Mishandelde man (22) uit Venlo overleden

De 22-jarige Renť Steegmans uit Venlo, die dinsdag ernstig werd mishandeld, is donderdagochtend vroeg overleden. Dat heeft de burgemeester van Venlo, J. Schrijen, bekendgemaakt. Steegmans stierf om 02.20 uur aan ernstig hersenletsel in het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

De man sprak dinsdag op de parkeerplaats van een supermarkt twee 18-jarige jongens aan op hun onverantwoord rijgedrag. Daarop kreeg hij een aantal klappen op het hoofd. Het slachtoffer werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij woensdag klinisch dood werd verklaard.

Stille tocht
De gemeente Venlo organiseert vrijdag een stille tocht ter nagedachtenis aan Renť Steegmans. Leden van het gemeentebestuur zullen in de stoet meelopen. De stille tocht begint om 18.30 uur bij het stadhuis van Venlo en zal eindigen bij de supermarkt waar de doodslag plaats vond.

"Hoeveel mensen er mee lopen, is niet belangrijk", zei burgemeester J. Schrijen donderdag. "We willen iedereen de kans bieden zijn of haar medeleven te betuigen. We moeten elkaar recht in de ogen blijven kijken."