pretpark-attracties - inderdaad, Pirates of the Caribbean - te verfilmen. Het resultaat is een zomerse blockbuster vol met klunzige piraten, gouden schatten, levende skeletten en.. Johnny Depp!Jongen (10) bijna geraakt door meteoriet

In Safety Bay, 50km ten zuiden van Perth is een tienjarige jongen bijna geraakt door vermoedelijk een meteoriet. Anthony Eliss-Galati was aan het buiten spelen bij zijn huis, toen hij een steen uit de lucht zag komen vallen. De steen kwam vlak bij hem op de weg terecht, maakte een groot gat in de weg en brak in stukken, aldus Anthony tegen zijn moeder Jennifer Eliss. De jongen wist zich nog net achter een auto te verschuilen tegen de rondspattende fragmenten.

"Ik hoorde dat er iets op het asfalt neerkwam, waarna Anthony naar binnen kwam en zei dat er een steen uit de lucht was komen vallen", zegt Jennifer. "Hij gaf me een brokstuk wat niet leek op een normale steen - Het was mat aan de binnenkant en zilverkleurig aan de buitenkant, en het leek alsof het gesmolten was.". Toen Jennifer naar buiten ging was ze verbaasd over het enorme gat dat de steen veroorzaakt had.

De fragmenten worden naar het WA Museum en de Perth Observatory gebracht voor wetenschappelijk onderzoek.

Jongetje (4) verdronken in recreatieplas

Zondagavond is een jongetje van vier jaar oud verdronken in recreatieplas Strijkviertel tussen Utrecht en De Meern. Het kind was aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt. Dat heeft de politie van Utrecht maandagmorgen bekend gemaakt.

Toen de ouders merkten dat hun kind weg was, hebben ze eerst zelf gezocht. Toen dat zonder resultaat bleef, schakelden ze de politie en brandweer in. Duikers van de brandweer haalden de peuter uit het water.

Na reanimatie werd de jongen in zorgwekkende toestand naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht, waar hij in de loop van de avond overleed.

Japan: Tyfoon eist levens

wausewillem en wouterwouter2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De tyfoon Etau, die gepaard ging met windsnelheden tot 220 kilometer per uur, heeft het afgelopen weekeinde in Japan aan minimaal acht mensen het leven gekost. Er zijn ongeveer vijftig mensen gewond geraakt, er worden nog tien mensen vermist.

De tyfoon zwakte in de loop van het weekend af. Door de hevige regenval onstonden overstromingen. De slachtoffers vielen voornamelijk op het eiland Hokkaido. Er dreigt nog steeds gevaar door aardverschuivingen.

Etau betekent "storm wolk" in de taal die gesproken wordt op het Pacifische eiland Palau.

Inbreker valt in slaap op bank

Patrick Kittekat, Rbj en hooiberg hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen weekeinde is een inbreker tijdens zijn 'werk' in slaap gevallen. De man was bezig met een inbraak in een huis in Amsterdam en was waarschijnlijk even op de bank gaan liggen. De bewoonster van het pand trof de man 's ochtends snurkend aan en waarschuwde onmiddellijk de politie die de inbreker inrekende, aldus de politie maandag.

Voordat de man gearresteerd kon worden moest hij wel even wakker gemaakt worden. De politie kwam erachter dat hij bankpasjes en sieraden bij zich had, alle afkomstig uit het huis waar hij lag te slapen. De verdachte heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Prins William spiest antilope tijdens jacht

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens zijn vakantie in Kenia heeft de Britse prins William een "dikdik", een klein soort antilope, gedood met een speer. De Britse krant The Mail on Sunday meldde dat hij jachtlessen kreeg van een Masai-krijger. De jonge prins (21) wist de antilope na enige oefening met een welgemikte worp te doden.

De verwachting is dat de discussie over de koninklijke jachtpraktijken opnieuw op zal laaien in Groot BrittanniŽ. Prins William kreeg eerder ook al zware kritiek van dierenbeschermers, omdat hij in het verleden met zijn vader meedeed aan een vossenjacht.

Ook in Nederland moet het koninklijk huis het om soortgelijke redenen regelmatig ontgelden, bijvoorbeeld als het gaat om de door het koninklijk huis georganiseerde drijfjacht op wilde zwijnen, op het jachtdomein "het Loo".

Acteur Gregory Hines overleden

Vandaahl en WauseWillem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gregory Hines, de acteur die onder andere een Tony Award won voor zijn tapdans kunsten, is zaterdag op 57-jarige leeftijd gestorven in Los Angeles. Hij had kanker.

Hines was bekend door zijn acteerwerk in films als "The Cotton Club" (1984), waar hij de rol van Sandman Williams vertolkte. Verder speelde hij in de thriller White Nights (1985) en de film Running Scared (1986).

Hines was sinds zijn vroege jaren altijd bezig met dansen. Hij leerde dit eerst van zijn oudere broer en later op de dansschool. Op zijn zesde was hij twee weken te zien in het Apollo Theater.

"Ik kan me geen tijd herinneren wanneer ik niet danste, zodra ik me realiseerde dat ik leefde, dat dit mijn ouders waren en dat ik kon lopen en praten, kon ik ook dansen" aldus Hines tijdens een interview in 2001.

Hij heeft een eigen TV show gehad en was een reguliere gast bij de "Will and Grace" show. Hines was ook een bekend choreograaf.

Erasmusbrug "danst" op Dance Parade

Sminoff had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Danceparade trok zaterdag voor het eerst de Erasmusbrug in Rotterdam over. En bepaald niet zonder effect; de Erasmusbrug deinde 's middags letterlijk mee op de dancebeats die de speakers van de tourwagens over het masaal toegestroomde publiek verspreidden. Pas na overleg met de politie draaiden de wagens de volumeknop terug, om eventuele schade aan de 808 meter lange hangbrug te voorkomen.

Van te voren "waarschuwde" de organisatie van het grootste openlucht dance-evenement in de Benelux al dat de brug zou gaan "swingen op de diepe bastonen". De schattingen over het aantal bezoekers liepen uiteen van 400.000 tot 450.000, allen verzameld langs de route in de Maasstad.

Om de orde te kunnen handhaven gold er tijdens het festijn een alcoholverbod in de Rotterdams binnenstad. Feestvierders die toch met alcoholische drankjes werden aangetroffen door de politie, werd gemaand dit weg te gooien. Ondanks -of misschien wel dankzij- de extreme warmte bleven grote problemen uit.

Zie ook het Fok! Dance Parade Review
Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.