FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 24 oktober 2002

PSV wil Zwitsers talent Vonlanthen hebben

PSV is erg geintresseerd in Johan Vonlanthen van de club Young Boys. De belangstelling is wederzijds, want de 16-jarige Zwitser heeft aangegeven ook graag naar PSV te willen.

Vonlatan heeft een vaste basisplaats in het eerste team van Young Boys en speelt in Zwitsersland onder de 21.

PSV moet snel zijn, want een aantal andere superclubs (Real Madrid, Barcelona, Ajax, Juventus en Internazionale) zitten eveneens achter Vonlanthen aan.
Er moeten eerst echter nog een aantal dingen geregeld worden : Vonlanthens contract bij Young Boys loopt nog tot en met 2004. Ook mag hij als niet-ingezetene van de EU pas als hij 18 wordt, (op 1 februari 2004) in de hoofdmacht van PSV spelen.

Toch zei Frank Arnesen dat een transfer zeker mogelijk is.

Wereld persvrijheids-index: Nederland één

RickN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Reporters Without Borders heeft een lijst gepubliceerd waarin landen geordend zijn naarmate de vrijheid die ze de pers geven (persvrijheid). Nederland deelt in deze lijst de eerste plaats met Finland, IJsland en Noorwegen.

De lijst bevat een aantal onaangename verassingen voor de westerse democratieën; zo scoort het land van de onbegrensde mogelijkheden, dat Freedom of Speech zo hoog in het vaandel heeft, Amerika, slechts een 17de plaats. Ook verrassend zijn Italië, dat slechter scoort dan Benin, en Costa Rica dat juist hoog scoort met een 15de plaats.

Bijzonder slecht doet Azië het, we vinden Noord-Korea, China, Burma, Turkmenistan en Bhutan helemaal onderaan de lijst.

Nederland, Finland, IJsland en Noorwegen scoren zo hoog doordat ze niet alleen de persvrijheid in hun eigen land respecteren, maar ook opkomen voor persvrijheid in andere landen. Amerika scoort laag doordat journalisten hier regelmatig worden gearresteert als ze hun bronnen weigeren prijs te geven voor de rechter, en recentelijk voor het doorbreken van beveiligings afscheidingen bij officiële gebouwen.

De lijst is samengesteld door aan journalisten, onderzoekers en rechtsgeleerden 50 vragen te stellen over een breed spectrum van persvrijheids overtredingen, zoals censuur, moord op journalisten, media regulatie en druk.

De totale lijst is hier te zien.

Irak zet alle journalisten het land uit

Irak gaat volgende week alle buitenlandse journalisten het land uitzetten. De Iraakse regering is boos over de wijze van berichtgeven van buitenlandse verslaggevers.

Een beperkt aantal journalisten mag na enige tijd Irak weer in, maar onder strenge voorwaarden; zo zou een verslaggever maar voor maximaal 10 dagen in Irak mogen blijven.

Enige tijd terug was Irak nog woedend over een "leugenachtig" verslag door CNN, over een anti-regeringsbetoging in Bagdad. Onder de journalisten die uitgewezen zitten dan ook drie medewerkers van CNN.

Ferrari bouwt een revolutionaire F1 wagen

Rory Byrne, de ontwerper van Ferrari, heeft beangstigende woorden uitgesproken voor de andere teams. Volgens Byrne is de wagen voor 2003 stukken beter dan de huidige, hij noemde de wagen zelfs revolutionair.

Ferrari zal alles op alles zetten om weer de snelste wagen te hebben en is er ook zeker van dat de wagen sneller is dan afgelopen seizoen. Sinds juli zijn ze al bezig om weer een radicale stap te nemen.

De andere topteams zijn niet echt blij met dit bericht aangezien McLaren en Williams nu bezig zijn om het huidige gat te kunnen dichten. Hierdoor is de kans dat Ferrari verder uitloopt groot in plaats van dat de andere teams het verschil kunnen inlopen.

Dit moet dus hopelijk voor de andere teams een stimulans zijn om ook alles op alles te zetten om een snelle wagen te produceren voor het aankomend seizoen.

Gewonden na ontploffen ballonnen Turkije

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren zijn in Istanbul (Turkije) bij een politieke manifestatie zeker vijftig mensen gewond geraakt toen een aantal sierballonnen knapten en vlam vatten toen mensen er te hard op drukten.

In Turkije zijn ballonnen vaak gevuld met licht ontvlambare waterstofgas in plaats van met het minder gevaarlijke, maar duurdere helium. Volgens het Turkse persbureau Anatolia zijn zeker vier mensen zwaar gewond geraakt en is een groot aantal mensen met brandwonden in het ziekenhuis behandeld.

BB bewoners mogen 3 dagen niet roken

Dat wordt nog zwaar voor de rokende bewoners!
Een vraag aan de kijkers vanavond: "Mogen de bewoners de komende 3 dagen roken of niet?"

Bij de BB redactie waren de afgelopen tijd veel klachten gekomen, en ook in de media werd geschreven over het fanatieke rook-gedrag van de Bewoners. De kijkers mochten SMS-en en wat bleek? BB-kijkers zijn behoorlijk gemeen!

Maar liefst 76% van de stemmers vond dat de sigaretten per direct ingeleverd moesten worden, en de bewoners deze pas over 3 dagen weer terugkrijgen. Dat wordt vast nog gezellig de komende dagen...

Martijn verlaat het BB huis

Het is Martijn geworden die door de kijkers is weggestemd.
De volledige uitslag was als volgt:
1 Mustapha
2 Arthur
3 Marc
4 Dennis
5 Laurens
6 Wouter
7 Stefan
8 Martijn

Het verschil tussen Stefan en Martijn was slechts enkele tienden. De uitslag mag vrij verrassend genoemd worden, aangezien Martijn het in de internet-polls goed deed. In onze eigen poll eindigde hij zelfs als tweede.

Het vervelende nieuws werd verteld door Martijn's moeder.

BB heren zien familie

De BB heren hebben op de TV hun familie gezien.
Familieleden, met name moeders, van alle heren waren naar het BB-huis gekomen om de heren te verrassen met hun lievelingskostje.

Terwijl de familieleden de gerechten klaarzetten in de Zevende Hemel, keken de heren via de tv toe. Enkelen van hen waren zichtbaar geëmotioneerd bij het zien van de dierbaren. Snel hierna mochten de heren zelf naar de Zevende Hemel, om de gerechten op te eten. Tot hun grote teleurstelling was de familie toen al vertrokken.

Laatste nieuws over gijzeling Moskou

Wilbert van Veldhoven en IceFire hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gijzeling in Moskou is nog steeds bezig. Hieronder het laatste nieuws omtrent de gijzeling.

Bedreigingen worden ernstiger
De bedreigingen van de gijzelnemers worden steeds ernstiger. Als niet binnen zeven dagen alle Russische soldaten vertrokken zijn uit Tsjetsjenië, schieten ze alle gijzelaars dood. Dit is bekend geworden via een van de gegijzelden, Maria Sjkolnikova, via radio Moskou.

Onderhandelingen
Er wordt onderhandeld met de gijzelaars door een Tsjetsjeense afgevaardigde van het Russische parlement, Aslanbek Aslchanov. De gijzelnemers willen echter onderhandelen met vertegenwoordigers van het Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen.

Vrijlatingen
Vandaag zijn er door de gijzelnemers nog eens vijf gijzelaars vrijgelaten. Een vrouw en drie kinderen, een van de vijf vrijgelaten gijzelaars is een Brit. Woensdagavond lieten de gijzelnemers al 37 gijzelaars vrij, in de media werd eerder gerept over 150 vrijgelaten gijzelaars. Maar dat bleek niet waar te zijn. Op dit moment zitten er nog zeshonderd mensen gevangen, waaronder 75 buitenlanders.

Nederlanders
Inmiddels heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd dat er onder de gegijzelden twee Nederlanders van Russische oorsprong zitten. Een woordvoerder zei: "Ze hebben een Nederlands paspoort. Ze waren vermoedelijk in Moskou voor vakantie. De sfeer in en rond het theater is 'zeer gespannen'. Er is een crisiscentrum ingericht waarin ook iemand van de Nederlandse ambassade zit, of in elk geval iemand namens de ambassades van de landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie." Het gaat om een Nederlandse moeder met haar zoon.

Reactie minister De Hoop Scheffer
"We hebben met ontzetting kennis genomen van de gijzeling. Ik word constant geďnformeerd over de ontwikkelingen rond de gijzeling."

Reactie premier Balkenende
Premier Balkenende was in Brussel en gaf de volgende reactie: "Het was een vreselijk zaak voor ons om dit te horen. Er is erg veel zorg in Nederland over de positie van deze twee vrouwen."

Reactie Nederlandse overheid
"We veroordelen deze gewapende actie 'ten diepste'. Het gebruik van geweld tegen onschuldige burgers, of het dreigen daarmee, kan nooit bijdragen aan een oplossing van het Tsjetsjeense conflict. We hopen op een geweldloos einde." Deze verklaring is via de Nederlandse ambassadeur in Moskou overgebracht aan het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reactie president Poetin van Rusland
"Deze gijzelingsactie is een van de ernstigste uit de geschiedenis. De actie is opgezet vanuit een internationaal terroristisch centrum." Poetin heeft verder opdracht gegeven aan het leger om de veiligheid van de gijzelaars boven alles te stellen.

Van Haaren geblesseerd

Feyenoorder Ramon van Haaren moest tijdens de wedstrijd Dinamo Kiev - Feyenoord na 55 minuten het ved verlaten. Opnieuw had hij last van zijn linker hamstring. Voor trainer Bert van Marwijk is het de zoveelste keer dat Van Haaren geblesseerd de selectie moet verlaten en dat doet het vertrouwen geen goed.

Van de tien wedstrijden die de ex-Rodaspeler speelde voor Feyenoord sinds het seizoen 2001/2002 speelde hij er maar 6 uit. Het lijkt erop dat hij Igor Korneev achterna gaat, de Rus die een periode van bloei ten onder zag gaan door een aanhoudende blessure. Het enige voordeel dat Van Haaren heeft is dat hij wat jonger is en dat de linksback positie minder concurrentie ondervind dan de plek van de Rus.

Zwolle en Becker uit elkaar.

Na onderling overleg tussen FC Zwolle en aanvaller Kĺre Becker is besloten het contract tussen beide partijen te ontbinden. Een "verschil van inzicht op het technisch vlak" was volgens de Overijsselse club de aanleiding voor dit incident.

Becker kwam dit seizoen nog niet in actie voor FC Zwolle wegens een knieblessure. De Zambiaan speelde eerder bij Heracles Almelo, waar hij 1 doelpunt maakte in 18 wedstrijden, en bij FC Twente waar hij er niet in slaagde een vaste plek in het team te krijgen.

Venlo: Marokkanen distantiëren zich van geweld

De Marokkaanse gemeenschap, ruim vertegenwoordigd in Venlo, heeft zich gedistantieerd van het zinloze geweld waaraan vandaag de student René Steegmans is overleden. Woordvoerders van Marokkaanse groeperingen hebben tijdens een gesprek met de burgemeester hun afgrijzen uitgesproken over de zaak, en hebben aangekondigd morgen mee willen lopen in de stille tocht. Die tocht begint om 18.30 uur bij het stadhuis van Venlo en zal eindigen bij de supermarkt waar de doodslag plaatsvond.

De hoofdverdachte van de doodslag, de 18-jarige Khalid L., is van Marokkaanse komaf. De medeverdachte Sylvio R., ook 18, is autochtoon. Beide staan in Venlo als agressieve types te boek; Khalid staat in de buurt bekend als een agressief mannetje dat er om niks op los slaat. Hij is al veel vaker opgepakt wegens ernstige mishandelingen. Binnenkort zou hij daarvoor een celstraf uit moeten zitten.

Bezinning

Burgemeester Schrijen heeft de bevolking van Venlo opgeroepen tot bezinning. Volgens hem zijn in Venlo nooit uitzonderlijke problemen met allochtone groeperingen geweest. "We hebben een goede stad, een goede samenleving, een goede gemeenschap en dat mogen we ons niet laten afpakken. Er zijn geen subgroepen, de hele Venlose bevolking is diep door deze tragedie getroffen."

Schrijen pleitte ook voor een blijvende vrijheid van meningsuiting. "René heeft goed gedrag getoond. Laten we elkaar blijven aanspreken, we moeten kunnen blijven zeggen wat er gezegd moet worden. We mogen ons niet uit het veld laten slaan."

Inmiddels heeft Venlo op de website van de gemeente een reactiegedeelte opengesteld. Daarop kwamen echter zoveel racistische reacties binnen, dat alle binnenkomende reacties eerst gescreend worden alvorens ze op de site geplaatst worden. Venlo.nl


-
En uiteraard mogen de racistische opmerkingen hier ook achterwege blijven.

Ruim acht miljard rijker door foutje bank

harry8850 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat banken de laatste tijd wat foutjes maken is duidelijk. Zo werd gisteren bekend dat het elektronisch bankieren eenvoudig te kraken is.

Een Zweedse vrouw werd door een foutje van de bank echter even miljardair. Toen zij op het internet haar saldo bekeek zag ze dat er 8,4 miljard euro op haar rekening was bijgeschreven. Omdat ze dacht dat de bank dit wel snel zou corrigeren meldde ze dit niet. Toen na enkele dagen de miljarden nog steeds op haar bankrekening stonden, belde ze de bank om het voorval te melden. De bank heeft daarna de fout direct gecorrigeerd.

CDA en PvdA: Snel wet zinloos geweld

CDA en PvdA willen een initiatiefwetsvoorstel om zinloos geweld strenger te bestraffen, zo snel mogelijk in de Tweede Kamer behandeld zien. Volgende week gaan beide partijen met elkaar in conclaaf om te kijken op welke manier dit zo snel mogelijk kan worden geregeld.

Vorig jaar oktober kondigde de Kamerleden Rietkerk (CDA) en Van Heemst (PvdA) reeds een ,,offensief tegen geweld'' aan. Zij stelden voor om de straffen voor geweld op straat, in openbare ruimtes en tegen ambtenaren of werknemers in de publieke sector met de helft te verhogen.

Dat voorstel is inmiddels voorzien van een advies van de Raad van State. Het zou nu klaar zijn om te worden behandeld in de Kamer, maar het is gezien de demissionaire status van het kabinet en de komende verkiezingen nog onduidelijk wanneer dat zou kunnen.

Naar verwachting zal er grote steun zijn voor de strafverzwaring. Het is vrijwel zeker dat de LPF en de VVD het plan zullen steunen.

Sluipschutter aangehouden en geweer gevonden

De Amerikaanse politie denkt een doorbraak te hebben bereikt in de sluipschutter-zaak die Amerika nu al enkele weken bezighoudt. Vandaag werden twee mannen aangehouden in Maryland. Eén daarvan, John Allen Muhammed, zou de gevreesde sluipschutter zijn.

De 42-jarige man, die officieel Williams zou heten, is volgens de nieuwszender CBS een tot de islam bekeerde Amerikaan. Hij zou tussen 1985 en 1995 in het Amerikaanse leger hebben gezeten. Hij heeft daar, vooralsnog bekend, geen specifieke opleiding tot scherpschutter gevolgd. Wel zou hij een Golfoorlog-veteraan zijn.

Bronnen zouden CNN hebben gemeld dat in de auto een .223 geweer is gevonden. Radiostation WTOP in Washington meldde tevens dat er naast een geweer ook een scope en een statief in de auto is gevonden.

De politie meldt dat in de auto, waarin ook het wapen werd gevonden, een gat zat. De sluipschutter kon zo door het gat op een willekeurig slachtoffer schieten.

Dutroux op straat in elkaar gezakt

Marc Dutroux is vanmiddag op weg naar de rechtbank van het Waalse Neufchâteau in elkaar gezakt. Dutroux zei dat hij onwel was geworden, maar zijn begeleiders vonden het maar een vertoning.

Na een korte behandeling door een arts kon de hoofdverdachte in de Belgische zedenzaak van 1996 met drie kwartier vertraging alsnog naar de rechtbank. Eind dit jaar zal de plaatselijke rechtbank het vonnis uitspreken, waarbij duidelijk wordt welke instantie Dutroux en handlangers kan berechten. Het echte proces zal pas uiterlijk eind 2003 beginnen, na de Belgische Kamerverkiezingen van juni.

Dutroux klaagt al enige tijd over zijn gezondheid. Hij zou lijden aan suikerziekte. Ook vindt hij zijn boeien, die hij in het openbaar moet dragen, teveel knellen.


Dutroux in elkaar gezakt, echt of een vertoning?

Johan Vlemmix te voet in Rome aangekomen

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmiddag is Johan Vlemmix aangekomen op het Sint Pietersplein in Rome. Al eerder lieten we weten dat hij aan zijn voetreis begonnen was, naar aanleiding van een weddenschap tussen Radio 538 en hemzelf:

"Waarom ik zo nodig naar Rome moet lopen als er ook bussen, treinen en vliegtuigen gaan? Nou, ik heb een weddenschap verloren en da's zeker niet de eerste keer. Die weddenschap had ik gesloten met Radio 538 en het ging om een kamerzetel. Ik had gedacht dat ik met mijn Partij van de Toekomst bij de verkiezingen zeker 1 kamerzetel zou krijgen. Maar da's niet gelukt. En als je niet kunt zitten, kun je ook maar beter gaan lopen, is het niet? Nou moet ik ook wel lopen, want dat heb ik beloofd. Ik beloofde, dat ik naar Rome zou lopen als ik geen zetel zou krijgen." aldus Vlemmix.

Zijn laatste kilometers liep hij echter niet alleen. Rick van Velthuyzen heeft het laatste stuk meegelopen. Donderdag komt hij weer thuis.

Reclame langs Griekse wegen kost levens

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Griekenland kosten reclameborden langs de weg mensenlevens. Dit komt doordat de palen van het bord, welke vaak illegaal geplaatst zijn, voor de vangrail staan. Bij een ongeluk knal je dus eerst tegen de paal zelf aan, alvorens je doorschuift richting vangrail, maar dan is het al te laat. In Athene alleen al kost dit zo'n 25 mensenlevens per jaar.

Op 31 Augustus van dit jaar is er gelukkig een wet ingegaan die dit moet voorkomen. Deze wet zegt dat de borden op kosten van de eigenaar weggehaald moet worden. Ook vinden de Grieken dat de borden moeten verdwijnen vanwege de Olympische Spelen, in 2004. Volgens eigen zeggen zouden bezoekers denken dat ze dan in een derde wereldland terecht zijn gekomen.

2500 Euro boete: Te vroeg verkopen euro's

Saint_One had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Vomar is vandaag door de politierechter in Haarlem beboet. Ze krijgen een boete van 2500 euro vanwege het te vroeg verkopen van zakjes met euro's. De winkels en de Nederlandsche Bank hadden een overeenkomst dat de munten niet eerder dan 15 december verkocht mochten worden. De Vomar verkocht ze echter al op 5 december.

De directeur, C. Zwanenburg, van Vomar zei tegen de rechter dat de muntjes wel verkocht moesten worden. "De munten werden namelijk veel eerder geleverd dan was afgesproken. De muntjes zouden pas 13 december komen, maar waren er opeens al 4 december. Het was een complete chaos. Het ging wel om 22 pallets met ruim twee miljoen gulden aan muntjes. Die berg je niet even snel op." De directeur kreeg zelf een voorwaardelijke boete van de rechter.

De officier van justitie, M. Onderwater, verklaarde: "De Vomar heeft de munten doelbewust te vroeg verkocht. Het was een publiciteitsstunt." Daarbij voegde hij toe dat hij het argument dat Vomar niet genoeg opslagruimte had maar niks vond.

De advocaat, A. Schram, die de Vomar verdedigde verbaasde zich over de vervolging van het Openbaar Ministerie. Hij typeerde de zaak als een "onbenullige zaak, waarvan niemand nadeel heeft ondervonden". Hij voegde hieraan toe dat de Zwanenburg zelfs een trofee heeft gekregen van de Nederlandsche Bank. Vanwege de hulp bij de invoering van de euro.

Vierde kandidaat lijsttrekker PvdA

Voor het lijsttrekkerschap van de PvdA hebben zich tot nu toe vier kandidaten gemeld. Vandaag meldde de 42-jarige hoogleraar bestuurskunde, prof. dr. J. de Vries van de Rijksuniversiteit Leiden zich aan.

De Vries gaat de strijd aan met de andere kandidaat-lijsttrekkers Jeltje van Nieuwenhoven, Wouter Bos en Klaas de Vries. Waar volgens J. De Vries nauwelijks verschil zit tussen de drie andere kandidaten, maakt hij andere keuzes: zo vindt hij dat de PvdA zich meer moet mengen in het normen-en waardendebat

Ook vindt professor De Vries dat de PvdA de afgelopen jaren veel te weinig aandacht heeft gehad voor de 'rechtse agenda'. Zo wil hij meer aandacht voor de teloorgang van het sociaal kapitaal, het asiel- en vreemdelingenbeleid, het multi-culturele drama, de verloedering van de grote steden en de onveiligheid op straat.

Zes arrestaties na mishandeling EHBO'er

De politie in Lelystad heeft de afgelopen dagen 6 arrestaties verricht, in de zaak van de mishandeling van een EHBO'er, afgelopen donderdag. Het gaat om 6 minderjarige verdachten, in de leeftijd van 14 en 15 jaar. De jonge Lelystedelingen zijn al eerder in aanraking met justitie geweest.

Twee van de zes worden verdacht van het daadwerkelijk mishandelen van de vrijwilliger van het Rode Kruis, vorige week donderdag bij de najaarskermis. De 67-jarige man werd in elkaar geschopt en geslagen omdat hij één van hen aansprak op het feit dat hij de EHBO-bus liet 'wippen'. Ook werden de ruiten van de bus nog ingegooid.

Inmiddels zijn alle zes de jongeren weer op vrije voeten. Twee van hen moeten zeker voor de rechter verschijnen. Justitie onderzoekt nog hoe groot de rol van de vier medeverdachten is geweest.

Groningse prostituee moordenaar voor rechter

Fester had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Groningen is vandaag het proces begonnen tegen de 61-jarige Willem van E. uit Harkstede, die terechtstaat wegens de moord op drie prostituees. De lijken dumpte hij steevast naakt in het water.

Tijdens het vooronderzoek heeft hij gezegd dat hij de vrouwen steeds in een opwelling doodde. De enige verklaring die de verdachte vanmorgen heeft afgelegd luidde: ''Het was niet mijn bedoeling dat de vrouwen om het leven zouden komen''.

Van E. kwam in 1990 vrij na een gevangenisstraf wegens de moord op, én verkrachting, van 2 vrouwen. In 1975 kreeg hij daarvoor 18 jaar cel en tbs. Van E. riskeert nu maximaal een levenslange gevangenisstraf of een zeer langdurige celstraf in combinatie met tbs.

Update 18:20

Tegen de man is vanmiddag levenslang geëist. De officier van justitie zei dat de verdachte nooit meer in de maatschappij mag terugkeren.

Chinese jongens gedood door instorten slaapzaal

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In China zijn zeven jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar gedood toen een slaapzaal van een school instortte. Het ongeluk gebeurde in Sun Dong, zo'n 500 mijl ten zuidwesten van Beijing.

Dertien andere studenten en leraren die in de slaapzaal sliepen, raakten gewond. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

China heeft al tientallen fatale instortingen van scholen, apartementen en andere publieke gebouwen gehad in de laatste zeven jaar. De rampen worden vaak verweten aan de slechte gebouwen en veiligheidsambtenaren.

Gijzeling Moskou

GWD, IceFire, eekz, NLBADBOY, Punchdrunk en deliberator hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gijzeling die sinds gisteravond plaatsvindt in een theater in Moskou is nog altijd niet ten einde. Kort na het begin van de gijzeling werden al enkele kinderen en alle moslims vrijgelaten. Later op de avond zijn er nog 150 anderen vrijgelaten.

De gijzelnemers, die zichzelf het "zelfmoordcommando van de 29ste divisie" noemen, eisen terugtrekking van het Russische leger uit de deelrepubliek Tsjetsjenië. Hiervoor geven de rebellen de Russische regering zeven dagen de tijd.

Aantal gijzelaars
Over het aantal gijzelaars bestaat ook nog steeds onduidelijkheid. De schattingen lopen uiteen van zevenhonderd tot duizend gijzelaars. Het theater heeft achthonderd zitplaatsen en de musical die er wordt opgevoerd trekt steeds volle zalen. In ieder geval is duidelijk dat onder de gijzelaars zich ook een Nederlandse vrouw en haar zoon van veertien bevinden.

Vrijlating
Even was er sprake dat de westerlingen vrijgelaten zouden worden. Maar volgens een functionaris van het Kremlin, Aleksandr Matsjevski, zijn de gijzelnemers dit niet langer van plan omdat de diplomaten aan wie de gijzelaars zouden worden overgedragen, te laat bij het theater aankwamen.

Explosie
Bij het theater was ook een luide ontploffing te horen. Volgens de website van de Tjetjeense rebellen was dit een handgranaat die "preventief" in een lege kamer werd gegooid. Er zouden bij deze explosie geen doden of gewonden zijn gevallen.

Update 15:50
De Tsjetsjeense rebellen hebben een vrouwelijke gijzelaar doodgeschoten. Dit meldt het Russische persbureau ITAR-Tass.

Volgens Itar-Tass is de vrouw mogelijk woensdagavond al doodgeschoten, toen ongeveer vijftig leden van het Tsjetsjeense commando het theater binnendrongen. Ook een medewerker van de veiligheidsdienst zou toen om het leven zijn gebracht.


Dit topic is gesloten, voor reacties op dit nieuwsbericht, kunt u hier terecht.

Gemeente Delft geeft restant fietsen aan Zuid-Afrika

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Delft gaat de overgebleven fietsen die voor de begrafenisplechtigheid van prins Claus van de straten zijn gehaald, aan Zuid-Afrika te schenken.

Tot 1 november kunnen eigenaren hun fiets nog ophalen, maar wat er daarna nog over is gaat naar een 'weesfietsenproject' in zustergemeente Tshwane. Tot nu zijn pas vijftig van de ongeveer 400 fietsen opgehaald.

Wouter Wognum wint plek op CD-single Liberty X

Bij een remix-contest op radio 538 is de 19-jarige Wouter Wognum uit Oosterhout de winnaar geworden. De bedoeling was een remix op het nieuwe rnb nummer van Liberty X met "Gotta have your love" te maken. Van de ruim 170 inzenders heeft radio 538 de uitzonderlijke trance-remix van Wognum genomineerd. Na een poll bleek het nummer van Wognum de anderen ver te overstijgen qua populariteit. Wognum, bekend van tweakers.net, was al enige tijd bezig met trance-nummers, echter is nooit doorgebroken. Bij een eerdere contest van een Midtown Records label haalde hij de 3e plek.

Wognum heeft met deze overwinning een track op de nieuwe Liberty X single gewonnen. Vreemd genoeg was Liberty X zelf niet eens zo goed op de hoogte van de remixwedstrijd. "Liberty X zelf was nauwelijks op de hoogte van de remix wedstrijd, in de kantine hoorde ik een van de jongens zelfs vragen welk nummer er geremixed was", zegt Wognum in een interview op DSF, een forum voor synthfreaks. "Liberty X waren best relaxte lui, gewoon heel normaal, geen steralures... je kon zien dat ze het druk hadden aangezien Anthony bijna in slaap viel op tafel tegenover me!" vervolgt Wognum.

Het gaat om een release op de volgende single of die daarna, de remix komt alleen op de Nederlandse versie van de single te staan. Hierbij gaat het om een eerste oplage van 500 exemplaren. Het nummer van Wognum en de andere genomineerden kunnen op de radio 538 site beluisterd worden. Wognum denkt dat hij geen geld voor zijn overwinning gaat ontvangen.

De platenmaatschappij neemt nog contact met Wognum op wanneer het zover is als zijn nummer op cd-single verschijnt.

Uitverkochte zalen voor Lord of the Rings 2

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nog twee maanden en dan is het zover: het tweede deel van Lord of the Rings gaat dan wereldwijd in de bioscopen in premičre. Nu al zijn in Nederland de eerste voorstellingen uitverkocht, zo liet distributeur A-Film gisteren weten. De voorverkoop begon begin oktober al, na veel vraag van filmliefhebbers. Bioscopen in onder andere Eindhoven, Zwolle en Groningen hebben voor de eerste paar dagen al extra voorstellingen in moeten plannen.

De Nederlandse Federatie voor de Cinematografie spreekt van een unicum. Volgens de organisatie, welke statistieken bijhoudt over bezoekersaantallen, verkopen bioscopen steeds eerder kaarten vantevoren. Ook kan er steeds vaker eerder worden gereserveerd. Dit gebeurde kort geleden ook al bij de Nederlandse film Volle Maan.

Lord of the Rings: The Two Towers gaat op 18 december in premičre. Dit is het tweede deel uit de trilogie die regisseur Peter Jackson heeft gemaakt, naar de beroemde en veel gelezen boeken van J.R.R. Tolkien. Het eerste deel, The Fellowship of the Ring, ging vorig jaar december in premičre en heeft toen wereldwijd voor één miljard dollar winst gezorgd. Ook won het vier van de dertien Oscarnominaties.

Tuur vervolgd voor poging tot doodslag

Carin aka Trijntje en Wildehaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Openbaar Ministerie gaat de 35-jarige profbokser Regilio Tuur wegens poging tot doodslag vervolgen, zo heeft de persofficier van het parket Rotterdam bekend gemaakt. De zaak begint op 1 november met een pro-formazitting. Waarschijnlijk zal Tuur die zitting in het Rotterdamse gerechtshof niet bijwonen.

Afgelopen juli sloeg de bokser zijn 35-jarige vriendin Pieternel Lakerveld. Sinds die mishandeling zit hij in voorlopige hechtenis. Hij wordt door gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum onderzocht.

Eerder al kreeg Tuur een werkstraf en een verplichte behandeling na het slaan van zijn vrouw (1999) en vriendin (2000). Het is nog altijd niet bekend of Tuur zijn bokslicentie mag behouden.

Veel handtekeningen tegen zeehondenjacht

De stichting Bont voor Dieren en het Internationaal Dierenfonds IFAW hebben vanochtend 80.000 handtekeningen aan de Canadese ambassade in Den Haag overhandigd. Ze willen hiermee duidelijk aangeven tegen de jacht op zeehonden te zijn.

Niet alleen in Den Haag werden handtekeningen ingeleverd. Ook in Berlijn, Londen, Boekarest, Parijs en Wenen is actie gevoerd. In totaal zijn ruim 300.000 handtekingen verzameld. Rond 11.00 uur 's ochtends kwamen ongeveer honderd demonstranten bij de ambassade om de handtekeningen te overhandigen.

Aanleiding voor de actie is de overschrijding van de vangstquota dit jaar. De Canadese regering overweegt nu zelfs de quota te verhogen, zo meldden de organisaties. De dierenorganisaties eisen hardere maatregelen tegen Canada.

ADSL-routers Zonnet slecht beveiligd

gateway had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De beveiligde Arescom ADSL-routers, waar onder meer Versatel en Zonnet gebruik van maken, blijken gemakkelijk te kraken te zijn.

De routers worden door Versatel en dochter Zonnet voorzien van een wachtwoord dat niet aan de klant wordt verstrekt. Uit een verklaring blijkt: "De routers zijn eigendom van de provider en een onderdeel van de te leveren dienst. Daarom geven we geen wachtwoord af."

De routers worden met een vaste configuratie uitgeleverd. Doordat het wachtwoord niet aan de klant wordt gegeven, zit de klant altijd aan de gekozen configuratie vast.

Hierop reageerde een woordvoerder, Theo Drenth, van Versatel: "Elke router wordt met een uniek wachtwoord beveiligd en kan niet door de de klant zomaar uitlezen worden."

Nu is er echter door de gebruikers zelf een oplossing gevonden om de modem te kraken. Doordat de routers niet voorzien zijn van een versleuteld wachtwoord, kan het wachtwoord door een tcp/ip-sniffer worden afgevangen. Dit weten niet alleen de gebruikers, maar ook andere kwaadwillenden.

Drenth gaf hier op als antwoord: "We gaan waarschijnlijk de loginnaam en het wachtwoord versleutelen."

Dure zoektocht bom Leeuwarden zonder succes

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zoektocht in Leeuwarden naar een onontplofte Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog is opgeschort. De zoekactie werd in opdracht van de gemeente Leeuwarden gestart, omdat een instelling een nieuw pand wilde vestigen op de bewuste plaats. Uit onderzoek in Britse oorlogsarchieven bleek dat daar een niet ontplofte bom zou liggen.

Er werd het afgelopen jaar naar schatting 1,5 miljoen euro uitgegeven om de bom te sporen, maar deze werd niet gevonden. Bij de bouw van het nieuwe pand mag nu niet worden geheid, omdat door de trillingen de bom zou kunnen ontploffen. Als er in de rest van het gebied bouwwerkzaamheden gaan plaatsvinden, wordt de zoektocht naar de bom voortgezet.

Twee mannen in Maryland aangehouden

In Maryland heeft de Amerikaanse politie op een parkeerplaats langs de snelweg twee mannen aangehouden. Zij werden gezocht in het kader van het onderzoek naar de sluipschutter, die al weken dood en verderf zaait in Washington en omgeving. De schutter heeft al tien mensen gedood en drie verwond.

Gisteren werd een arrestatiebevel tegen de twee mannen uitgevaardigd. De mannen in kwestie, John Allen Mohammed (40) en zijn stiefzoon John Lee Malvo (17), zouden meer informatie kunnen verschaffen over de sluipschutter.

Om de twee mannen op te kunnen pakken heeft de politie vroeg in de ochtend de snelweg van Baltimore naar Pennsylvania over een lengte van elf kilometer moeten afsluiten. De twee mannen lagen in hun auto te slapen.

Twee jaar voorwaardelijk en geldboete voor Becker

Renmic, Archaon en Wildehaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Boris Becker is door de rechtbank in München veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar en een geldboete van 300.000 euro. Tegen Becker, die gisteren zijn fout toegaf, was door de openbare aanklager gisteren drieënhalf jaar cel geëist.

Zoals gezegd gaf Becker gisteren toe dat hij tussen 1991 en 1993 de fiscus heeft opgelicht. 'Ik geef toe dat ik tien jaar geleden een fout heb gemaakt en ik weet dat ik nu voor de consequenties moet opdraaien,' aldus de oud-tennisser. 'Maar ik had mijn hoofd nu eenmaal bij het tennis en soms ook nog eens bij een vrouw.'

In de periode tussen 1991 en 1993 gaf Becker op in het belastingparadijs Monaco te wonen, maar volgens de fiscus bracht hij zijn tijd vooral in Duitsland door.

Welke man vliegt vanavond het BBhuis uit?

Vanavond is het weer zover: Eén van de mannen zal het huis moeten verlaten.
Deze week was de laatste keer dat alle heren hiervoor in aanmerking kwamen, vanaf vanavond zal het nomineren gaan beginnen.

Als je de polls op internet bekijkt, wordt duidelijk dat Mustapha en Martijn zich wederom geen zorgen hoeven te maken. Nieuwkomers Marc en Wouter bungelen een beetje onderaan de polls, maar ook de overige heren staan niet bepaald stabiel. Zijn de kijkers het geslijm van Stefan zat? Moet Arthur er uit na zijn vreemde gedrag van deze week? Heeft men Laurens nu wel genoeg zien zeuren? Mag Dennis weer terug naar zijn café? Het lijkt alle kanten op te kunnen gaan.

Mishandelde man (22) uit Venlo overleden

De 22-jarige René Steegmans uit Venlo, die dinsdag ernstig werd mishandeld, is donderdagochtend vroeg overleden. Dat heeft de burgemeester van Venlo, J. Schrijen, bekendgemaakt. Steegmans stierf om 02.20 uur aan ernstig hersenletsel in het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

De man sprak dinsdag op de parkeerplaats van een supermarkt twee 18-jarige jongens aan op hun onverantwoord rijgedrag. Daarop kreeg hij een aantal klappen op het hoofd. Het slachtoffer werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij woensdag klinisch dood werd verklaard.

Stille tocht
De gemeente Venlo organiseert vrijdag een stille tocht ter nagedachtenis aan René Steegmans. Leden van het gemeentebestuur zullen in de stoet meelopen. De stille tocht begint om 18.30 uur bij het stadhuis van Venlo en zal eindigen bij de supermarkt waar de doodslag plaats vond.

"Hoeveel mensen er mee lopen, is niet belangrijk", zei burgemeester J. Schrijen donderdag. "We willen iedereen de kans bieden zijn of haar medeleven te betuigen. We moeten elkaar recht in de ogen blijven kijken."

Big Brother bewoners moeten mening geven

Een mysterieuze opdracht voor de bewoners woensdagavond.
Alle bewoners moeten een aantal vragen beantwoorden over hun medebewoners. De mannen en de vrouwen kregen hiervoor verschillende vragenlijsten. De vragen hierop waren o.a.:"Wie loopt er met een masker op" en "Aan welke vrouw zou je het uitdelen van cadeautjes toevertrouwen".

Over de opdracht wordt door Big Brother uiterst geheimzinnig gedaan. De bewoners zijn er van overtuigd dat het te maken heeft met de eerste nominatie die vanavond plaats zal vinden.

Broer steekt zus op kermis neer

In Spijkenisse heeft een steekpartij dinsdagavond op de kermis aan de Noordkade voor veel beroering gezorgd. Voor de ogen van het kermispubliek werd een 16-jarig meisje door haar 18-jaar oude broer neergestoken.

De dader stak zijn zuster meerdere malen in de buik, waarna zij in elkaar zakte. Daarna trapte de man zijn zusje ook nog in het gezicht. Ze is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De broer heeft zichzelf bij de politie aangegeven. Tegen de politie vertelde hij dat hij de familie-eer wilde redden; hij was het niet eens was met haar levenswijze. De familie is afkomstig uit Afghanistan.

Hooligans belagen Nederlandse Turken

Karagoz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In België is in de stad Brugge een auto met Nederlands kenteken door Belgische hooligans aangevallen. In de auto zaten 3 Turkse Nederlanders, Galatasaray supporters, die de championsleague wedstrijd van hun team tegen Club Brugge wilden bijwonen.

De drie voetbalfans zijn gewond naar een ziekenhuis overgebracht. Hun auto werd zwaar beschadigd en moest worden weggetakeld.

Eerder vandaag werden al 9 skinheads door de Belgische politie opgepakt; zij probeerden geweld uit te lokken met Turkse supporters. Hierbij raakten 2 Turken gewond. Ook enkele Turken werden opgepakt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.