Teambazen overwegend positief

De eerste kwalificatie is geweest en de teambazen zijn overwegend positief over de nieuwe regels. Ferrari echter wat minder...

De eerste indrukken van de teambazen over de nieuwe regels waren na de kwalificatie van vandaag overwegend positief. Flavio Briatore, Ron Dennis, Frank Williams en Eddie Jordan waren allen voor het grootste deel tevreden met de nieuwe formule.

Doordat elke auto apart wordt bekeken krijgen de wagens allemaal evenveel aandacht. "Het is goed voor de televisie en voor onze sponsors," aldus Jordan. Zondag zal zich pas een wat helderder beeld aftekenen van de veranderingen. Maar het lijkt erop dat de FIA de juiste keuzes heeft gemaakt. "We hebben een bepaalde inmenging nodig in het proces. Met de voorspelling van regen tijdens de kwalificatie van zaterdag en de zondag kan de race niet nu al als beslist worden beschouwd, wat de show minder voorspelbaar maakt, zo concludeerde hoofd van de FIA Max Mosley.

Of de nieuwe regels de dominantie van Ferrari doorbreken zal nog moeten blijken. Het team is er in elk geval niet erg blij mee. "Maar we hebben ze geaccepteerd," aldus Jean Todt. "Wat nu is ingsteld is echter het meeste wat we kunnen tolereren."