Rel binnen het Koninklijk huis

Er is een rel uitgebroken binnen de Nederlandse koninklijke familie. Reden is een niets ontziend interview van prinses Margarita (de oudste dochter van prinses Irene) en haar man Edwin de Roy van Zuydewijn. In twee bladen opent het duo de aanval op de koninklijke familie. Margarita heeft ruzie met haar familie, die haar huwelijkspartner niet kan accepteren omdat deze volgens hen niet van onbesproken gedrag is. Zo laat De Roy van Zuydewijn zich baron noemen terwijl hij dat niet is, en heerst er onduidelijkheid over of hij nu wel of niet een positie heeft bij de ABN Amro

De prinses en haar man voelen zich daarom buitengesloten en in HP/De Tijd en het Duitse blad Stern luchten ze deze week hun hart. Daarin laten ze geen spaan heel van de meestal als hecht getypeerde familie van Oranje. Zelfs koningin Beatrix wordt niet gespaard.

Margarita beschuldigt haar vader, Carel Hugo de Bourbon Parme, van machtsmisbruik. Ook brengt zij naar buiten dat hij een buitenechtelijk kind heeft verwekt bij zijn huishoudster. Verder laat ze zich negatief uit over haar peettante Beatrix, bij wie ze geen gehoor vond na acht gesprekken. Beatrix zou zich niet met de familieruzie wensen te bemoeien.

Kringen rond het hof melden dat de koninklijke familie altijd bereid is om Margarita weer aan de borst te drukken. Een woordvoerder van de Oranjes meldt dat de familie de medewerking van de prinses aan de verhalen betreurt. Uit liefde voor prinses Margarita zouden ze niet op details willen ingaan, hiermee meteen haar echtgenoot buitensluitend. Edwin wordt dan ook gezien als de kwade genius achter de interviews .