Dronken man wil persé boete betalen

Zondagnacht heeft de politie van Hoorn een wel heel interessant bezoek gehad. Een man was uit eigen beweging naar het politiebureau gekomen, hij wilde een boete komen betalen die hij niet gehad had. De man, een dronken carnavalsvierder, was 'zeer lastig geweest' volgens hemzelf en had een boete verdiend.

De man zou bij een aantal mensen hebben aangebeld en toen 'alaaf' hebben geroepen. De agent die de bekentenis van de man aanhoorde zag de 'overtreding' door de vingers en zond de man heen. Het feestbeest accepteerde dit echter niet en vond dat hij een boete van 50 euro moest betalen en legde dit op de balie neer. Vervolgens verliet hij opgelucht het bureau.

De man kreeg de volgende dag een uitnodiging van de politie om op het bureau langs te komen. Hij wist nog wel dat hij die nacht in dronken toestand bij het bureau was geweest, maar over wat er zich daar had afgespeeld tastte de man compleet in het duister. Op het politiebureau kreeg de man zijn 50 euro terug, waarop de man zich weer in het carnavalsgedruis begaf.