De single van Idols winnaar ligt al klaar

Van beide finale kandidaten van Idols is hun debuutsingle al door platenmaatschappij BMG uitgekozen. Of Jim nou wint of Jamai, tien dagen na de finale op 8 maart ligt de single van de winnaar in de winkels om vrijwel zeker op één te belanden. De single van de verliezende Idols finalist volgt enige weken later.

Jim, die nog niets mag vertellen over zijn single, komt met een echt popnummer: een ballad met een beat eronder. Jamai heeft een 'vrolijker' nummer ingestudeerd. In de finale brengen beide finalisten, behalve een zelfgekozen en een verplicht nummer, hun eerste single ten gehore. Direct na de finale neemt de winnaar van Idols een videoclip op.

Overigens hebben ook de laatste twee afvallers, Hind en Dewi in samenspraak met producers Fluitsma en Van Tijn de afgelopen weken al een nummer voor een single uitgezocht. De kans is groot dat het er, ondanks hun vroegtijdige uitschakeling, toch nog van komt.

Platenmaatschappij BMG heeft een optie op de laatste vier overblijvers van Idols, en volgens een woordvoerder is de kans groot dat alle vier een contract krijgen.