Idols blijft razend populair

Afgelopen zaterdagavond stonden Idols en de finale van het nationale Songfestival deels gelijktijdig tegenover elkaar geprogrammeerd. De winnaar in kijcijfers gemeten is overduidelijk Idols.

Het nationale Songfestival komt met gemiddeld 1.338.000 kijkers niet eens de kijkcijfer toptien van afgelopen week voor. De uitslag van Idols staat met ruim 3.000.000 kijkers op de derde plaats van die lijst. Idols moest alleen Ajax-Arsenal (3.114.000 kijkers) en het achtuurjournaal van zondagavond na Studio Sport (3.388.000 kijkers) voor zich dulden.

Naar de vroege Idols-uitzending, waarin de kandidaten hun liedjes zingen, werd zaterdag door 2.817.000 mensen gekeken.

Te druk op Promo-tour

De komende week maken de twee overgebleven Idols-idolen, Jim Bakkum uit Egmond Binnen en Jamai Loman uit Schoonhoven, een promotietoer door Nederland.

Vanmiddag kwamen Jim (15) en Jamai (16) ieder in een eigen bus met opdruk voor een persconferentie op de Dam in Amsterdam. Duizenden fans stonden het tweetal daar al op te wachten. Allemaal smeekten ze om een handtekening van de twee Idols. Dat feest kon echter niet doorgaan. Het uitdelen van handtekeningen na afloop op het plein was te gevaarlijk. De beveiliging van RTL4 en het hotel waar de persconferentie gehouden werd, konden niet garant staan voor de veiligheid van de twee jongens in de menigte.


-
Talloze links naar Idols-sites.