FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 maart 2003

Amfetamine gevonden in moordhuis

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Helmond heeft in het huis waar afgelopen week drie vermoorde mannen zijn aangetroffen, enkele kilo's amfetamine aangetroffen. Amfetamine wordt onder anderen gebruikt ter vervaardiging van xtc. De politie heeft het team dat de moord onderzoekt uitgebreid tot 45 man, volgens een woordvoerder van de politie heeft dit te maken met het aantal sporen dat is gevonden.

Idols blijft razend populair

Afgelopen zaterdagavond stonden Idols en de finale van het nationale Songfestival deels gelijktijdig tegenover elkaar geprogrammeerd. De winnaar in kijcijfers gemeten is overduidelijk Idols.

Het nationale Songfestival komt met gemiddeld 1.338.000 kijkers niet eens de kijkcijfer toptien van afgelopen week voor. De uitslag van Idols staat met ruim 3.000.000 kijkers op de derde plaats van die lijst. Idols moest alleen Ajax-Arsenal (3.114.000 kijkers) en het achtuurjournaal van zondagavond na Studio Sport (3.388.000 kijkers) voor zich dulden.

Naar de vroege Idols-uitzending, waarin de kandidaten hun liedjes zingen, werd zaterdag door 2.817.000 mensen gekeken.

Te druk op Promo-tour

De komende week maken de twee overgebleven Idols-idolen, Jim Bakkum uit Egmond Binnen en Jamai Loman uit Schoonhoven, een promotietoer door Nederland.

Vanmiddag kwamen Jim (15) en Jamai (16) ieder in een eigen bus met opdruk voor een persconferentie op de Dam in Amsterdam. Duizenden fans stonden het tweetal daar al op te wachten. Allemaal smeekten ze om een handtekening van de twee Idols. Dat feest kon echter niet doorgaan. Het uitdelen van handtekeningen na afloop op het plein was te gevaarlijk. De beveiliging van RTL4 en het hotel waar de persconferentie gehouden werd, konden niet garant staan voor de veiligheid van de twee jongens in de menigte.


-
Talloze links naar Idols-sites.

AEL-topman voor Belgische rechter

Tegen de tweede man van de Arabisch Europese Liga in België, Ahmed Azzuz, is vandaag wegens tweevoudige bedreiging 3 maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

De eerste bedreiging uitte Azzuz op 3 december 2002 aan het adres van VTM-journalist Kris Borgraeve in het Antwerpse gerechtsgebouw, waar de raadkamer zou beslissen over de vrijlating van hun leider Dyab Abou Jahjah die toen vast zat. Borgraeve vond de opkomst van AEL symphatisanten maar mager, hetgeen niet goed viel bij Azzuz. Hij beet de journalist toe dat ''het vertrouwen in de media in Antwerpen mank was'', en dat hij bij het minste dat hij verkeerd zou doen, zou aangepakt worden. De aanklager vond dit absoluut niet kunnen: "Journalisten moeten hun werk kunnen doen, in dit land heerst er nog altijd persvrijheid".

De tweede bedreiging was aan het adres van Vlaams Blok politicus Gerolf Annemans, na afloop van een politiek debat in Gent op 17 december 2002. Azzuz zei toen dan de Vlaams Blokker "geen recht van spreken had en dat mensen zoals hij uitgeschakeld moesten worden". Azzuz zou er voor zorgen dat "mensen zoals Annemans niet meer zouden bestaan".

Tegen de rechter zei de advocaat van Azzuz dat de AEL-topman het niet zo bedoeld had. In het geval van de journalist wilde hij slechts waarschuwen op de opgehitste sfeer, en in het geval van de Vlaams Blokker was zijn opmerking niet aan Gerolf Annemans gericht, maar aan extreem-rechts als maatschappelijke stroming.

Na het pleidooi beloofde Azzuz aan de rechtbank dat hij de volgende keer beter zal nadenken indien Annemans hem nog eens in een hoekje probeert te duwen. "Hoe zou u zich voelen indien u zo werd aangesproken", vroeg de voorzitster van de rechtbank aan Azzuz. "Wij worden dagelijks zo aangesproken", was het antwoord. Waarop de voorzitster concludeerde dat Azzuz beter dan wie ook moest weten hoe het dan voelt.

Uitspraak op 31 maart.

Anna Kournikova weer single

De ex-echtgenoot van Anna Kournikova heeft bekend dat ze sinds kort gescheiden zijn. De 33-jarige Sergei Fedorov is een van de beste ijshockeyspelers in de NHL, en is eind 2001 in Moskou met de nu 21-jarige tennister Kournikova in het huwelijk getreden.

Fedorov zegt dat ze niet meer met elkaar praten. De reden voor hun echtscheiding is niet bekend. Kournikova doet het niet zo goed met tennissen de laatste tijd. Ze staat slechts op de 67e plek in de WTA rankings.

Verkoop je voorhoofd

Wadizzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Engeland is het vanaf heden mogelijk geld te verdienen met je voorhoofd. Het Engelse marketingbureau Cunning Stunts biedt studenten 6 euro per uur om hun voorhoofd om te toveren in een billboard. Door een plantaardige plakker op je hoofd te plakken en die minimaal 3 uur per dag buiten te dragen kun je dus een bedrijf promoten. En nee, petjes en andere bedekkingen mogen niet.

FHM wil de techniek gaan gebruiken. De eerste campagne is inmiddels van start gegaan in Londen, Leeds, Glasgow en Cardiff. Een commercieel tv-station voor jongeren is inmiddels toegevoegd aan de adverteerders.

Vader veroorzaakt ongeluk door misbruik handrem

chilipenn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ongeval op de Hofstad zijn zondagavond rond 18.30 uur drie mensen gewond geraakt. Het gaat om een man van 27 jaar uit Bladel en zijn ouders. De man, bestuurder van de auto, reed naar de zin van zijn vader te hard. Deze trok daarom bij een snelheid van 70 km/u aan de handrem. De auto raakte daardoor van de weg en botste tegen een boom.

De zoon liep een hoofdwond op, waaraan hij in het St. Annaziekenhuis is behandeld. De 50-jarige moeder, die achterin zat, is met verwondingen aan haar ribben naar het zelfde ziekenhuis gebracht. Zij is daar opgenomen. De vader (leeftijd onbekend) raakte bekneld in de auto en is er door de brandweer uitgehaald. Hij is met nog onbekend letsel in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Schalken haalt hoogste ATP ranking in carriëre


De Nederlandse tenniser Sjeng Schalken is deze week naar de 14de positie in de ATP ranking gestegen. Dit is zijn hoogste positie ooit gehaald.

Ondanks een vroegtijdige uitschakeling in het toernooi in Dubai, Schalken haalde hier de kwartfinale, steeg hij een plek in de officiele ranking. Wat hem op 1585 punten bracht, 5 meer dan zijn concurrent Pete Sampras, waarmee hij van plaats wisselde. Vorige week bereikte de Limburger nog de 15e plaats, dit was een evenaring van zijn positie in oktober vorig jaar.

Tweede Nederlander is Raemon Sluiter. Hij zakte vorige week van plaats 46 naar plaats 52. Derde is Martin Verkerk op plaats 67.

Beste tenniser van de wereld is volgens de ATP ranking nog steeds de Australiër Lleyton Hewitt.

Verdeeldheid omtrend HANS

Het nieuwe Head And Neck Support-systeem is niet bij iedereen geliefd.

HANS is een veiligheids systeem dat de ruggewervel moet beschermen bij het zogenaamde Whiplash effect. Vele coureurs vinden het echter hinderlijk en vragen zich af of de voordelen wel groter zijn dan de nadelen.

Komend weekend zal tijdens alle sessies op het circuit het gebruik van HANS verplicht zijn, zo is bekend gemaakt.

Justin Wilson heeft last van zijn nek als hij een HANS-systeem draagt. Het is alsof iemand twee duimen in de zijkant van je hals drukt, zo zegt de nieuweling van Minardi. Hij heeft, net als enkele andere coureurs, om een wijdere gevraagd, maar deze zullen waarschijnlijk niet op tijd klaar zijn.

Nick Heidfeld heeft, ondanks de verplichting, aangegeven geen HANS te zullen dragen op dit moment. De rijder van Sauber vindt dat het te afleidend is en dat hij zich daarom niet goed genoeg kan concentreren.

Mark Webber is echter groot voorstander van HANS. Hij heeft het de hele winter gebruikt en is er ondertussen aan gewend. Hij zegt dat alles wat de veiligheid ten goede komt wel goed moet zijn.

'Extreem-rechtse Revu verdachte' blijft in cel

De 18-jarige jongen uit Wijk en Aalburg, die afgelopen week gearresteerd werd wegens racistische en discriminerende uitlatingen die hij afgelopen week deed in het weekblad Nieuwe Revu, blijft voorlopig in de cel. Volgens het OM zijn ook de verklaringen die de 18-jarige tegen de politie heeft afgelegd, een reden om hem langer vast te zetten.

Een 15-jarige knaap uit Waalwijk, die ook werd aangehouden, kwam afgelopen zaterdag al weer vrij. Justitie onderzoekt nog wel of hij ook moet worden vervolgd, óf dat hij als een meeloper wordt gezien.

De twee lieten zich in Nieuwe Revu zeer negatief uit over allochtonen. Ze stelden dat de manier waarop Hitler met de joden is omgegaan, de enige oplossing zou zijn voor een teveel aan buitenlanders in ons land. Ook het gooien van een molotovcocktail in een Turks koffiehuis zou moeten kunnen, aldus één van hen. De jongste was tevens bezig om een volksverzet tegen buitenlanders op te richten, onder de naam VolkSSverzet. De oudste, die zijn kamer heeft volhangen met Hitler en Tweede Wereld Oorlog zaken, zei tot extreem-rechts te zijn ''bekeerd'', nadat er in de kantine van zijn school nog nauwelijks Nederlands werd gesproken.

De jongens kwamen aan het woord in een artikel met als kop 'Extreemrechts is terug' waarin Nieuwe Revu constateert dat steeds meer jongeren zich aangetrokken voelen tot de rechtse denkbeelden van (gabber)skinheads. Volgens het OM is er nog geen contact gezocht met de Nieuwe Revu.

De Revu waarin de gewraakte uitspraken gedaan werden

Dronken man wil persé boete betalen

Zondagnacht heeft de politie van Hoorn een wel heel interessant bezoek gehad. Een man was uit eigen beweging naar het politiebureau gekomen, hij wilde een boete komen betalen die hij niet gehad had. De man, een dronken carnavalsvierder, was 'zeer lastig geweest' volgens hemzelf en had een boete verdiend.

De man zou bij een aantal mensen hebben aangebeld en toen 'alaaf' hebben geroepen. De agent die de bekentenis van de man aanhoorde zag de 'overtreding' door de vingers en zond de man heen. Het feestbeest accepteerde dit echter niet en vond dat hij een boete van 50 euro moest betalen en legde dit op de balie neer. Vervolgens verliet hij opgelucht het bureau.

De man kreeg de volgende dag een uitnodiging van de politie om op het bureau langs te komen. Hij wist nog wel dat hij die nacht in dronken toestand bij het bureau was geweest, maar over wat er zich daar had afgespeeld tastte de man compleet in het duister. Op het politiebureau kreeg de man zijn 50 euro terug, waarop de man zich weer in het carnavalsgedruis begaf.

Grootschalige fraude met pinpassen in Doetinchem

Er zijn in ieder geval 72 mensen slachtoffer geworden van een fraude met pinpassen in Doetinchem, de politie van Noord- en Oost-Gelderland maakte dit vandaag bekend. De slachtoffers hadden allemaal op vijf of zes februari getankt bij een tankstation aan de Keppelseweg in Doetinchem, en daar betaald met hun pinpas.

Een tijd later werden er bij de mensen grote geld bedragen van de rekeningen gehaald, in alle gevallen was het geld in Utrecht of ergens in Duitsland opgenomen. De gedupeerden zijn inmiddels door hun bank schadeloos gesteld, de banken zelf hebben bij Interpay aangifte gedaan van fraude.

De politie doet nog onderzoek naar hoe de fraudeurs werkten, naar alle waarschijnlijkheid zijn de gegevens tijdens het pinnen gekopieerd en is toen met valse pasjes het geld opgenomen.

Studenten helpen met bestrijding vogelpest

Studenten dierengeneeskunde moeten worden ingezet bij de bestrijding van de vogelpest, dit wil het ministerie van Landbouw. De studenten zouden moeten helpen bij het onderzoeken van de dieren, bloedafname en bedwelmen van de kippen. Dit liet het ministerie vandaag weten.

Alleen studenten die al geslaagd zijn voor hun doctoraal examen en die een verklaring hebben waarin staat dat ze bevoegd zijn om de handelingen te verrichten komen in aanmerking. Ook staan de studenten onder toezicht van gekwalificeerde dierenartsen.

Door de uitbraak van de vogelpest in de Gelderse Vallei moeten grote aantallen pluimvee worden behandeld, daarom is de inzet van de studenten noodzakelijk. Normaal gesproken mogen de handelingen niet door studenten worden verricht, de studenten worden als extra hulpkrachten ingezet.

Op dit moment is er al in heel Nederland een verbod op de im- en export van pluimvee, broedeieren en vogelmest. Voertuigen die zijn gebruikt bij vervoer ervan mogen ook niet meer gebruikt worden.

Ook prijzen gas omhoog

De dreigende oorlog met Irak heeft niet alleen effect op de olie prijzen. De Gasunie voorspelt dat de komende maanden de prijzen voor gas minimaal met tien tot vijftien procent gaan stijgen. De prijzen van gas en olie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, door de dreigende oorlog met Irak zijn vooral in Amerika de prijzen van Olie enorm gestegen.

Doordat de prijzen voor bedrijven per kwartaal, en voor particulieren per half jaar worden berekend merken bedrijven de stijging in de prijs pas in april, particulieren krijgen vanaf juli een hogere rekening thuis. Naast de dreigende oorlog in Irak speelt ook de strenge winter in de VS mee, de Gasunie vreest dat tenminste tot het einde van dit jaar de energie prijzen hoog blijven.

Over de levering van gas hoeven we ons echter geen zorgen te maken, Nederland is nagenoeg zelfvoorzienend aldus de Gasunie.

Hongerend Afrika krijgt 9 miljoen

Staatssecretaris Van Ardenne van ontwikkelingssamenwerking trekt 9 miljoen euro uit voor de VN om de hongersnood in Afrika te bestrijden. 5 Miljoen euro is bestemd voor de Hoorn van Afrika, 3 miljoen voor het zuiden en 1 miljoen voor het noorden van Afrika.

In totaal worden 40 miljoen mensen in Afrika door honger bedreigd, waarvan een groot deel in Ethiopië woont.

De gift van de minister valt samen met het begin van een speciale actieweek van de publieke omroepen. Zij steunen de doorlopende acties van de Samenwerkende Hulporganisaties en Help Hongerend Afrika

Madonna begint schrijfcarrière

Uitgeverij Penguin heeft vandaag bekend gemaakt dat het vijf verhalenboeken, geschreven door zangeres en actrice Madonna, gaat uitgeven. De boeken zijn bedoelt voor een lezerspubliek van 6 jaar en ouder.

In september verschijnt het eerste boek in de reeks, genaamd 'The English Roses'. Alle boeken van Madonna zullen worden voorzien van tekeningen van bekende illustratoren. Volegns Penguin-directuer John Makinson heeft Madonna een universele uitstraling en zullen haar boeken kinderen van verschillende achtergronden in de hele wereld raken. Verdere details over de inhoud van de boeken wilde hij niet kwijt.

Ronaldinho krijgt klappen van PSG-fans

De Braziliaanse voetbal ster Ronaldinho is na afloop van de wedstrijd Paris Saint Germain - Troyes aangevallen door een aantal woedende PSG-fans. Ronaldinho was handtekeningen aan het uitdelen toen drie of vier mannen hem bestormden en enkele klappen in het gezicht gaven.

De 'supporters' woede richting Ronaldinho komt waarschijnlijk voort uit recente uitspraken van de voetballer, die meerdere malen heeft laten weten weg te willen uit Parijs.

Paris Saint Germain won de wedstrijd met 4-2.

Internet blind date eindigt in beroving

Een 23-jarige inwoner uit Sliedrecht had zich zijn blind date met een vrouw, aangegaan via internet, heel anders voorgesteld. Op internet had de man afgesproken met ene Sandra, die hij zou ontmoeten in motel Akersloot.

Aangekomen op de kamer vroeg de vrouw of de Sliedrechter even een vuurtje wilde halen. Bij terugkomst op de kamer werd hij overvallen door twee gewapende mannen.

De overvallers beroofden hem van zijn portemonnee met bankpas en dwongen hem zijn pincode af te geven. Daarna kreeg hij een klap op zijn hoofd met een vuurwapen en gingen de twee mannen en de vrouw ervandoor.

Tekening Dali gestolen uit gevangenis

Een originele tekening van Salvador Dali is gestolen uit de hal van de New Yorkse gevangenis Rikers Island en is vervangen door een replica. De hal werd 24 uur per dag bewaakt. Het schilderij is in 1985 getaxeerd op ongeveer 163.000 euro. Inmiddels zou het drie keer zoveel waard zijn.Gevangenismedewerkers merkten de diefstal van de tekening zaterdagochtend op toen ze zagen dat de tekening tegen een stuk hout was geniet en de grote vergulde lijst was verdwenen. Daarnaast zag de tekening er volgens een woordvoerder van het ministerie voor Gevangeniswezen "te nieuw en te helder" uit.

Dali maakte het schilderij voor voor een medewerker van het ministerie voor Gevangeniswezen. Jarenlang hing hij in de eetzaal van de gedetineerden.

George Michael maakt anti-oorlogslied

Nadat popster George Michael eerder flink afgaf op de plannen van de Britse jongensband Blue om een anti-oorlogslied te maken, is de zanger nu zelf op de proppen gekomen met een nummer, dat bedoeld is als protest tegen een oorlog met Irak.

Een cover van The Grave, van Don McLean, moet dienen als "een keiharde en persoonlijke verklaring over het vraagstuk oorlog" van George Michael. MTV zendt het nummer vandaag voor het eerst uit.

Vorig jaar wekte Michael de woede van veel Amerikanen met het nummer Shoot the Dog. In de bijbehorende videoclip maakte hij zowel de Amerikaanse president Bush als de Britse premier Blair (als schoothondje van Bush) belachelijk.

Ministerie start met ruimen van kippen

Het ministerie van Landbouw is maandagmorgen begonnen met het doden en afvoeren van kippen die zeer waarschijnlijk vogelpest hebben. Afgelopen weekend werden in Gelderland dertien pluimveebedrijven met mogelijk een besmetting van de klassieke vogelpest aangetroffen.

De kippen worden in een bak bedwelmd en gedood met het gas kooldioxide. Daarna worden ze voor vernietiging afgevoerd. Als eerste zullen de ruimploegen een bedrijf in het Gelderse Laren ontruimen. Later komen de besmette bedrijven in de Gelderse Vallei aan de beurt. Rondom Barneveld is maandag een aanvang gemaakt met bloedonderzoek van de kippen bij omringende bedrijven in een straal van één kilometer.

Minister Veerman (Landbouw) heeft zondagavond opdracht gegeven tot de ruiming, ook van nog gezonde kippen in een straal van één kilometer rond de bedrijven met vogelpest. Daarmee is het nu bijna zeker dat de ziekte in Nederland heerst.

Door het landelijke verbod om kippen te vervoeren, liggen dertig slachterijen maandag stil. Als de pluimveeslachterijen nog langer dichtblijven, kan het kippenvlees aan het einde van de week schaars worden, verwacht het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

[Upd] Studenten blokkeren School voor Journalistiek

Tussen de tien en twintig studenten hebben vanochtend de deuren van het faculteitsgebouw van de School voor Journalistiek in Utrecht geblokkeerd met kettingen en balken. Zij doen dit uit onvrede over aangekondigde bezuinigingen op de school.

De faculteitsdirectie is van plan docenten te ontslaan en het aantal studenten te vergroten. Volgens de demonstranten is dit "een doodsklap voor de kwaliteit van het onderwijs".

De demonstranten hebben rond 11.00 uur een petitie aangeboden aan de directie waarin hun eisen staan vermeld. De demonstranten willen hun actie pas opgeven als de directie minimaal het plan om meer studenten aan te nemen laat vallen.

Inmiddels hebben de actievoerders wel enkele studenten en medewerkers van andere opleidingen binnengelaten.

Update
Rond 10 voor half twee is de actie van de 15 tot 20 studenten beëindigd. Nadat om elf uur de petitie werd aangeboden, gingen een aantal actievoerders twee uur lang met de directie om de tafel zitten. Een oplossing voor het conflict werd niet bereikt.


Foto van SVJActie.tk

GroenLinks wil sluiting vliegvelden

GroenLinks wil de luchtvaart in Nederland een halt toe roepen; de vliegvelden Eindhoven en Rotterdam zouden volgens de groene partij rond 2010 gesloten moeten worden. Ook de kleine vliegveldjes voor sportvliegtuigen moeten vrijwel allemaal sluiten.

De partij wil dat de chartervluchten beperkt worden tot Lelystad en Maastricht. Privévliegen mag niet uitgroeien tot "een hobby voor wie wil".

Volgens GroenLinks is het evenwicht tussen voor- en nadelen van de luchtvaart in Nederland zoek. De partij wil voorkomen "dat heel Nederland onder de rook van intensief gebruikte vliegvelden komt te liggen".

Vandaag voeren Femke Halsema en Kamerlid Wijnand Duyvendak in Lelystad actie tegen de overlast door vliegverkeer. Bij die gelegenheid presenteert de partij op het vliegveld Lelystad het kritische plan over de regionale en kleine luchtvaart.

Winnaars University Games prijzenfestival

De afgelopen week mochten wij namens University Games veel leuke prijzen weggeven. Er werd massaal gereageerd. De goede antwoorden op de vragen waren:

1. De website van University Games is in de talen Frans, Engels, Duits en Nederlands.
2. De Mystery Puzzle is verkrijgbaar in de versies Titanic en Alfred Hitchcock.
3. De ministaatjes met een eigen euro zijn San Marino, het Vaticaan en Monaco.

Onderstaand de namen van de winnaars met daarbij vermeld welke prijs deze gaan ontvangen. Van harte gefeliciteerd! De prijzen worden deze week nog aan jullie verzonden.

20 Questions:
wivd
fulco-
Joove
scarlet

Hitchcock Mystery Puzzle:
Solomon
achterop23
Hazzz-E
sandra74
ABC-tje
siem

Eurocollector:
Duckman
AngryAngel
thacrusher
leejow
vanita

Wij hebben zo veel mogelijk rekening gehouden met jullie voorkeur van prijs. Doordat er echter veel animo was voor de Hitchcock Mystery Puzzle kan het echter zijn dat je een prijs toegewezen hebt gekregen die wellicht niet je eerste keus was.

Niets gewonnen? Probeer het deze week dan weer. Je maakt deze week namelijk kans op de Soundtrack van Chicago en een Star Trek T-shirt en horloge.

Opstel in SMS taal

Brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 13-jarig meisje diende een opstel in bij haar leraar in West Schotland in SMS vorm. Ze verdedigde haar daad door te verklaren dat ze het "makkelijker vond dan standaard engels".

De leraar was met verstomming geslagen. Hij kreeg een blad onder zijn neus dat overdekt was met "hierogliefen". Sommigen ervan kon hij zelfs niet vertalen.

Het opstel begon als volgt : "My smmr hols wr CWOT. B4, we usd 2go2 NY 2C my bro, his GF & thr 3 :- kds FTF. ILNY, it's a gr8 plc."
Vertaling : "My summer holidays were a complete waste of time. Before, we used to go to New York to see my brother, his girlfriend and their three screaming kids face to face. I love New York, it's a great place." (Mijn zomervakantie was zonde van de tijd. Eerder gingen we altijd naar New York om mijn broer, zijn vriendin en hun drie schreeuwende kinderen te zien.)

De Schotse onderwijsautoriteiten en de Schotse ouderraad waarschuwen nu voor 'taalarmoede' bij de scholieren. Ze wijzen erop dat kinderen steeds vaker fonetisch schrijven.

97-jarige krijgt 900ste bon

SP@MB@M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 97-jarige Italiaanse heeft 900 bekeuringen gekregen, omdat ze in een Ferrari en andere snelle auto's door Rome zou hebben gescheurd.

De vrouw heeft echter nooit haar rijbewijs gehaald en nooit een auto gehad. Zaterdag bleek dat haar een hak was gezet door 3 mannen die hun voertuigen op haar naam hadden laten registreren. De boetes zijn inmiddels opgelopen tot 123.000 euro!

Ontdekking Antrax en VX in Bagdad

In Bagdad zijn belangrijke hoeveelheden van de antrax bacil en sporen van het neurotoxine VX gevonden. Dat meldde zondag de presidentiële raadgever voor ontwapening, Generaal al-Saadi. Hij zei tegen buitenlandse journalisten dat ze gevonden waren in bommen van het type R-400.

Zondag werden weer 6 Al-Samoud 2 raketten vernietigd wat het totaal nu op 10 brengt. Volgens al-Saadi is er een actieve samenwerking tussen de VN-inspecteurs en de Iraakse verantwoordelijken. "Irak doet al wat het kan op het gebied van ontwapening om de VS geen excuus te geven om aan te vallen" aldus de generaal.

Ontregeld treinverkeer rond Nijmegen

Door een stroomstoring in een seinhuis bij Nijmegen is het treinverkeer ernstig ontregeld. Volgens de NS komt dit door een overhitte printplaat. Men moet rekening houden met 30 a 45 minuten vertraging op de volgende trajecten:

Nijmegen - Arnhem
Arnhem - Nijmegen

Nijmegen - Cuijk
Cuijk - Nijmegen

Nijmegen - 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch - Nijmegen

Arnhem - Tiel
Tiel - Arnhem


De NS denkt dat dit nog de hele ochtend kan duren. Reizigers wordt aangeraden via Utrecht te reizen.

Marokkaanse actie tegen de AEL

Gisteren hebben Nederlanders van Marokkaanse afkomst geprotesteerd tegen de komst van de Arabisch Europese Liga (AEL) en hun voorman Dyab Abou Jahjah. Het protest vond plaats voor het Utrechtse Academiegebouw waar de AEL een debat hield dat georganiseerd was door de Umah, de Unie van Marokkaans-Nederlandse Academici en hbo'ers.

De actie tegen de AEL trok vooral muzikanten en kunstenaars van Marokkaanse afkomst uit alle delen van ons land. Ze lieten door middel van een spandoek weten niets van de AEL te willen weten: Aboe Jahjah is Aboe Nee Nee.

Volgens een woorvoerder van de protestactie zijn veruit de meeste Marokkanen in Nederland helemaal geen Arabieren, maar Berbers. ''Een volk dat in eigen land al eeuwen wordt onderdrukt,'' aldus één van hen. Van de standpunten en opvattingen van AEL-leider Jahjah moeten ze niets hebben:''Hij biedt geen oplossingen en zijn jodenhaat is zeer kwalijk. Hij sleurt ons in zijn kamp, zaait verdeeldheid, betrekt ons in de Midden-Oostenproblematiek, terwijl we de problemen die er in Nederland bestaan, hier moeten oplossen''.

Volgens de protesterende Marokkanen spreekt Abou Jahjah wel zeer fraai over democratie tegen de media, maar uit hij zich in eigen kring heel anders.

''Zalm zaait haat''

De leider van de Nederlandse AEL, Jamil Jawad, reageerde gisteren op VVD-leider Zalm die eerder zei te hopen dat justitie de AEL goed in de gaten zal houden. Hij veroordeelde die snelle reactie van Zalm: ''Niet de AEL, maar Zalm zelf zet aan tot haat. Ik had graag eenzelfde snelle reactie van hem gezien toen onze profeet Mohammed werd beledigd''.

De AEL leider zei verder begrip te hebben voor Marokkaanse jongeren die graag Amerikaanse soldaten in 'plastic zakken' richting de Verenigde Staten zien vertrekken. 'Die jongeren zien een oorlog tegen Irak als een oorlog tegen een islamitische staat.'

De reactie van Zalm was overigens mede gebaseerd op een uitlating van een ander AEL-kopstuk, de kersverse persvoorlichtster Naïma Elmaslouhi. Die liet zaterdag in NRC Handelsblad weten dat ze door Marokkaanse jongeren gescandeerde leuzen als 'Hamas, Hamas, joden aan het gas' niet afkeurt. Elmaslouhi, in het dagelijks leven journaliste, zegt nu dat ze dat nooit zo gezegd heeft. Volgens haar heeft ze gezegd dat de AEL snapt waarom Marokkaanse jongeren dergelijke uitspraken doen, maar met de leuze op zich is de AEL-persvoorlichster het oneens.

Ahold mogelijk zelf overgenomen

Na de door het boekhoudschandaal veroorzaakte val op de beurs heeft Ahold nu nog een totale waarde van drie miljard euro, en daarbij is de schuldenlast gestegen tot circa 12 miljard. Met deze uitkomst kan de multinational waarschijnlijk niet zelfstandig verder.

Het Britse supermarktconcern Tesco overweegt daarom Ahold voor 14,8 miljard euro over te nemen, zo meldt de Britse krant The Independent. Tesco onderzoekt nog de details van een overname, maar bij monde van directeur Leahy wordt er nog voor het einde van de week een besluit genomen.

Ondanks de schuldenlast blijkt Ahold voor meerdere bedrijven nog een interessante overnamepartner te zijn. Ook supermarktgiganten als Wal-Mart uit de VS en het Franse Carrefour zijn genoemd als gegadigden voor de in nood verkerende Nederlandse keten.

Doden bij aanvallen van Israel

Bij aanvallen van het Israëlische leger in twee Palestijnse kampen nabij Nabloes en in de Gazastrook zijn gisteren volgens Palestijnse bronnen 8 doden en 25 gewonden gevallen. Israel viel met tanks en pantserwagens een kamp ten zuiden van Gaza-Stad aan. Daar ontstonden direct hevige vuurgevechten.

Volgens Israel zijn de aanvallen gericht tegen militante Palestijnen. Huizen van vermeende terroristen werden vernietigd en twee vermoedelijke Hamasleden zijn opgepakt.

De single van Idols winnaar ligt al klaar

Van beide finale kandidaten van Idols is hun debuutsingle al door platenmaatschappij BMG uitgekozen. Of Jim nou wint of Jamai, tien dagen na de finale op 8 maart ligt de single van de winnaar in de winkels om vrijwel zeker op één te belanden. De single van de verliezende Idols finalist volgt enige weken later.

Jim, die nog niets mag vertellen over zijn single, komt met een echt popnummer: een ballad met een beat eronder. Jamai heeft een 'vrolijker' nummer ingestudeerd. In de finale brengen beide finalisten, behalve een zelfgekozen en een verplicht nummer, hun eerste single ten gehore. Direct na de finale neemt de winnaar van Idols een videoclip op.

Overigens hebben ook de laatste twee afvallers, Hind en Dewi in samenspraak met producers Fluitsma en Van Tijn de afgelopen weken al een nummer voor een single uitgezocht. De kans is groot dat het er, ondanks hun vroegtijdige uitschakeling, toch nog van komt.

Platenmaatschappij BMG heeft een optie op de laatste vier overblijvers van Idols, en volgens een woordvoerder is de kans groot dat alle vier een contract krijgen.

Reuzenkip ontwikkeld in Brazilië

masuyo, Moehaha, Gekkepop, Whizzkith en Quartje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kip van één meter hoog die 30% meer eieren legt dan 'normale' kippen. Braziliaanse pluimveefokkers ontwikkelden de kip in een project dat zeventien jaar heeft geduurd. De kip is het resultaat van kruisingen tussen verschillende kippenrassen, en kreeg de naam 'pollo indio gigante' mee.

De bedoeling van het project was een kip te fokken die betere erfelijke eigenschappen zou hebben dan normale kippen, aldus Manuel Barbosa, een van de leiders van het project. Naast de grotere ei-productie hebben de reuzenkippen nog een voordeel, de kippen zijn al na 130 dagen geschikt voor de slacht. Een normale kip is dat pas na 180 dagen, verklaarde Barbosa.

Gezocht: Kerkgangers

"Gezocht: Kerkgangers. Werkplaats: Kerk van Landeryd, salaris: een goede comunnie.", deze advertentie was vorige week te vinden in een lokale krant in Landeryd, Zweden. Landeryd is een kleine gemeenschap ongeveer 160 kilometer ten zuidwesten van Stockholm. Er wonen 14.300 mensen in de parochie, waarvan er maar een enkeling in de buurt van de kerk woont.

De kerk die graag meer mensen zou zien op zondag was zo wanhopig dat ze de advertentie had gezegd. Ook worden er gratis taxi ritjes van en naar de kerk aangeboden voor mensen die niet in het bezit van een auto zijn. Bjoern Frennesson, verklaarde dat hij wilde dat er meer mensen aanwezig zijn bij de diensten op zondag.

De advertentie had blijkbaar wel succes, waar er normaal twintig tot veertig mensen op kwamen dagen zaten er deze zondag ongeveerd honderd mensen aldus Frennsson.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.