FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 26 september 2002

Nieuw Wembley rond

De Engelse voetbalbond (FA) heeft eindelijk toegestemd met de bouw van het nieuwe Wembley. Het heeft de FA zes jaar gekost om hier een beslissing over te nemen. Het nieuwe voetbalwalhalla gaat in totaal 750 miljoen pond kosten en er kunnen 90.000 voetbalfans in.

Volgende week wordt begonnen met het neerhalen van het beroemde 'oude' Wembley. In plaats van de Twin Towers, die daar ook staan, komt nu een 120 meter hoge triomfboog.

Overigens hoeven niet alleen de voetbalfans zich daar te vermaken, het nieuwe stadion wordt ook een decor voor rugby en atletiek.

Scheuring dreigt in LPF-fractie

LPF-Kamerlid Winny de Jong dreigt uit de LPF-fractie te stappen en met medestanders een eigen fractie op te richten. Ze verwacht dat dan diverse ontevreden fractieleden haar willen volgen. Volgens haar is de fractie namelijk hevig verdeeld.

De Jong ergert zich al maanden groen en geel aan de gang van zaken binnen de LPF Tweede Kamer fractie. Tot dusver hield zij de kritiek intern, maar toen vandaag haar medewerker werd ontslagen barstte de bom: "Ik was daar niet eens over ingelicht. Het is nu oorlog", zegt ze.

Volgens De Jong is LPF fractievoorzitter Harry Wijnschenk, die ze omschrijft als ,,die advertentieverkoper'', ,,volledig ongeschikt'' voor zijn functie. Maar de echte kwade genius is volgens haar Tweede-Kamerlid Hoogendijk, de adviseur van Wijnschenk. Ook LPF'er Janssen van Raay vindt ze ongeschikt: ,,Hij functioneert slecht''. Hij brengt Wijnschenk nog een keer ten val.''

De Jong beweert overigens dat Ferry Hoogendijk zijn Kamerzetel heeft gekocht. Partijoprichter Pim Fortuyn zou hem ook volkomen ongeschikt hebben gevonden. ,,Hij had een lijstje waarin achter de naam Hoogendijk stond: afvoeren.''

Ronaldo haalt fel uit naar ex-trainer

In een interview met de italiaanse sportkrant La Gazetta Dello Sport heeft Ronaldo fel uitgehaald naar zijn voormalige coach bij Inter Hector Cuper.

Ronaldo geeft Cuper er de schuld van dat hij weggegaan is bij Inter. Ronaldo vindt dat Cuper hem slecht behandeld heeft en dat veel van zijn blessures door de trainingen van de Argentijn. Ook liet hij hem spelen als dat volgens hem niet kon.

Ronaldo over Cuper:

'Hij begrijpt gewoon niets van gedifferentieerde trainingen', vertelde Ronaldo, die ook de groepstraining laakte. 'Bij Inter hebben vorig seizoen 18 verschillende spelers in totaal 23 dijbeenblessures opgelopen. Dat is iets waarmee je de geschiedenisboeken haalt. Een coach die de hele week nauwelijks met de bal traint, lijkt me niet helemaal in orde', meent het fenomeen.

Ook heeft Ronaldo niet echt een hoge pet of van de staat van dienst van Cuper:

'Zestig procent van de spelers, het kan zijn dat het zelfs iets meer is, verafschuwt hem. Hij is een trainer die nergens ook maar iets heeft gewonnen. En als hij finales haalt, dan slaagt er hij er niet in ze ook te winnen.'

Familie spreekt BB mannen toe

Een verrassing voor de heren: contact met hun dierbaren!
Waren het vorige week de dames die een bericht van het thuisfront kregen, deze week waren de heren aan de beurt.

Van iedere man was er in de studio een dierbare aanwezig die enkele momenten het woord tot de man in kwestie mocht richten. Zo zagen we Martijns moeder, die vol trots meldde dat heel Twente achter hem stond. Dat verklaart wellicht meteen waarom hij vanavond de populairste bewoner was?

Voor Laurens was zijn vader in de studio, die zijn zoon vertelde dat ie het goed deed en de groeten kreeg van de hele familie. Een zelfde boodschap had de moeder van Bram, die er ook bij vertelde dat hij erg goed overkomt op tv.

Mustapha werd toegesproken door zijn broer. Alhoewel hij weinig zei, maakten zijn woorden diepe indruk bij Mustapha, die zichtbaar ontroerd was.

De enige die niet werd toegesproken was Stefan. Voor hem was er wel een vrouw in de studio, die wel wilde laten weten dat hij het erg goed deed, maar niet op tv wilde. Hij leek onmiddellijk te weten wie het was en ook hij raakte ontroerd. Zal het hier om zijn ex-vrouw gaan?

Meer over BB4 op Fok! lees je hier

Bo verlaat BB huis

Tegen alle verwachting in, was het Bo die vanavond als eerste man het huis moest verlaten.
De peilingen gaven vooraf aan dat Stefan de minst geliefde bewoner was, vaak gevolgd door Mustapha. Bo leek een stabiele middenmoter.

Opvallend aan de uitslag is dat de nieuwelingen Bram en Martijn het erg goed doen. Het lijstje op volgorde van populariteit wordt aangevoerd door Martijn, gevolgd door Mustapha, Bram, Laurens, Stefan en Bo. Het verschil tussen Stefan en Bo was miniem, Stefan heeft zelfs tot op het laatste moment achtergelegen op Bo.

De bewoners waren behoorlijk emotioneel na Bo's vetrek, met name Jeanette leek het er erg moeilijk mee te hebben. Bo zelf bleef er erg rustig onder. Hij heeft een leuke tijd gehad, maar het leven buiten het huis heeft hem ook erg veel te bieden, zo vertelde hij. Bo werd in de studio opgewacht door zijn moeder, die duidelijk erg blij was haar zoon weer te zien.

Meer over de policy omtrent BB4 op Fok! lees je hier

Twee nieuwe BB bewoonsters

Vanavond hebben twee nieuwe vrouwen het BB huis betreden: Geesje en Sandra
Geesje is 31 jaar en psychologisch assistente van beroep. Sandra is 25 jaar en financieel medewerker. In de BB studio werden zij opgewacht door Chazia Mourali, die met hen een mini-versie van de Zwakste Schakel speelde. Sandra won het spel en mocht hierdoor in de Bungalow plaats nemen, terwijl Geesje direct door mocht naar de Bunker.

Er verblijven nu nog zes bewoners in het buitenland, 3 mannen en 3 vrouwen. Zij zullen de komende 3 weken in tweetallen het huis betreden. Tot die tijd staan de ene week alle mannen, en de andere week alle vrouwen genomineerd. Zodra het "reserve-huis" leeg is, zullen de bewoners elkaar moeten gaan nomineren.

Lees hier de policy wat betreft BB4 berichten op Fok!

NCRV stopt met Herberg de Leeuw

Cybart en Palomar haddem ons via de newssubmit het volgende te melden:

Per 1 januari stopt de NCRV met het programma 'Herberg de Leeuw' van Paul de Leeuw. Paul de Leeuw kan zich niet langer vinden in de koers van de omroep, zo laat de NCRV weten. Om te voorkomen dat steeds moet worden gediscussieerd over wat wel en niet mag, wordt de show stopgezet.

Vandaag tikte de NCRV De Leeuw al op de vingers omdat in een van zijn shows het portret van professor Smalhout in dat van Hitler veranderde. Ook heeft De Leeuw zangeres Anneke GrŲnloh beledigd.

Over de presentatie van het andere programma dat De Leeuw bij de NCRV presenteert, 'Zo vader zo zoon', is nog niets besloten.

Brand van juli in Roermond geen moord

Dwarsligger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 34-jarige Peter G. uit Roermond, die bekend heeft in juli zijn huis in brand te hebben gestoken, waarbij zijn zes kinderen van 4- tot 12-jaar om het leven kwamen, wordt niet langer beschuldigd voor moord, maar van brandstichting met de dood tot gevolg.

De verdachte heeft de brandstichting dan wel bekend, maar ontkent daarbij dat hij de bedoeling had om zijn kinderen om het leven te brengen. Hij ontstak het vuur omdat hij ruzie had met zijn vrouw.

Het OM wil met het verlagen van de aanklacht voorkomen dat er tijdens de rechtzaak een juridisch touwtrekken ontstaat rond de toedracht van de brandstichting en heeft naar eigen zeggen geen zin in ellenlange debatten over moord of doodslag. Bovendien is de maximumstraf die staat op brandstichting met de dood ten gevolg hebbend, exact gelijk aan de straf die op moord staat; levenslang.

RC5-64 sleutel na 1757 dagen gekraakt

boeffie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na 1.757 dagen is het eindelijk zover de RC5-64 is gekraakt doormiddel van het project distributed.net. De sleutel is gekraakt door vele computers over de hele wereld mee te laten werken, op deze manier is er een soort van supercomputer onstaan. En door mensen punten te geven per mogelijke key die werd getest is er een competitie onstaan die er voor zorgde dat veel mensen gingen meedoen.

Waarschijnlijk zullen een aantal van jullie ook hebben meegedaan aan dit project in het team van Tweakers.net, wat het grootste team van Nederland is. Daarnaast stond het team op de 1e plek in de wereldranglijst.

De winnende key is gevonden op een PIII-450 in Tokyo.

Nawijn opent inburgerings cursus imams

wierdo6 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF minister Nawijn van Vreemdelingenbeleid en Integratie zal komende maandag de eerste inburgeringscursus voor imams openen. Sedert 1 januari geldt al de verplichting voor geestelijke voorgangers om een inburgeringscursus te volgen. Echter voor het onderdeel dat gericht is op de maatschappijkennis van imams was nog geen instelling gevonden die dat kon verzorgen.

De opening vindt plaats in het trainingscentrum Kontakt der Kontinenten in Soesterberg, dat de cursus gaat verzorgen. De eigenlijke cusrsus gaat 15 oktober van start. De imams hebben wel al andere onderdelen van het programma, zoals de taalcursus, kunnen volgen.

Justitie weigert PvdA'er continu-beveiliging

Het ministerie van Justitie weigert om de Somalische Ayaan Hirsi Ali, die zich kritisch over de islam heeft uitgelaten, permanent te beveiligen.

Ali wordt sedert twee weken bedreigd door fundamentalistische moslims. Op aanraden van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (de AIVD) heeft ze pas nog haar woning verlaten omdat er berichten waren binnengekomen dat men haar thuis iets wilde aandoen. Het ministerie van Justitie stelt zich op het standpunt dat alleen politici en hoogwaardigheidsbekleders permanent kunnen worden beveiligd.

De PvdA zit met haar handen in het haar, omdat de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk onderzoeksbureau van de PvdA waarvoor ze werkt, nu zelf voor de kosten van de beveiliging moet opdraaien. ''Onbegrijpelijk'' vindt een woordvoerder, ''zeker na de gebeurtenissen omtrent wijlen Pim Fortuyn''.

PSVer Hofland scheurt binnenband enkel.

In het championsleague-duel met Arsenal heeft Kevin Hofland de binnenband van zijn rechten enkel gescheurd.
De PSVer moet tot maandag rust houden. "Pas dan wordt duidelijk hoelang de revalidatie werkelijk gaat duren", aldus een woordvoerder van de Eindhovense cub.

Je hebt nog tot middernacht om Hofland uit je selectie te halen als je wilt dat het meetelt voor de komende ronde.

[Update]Dick Advocaat haalt uit naar Ronald d

Dick Advocaat heeft fel uitgehaald naar Ronald de Boer. Dick Advocaat stopt binnenkort helemaal bij de Rangers om full time aandacht aan het Nederlands Elftal te besteden.

In een afscheids interview stelt Advocaat dat De Boer een van de grootste spelers kan worden in de geschiedenis van de Glasgow Rangers maar hij dat niet in iedere wedstrijd laat zien.

Om De Boer te prikkelen heeft Advocaat hem eerder deze maand buiten de selectie gehouden van Oranje voor de wedstrijd tegen de Wit-Russen, in de hoop dat De Boer op deze manier zou gaan presteren in het shirt van de Rangers.

Update:
'Er stonden dingen in, waarvan Dick me heeft verteld dat hij ze niet heeft gezegd', schijft Ronald de Boer op zijn website. 'Ik weet dat omdat ik met Dick daarover heb gesproken. En ik kan gelukkig zeggen dat alles tussen ons tweeŽn heel goed is.'

Dyer laatdunkend over Feyenoord

Middenvelder Kieron Dyer van Newcastle United heeft, ondanks de nederlaag in de Champions League van dinsdagavond, geen hoge pet op van Feyenoord. Als de Rotterdammers uitkwamen in onze competitie, zouden we ze vermorzelen. Op papier hebben we een betere ploeg dan zij, we hebben het alleen niet laten zien in de wedstrijd, zegt de Engels international in de krant The Journal.
Teamgenoot Gary Speed is in hetzelfde dagblad iets lovender over Feyenoord. Zij zijn veel ervarener op dit niveau dan wij. Feyenoord is al veertien Europese duels ongeslagen. Ik hoop dat wij in een volgend Europees avontuur net zo goed voor de dag kunnen komen als zij.De aanvoerder van de nationale ploeg van Wales vindt echter dat Newcastle, ondanks twee verliespartijen nog niet is uitgeschakeld voor de Champions League. We moeten nog naar Juventus en Rotterdam. Wie weet of we daar kunnen winnen, maar lastig wordt het zeker.

Canada & Auto

Alweer een week voorbij, ik leef nog steeds en heb het nog steeds naar mijn zin. Tijd voor een update, maar weat te vertellen. Ik zie door de bomen het bos niet meer helemaal geloof ik, alles is anders en alles is beter volgens de Canadezen.

Laat ik eens over auto's hebben. Niet het meest intressante onderwerp voor de vrouwelijk bezoekers, maar ik heb net een paragraph gelezen over het feit dat mannen vinden dat ze beter kunnen autorijden, dus dat is even het eerste dat in me opkomt.

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht, zijn de auto's (net als al het andere) hier groter. Breder, langer, hoger, lomper. En daarmee de wegen ook. (Nee niet hoger )

Een simpele Opel, Peugeot, Renault of Citroen zal je hier niet tegenkomen. Volkwagens (Volkwagons op zn Engels) rijden hier wel rond, omdat er een VW-fabriek is in Canada. Met onherkenbare namen zie je de Jetta's en Golfs rondrijden. Ford heeft alleen grotere modellen hier, dingen als PickUpTrucks en Stationwagons en verder is het Amerikaans of Aziatisch. Cryslers zijn veel geziene karren en ook Dodge en GMC rijden hier veel rond. Maar het ideale voor de Canadees is toch wel Toyota.

Toyota ja, het klinkt vreemd, maar dat is wat men wil hier. Je ziet ze amper tweedehands en die die je ziet worden per opbod verkocht, om een zo hoog mogelijke prijs te vangen. Toyata, hoe langer ik er over denk hoe vreemder het klint, in mijn ogen niet echt de meest degelijke en betrouwbare auto ter wereld (zal best een OKe bak zijn, maar er is toch wel wat beters?) en zeker niet meer waard dan de gemiddelde Volkwagen.

Achja, het zullen de Canadezen ook wel weer niet zijn he

Amsterdam verwijdert fietswrakken

De stad Amsterdam heeft steeds meer last van fietswrakken in en om het centrum van de stad. Volgens de gemeente Amsterdam "belemmeren ze het (voetgangers)verkeer en geven ze een beeld van van verloedering van de straten en pleinen". Amsterdam wil de fietswrakken daarom ook niet meer toestaan in de openbare ruimte.

Begin oktober zal het Amsterdamse Stadsdeel Centrum daarom beginnen met het verwijderen van rondslingerende (brom)fietswrakken. De eigenaren van de wrakken zullen hun tweewielers vervolgens bij het oud ijzer moeten zoeken. Dit meldt het stadsdeel in een advertentie in een landelijk dagblad. Het gaat om onder andere fietsen zonder band, wiel, ketting, met ontbrekende spaken, kromme wielen en vastgeroeste kettingen.

Als de reinigingspolitie twijfelt of een fiets een wrak is, wordt er een sticker opgeplakt met daarop een waarschuwing voor de eigenaar. Ligt de fiets er na een week nog, dan gaat deze alsnog op de schroothoop.

150.000 dildo's teruggeroepen in Groot-BrittanniŽ

In Groot-BrittanniŽ worden 150.000 dildo's teruggeroepen, omdat ze onveilig zijn. Het gaat om het model 'Rampant Rabbit' (vrij vertaald 'hitsig konijntje') van het seksbedrijf Ann Summers.

Het probleem zit hem in de oortjes van het konijn op de vibrator. Daarin zitten enkele 'sensuele kraaltjes' die vrouwen extra geil zouden moeten maken. Maar onlangs scheurde een van de oortjes waardoor de kraaltjes in de vagina van een vrouw terecht kwamen. Ze liep geen verwondingen op, maar om elk risico uit te sluiten worden de vibrators toch teruggeroepen.

De 'Rampant Rabbit' is het populairste model van seksbedrijf Ann Summers. Er worden er jaarlijks bijna een miljoen van verkocht.

Dit bericht werd ons geheel vertaald gesubmit door Wildehaar!

Groningse jeugd belaagt asielzoekertjes

Een aantal Groningse jongeren maakt zich schuldig aan geweld tegen een groepje kinderen uit een asielzoekerscentrum. Het gaat om jongelui uit Bellingwedde en Winschoten die zo'n 10 Armeense kinderen uit AZC-Belingwedde uitschelden, belagen en in elkaar slaan.

Volgens woordvoerder G. Schonewille van het AZC in Bellingwedde durven de kinderen die lastig zijn gevallen nu niet meer alleen naar school of naar de bibliotheek te gaan. Inmiddels is er een vrijwilliger bereid gevonden om de Armeense scholieren dagelijks met een busje naar school te brengen en ook weer op te halen.

De Regiopolitie van Groningen heeft de zaak in onderzoek.

Politiewagen geflitst door brandende flitspaal

superpeer, Wildehaar, ITdAnGeR, Slaptop en Urbankid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen nacht is bij Woerden een te snel rijdende politiewagen geflitst door een brandende flitspaal. Dit gebeurde toen de politie met hoge snelheid twee mannen, 21 jaar en 25 jaar oud en afkomstig uit Woerden en Wilnis, achtervolgde die de flitspaal met een slijptol onder handen hadden genomen.

Even na middernacht kreeg de politie een melding binnen dat er een flitspaal werd vernield. Terwijl de politie onderweg was naar de flitspaal, was de paal inmiddels al in de brand gevlogen en waren de daders al in een auto weg gereden in de richting van Driebruggen. De politie reed toen met hoge snelheid langs de brandende flitskast, om de twee mannen staande te kunnen houden. Daarbij werd de politiewagen geflitst.

In Driebruggen werden de mannen even later aangehouden. De 21-jarige verdachte verklaarde de kast te hebben vernield omdat hij de voorgaande dag met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur geflitst was terwijl er een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur gold. De politie heeft het gebruikte gereedschap, een slijptol en een boormachine, in beslag genomen.

De Boer noemt PvdA-top hypocriet

In de PvdA is opnieuw ruzie ontstaan over het kritische rapport dat de verkiezingsnederlaag van de partij analyseert. Gisteren uitte de Wekmanstichting al kritiek op de PvdA top, die het kritische rapport meteen veroordeelde.

Vandaag reageerde ťťn van de opstellers en naamgever van het rapport commissie-De Boer, oud-minister Margreeth De Boer zelf in de Volkskrant. In een artikel haalt zij fel uit naar het partijbestuur omdat het pas op het laatste moment afstand zou hebben genomen van het interne onderzoek.

Volgens De Boer waren fractievoorzitter Van Nieuwenhoven en partijvoorzitter Koole al geruime tijd op de hoogte van de conclusies van de commissie, maar hebben ze al die tijd niets van zich laten horen. Pas toen het rapport dinsdag naar buiten werd gebracht uitten ze kritiek. Jeltje van Nieuwenhoven zou hebben voorgesteld om het rapport helemaal in te trekken.

De huidige leider van de PvdA, Jeltje Van Nieuwenhoven zegt ''verbijsterd'' te zijn over deze beschuldiging; volgens haar heeft zij er juist voor gezorgd dat het rapport werd gepubliceerd.

Zakje springstof in Marokkaans vliegtuig

Chadi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een Marokkaans vliegtuig van Air Maroc, afkomstig uit Marrakesh, is een kleine hoeveelheid explosieven aangetroffen. Het zou gaan om een zakje van 100 gram explosief materiaal, verpakt in aluminiumfolie.

De vondst werd gedaan in Frankrijk, op de luchthaven van Metz. Volgens de politie lijkt het erop dat het niet de bedoeling was het in het toestel tot ontploffing te brengen, maar om het af te leveren.

'Naam ontuchtplegende arts moet bekend worden'

Dwarsligger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De volledige naam van de 55-jarige Rijswijkse huisarts M.B., die gisteren veroordeeld werd tot 12 maanden gevangenisstraf, moet aan iedereen worden bekendgemaakt, zodat patiŽnten een andere arts kunnen kiezen. Dat is de mening van directeur G. Boevink van het regionaal patiŽnten- en consumentenplatform Den Haag e.o.

Boevink zal overigens niet zelf via het platform de personalia van de man openbaren. Ook huisarts L. Steur uit Rijswijk, die zijn veroordeelde collega heeft vervangen, vindt het 'best' als diens naam bekend zou worden. "Maar ik denk dat de meeste patiŽnten in Rijswijk wel weten om wie het gaat. Hij wordt al maanden vervangen".

In de medische wereld is vooral ontstemd gerageerd op het vonnis van de rechter dat de man na 5 jaar weer zijn beroep mag oppakken. De rechter gaf de man wel het 'advies' om ander werk te zoeken.

Naam niet vermelden !!

Het is niet de bedoeling dat de users van Fok! in reacties hieronder de personalia van de huisarts posten. Ondanks het feit dat ze, zoals gisteren uit reacties van users bleek, gewoon op internet te vinden zijn. Onze policy staat dat niet toe, reacties zullen verwijderd worden en met -10 beoordeeld.

Big Brother parkiet ontsnapt

Paniek! Parkiet Carmen is ontsnapt!
Martijn maakt zich een beetje zorgen over de naderende exit en zoekt steun bij parkiet Carmen. Hij haalt het beestje uit de kooi en zet het op zijn hand. Carmen is natuurlijk ook niet dom, en vliegt er van door.

Tegen het raam, naar de slaapkamer door de keuken.... In de keuken staat tot groot afgrijzen van Martijn een pan op het vuur. Als dat maar goed gaat...

Daniela, gealarmeerd door al het gekrijs geeft een goede tip: Gooi een trui over het vogeltje. Stefan volgt dit advies op en kan even later Carmen ongedeerd teruggeven aan Martijn. Martijn knuffelt het beestje en stopt het terug in de kooi. Bo legt zorgzaam wat truien over het kooitje, zodat Carmen wat kan kalmeren.

Ook Martijn durft weer voorzichtig opgelucht adem te halen. Maar hij blijft wel heel dicht bij het kooitje zitten.

Meer over de policy wat betreft BB4 op Fok! lees je hier

Boek Review: Preston&Child - De Gruwelkamer
Sommige boeken hebben een magnetische aantrekkingskracht op me, dat kan door de titel komen (eng...dus aantrekkelijk) door de cover (eng...dus aantrekkelijk) en dan doet het er, voor mij niet meer toe, wie de auteur is. Preston & Child hebben met hun nieuwe boek bij mij al meteen in de roos geschoten, enge titel, enge cover en dat het boek ook nog eens door beide heren is geschreven was voor mij drie keer in de roos!

Man na 2 jaar dood in huis aangetroffen

druide10 , Jered , LBG , Palomar en VanTwelloIsTheBom hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie maakte vandaag bekend dat zij dinsdag in een woning in Hoogvliet het lichaam aangetroffen hebben van een man die twee jaar geleden al overleed. Het gaat om een 56-jarige man uit de Desdamonastraat, in Hoogvliet. Hij is volgens een politiearts een natuurlijke dood gestorven.

Buurtbewoners belden de politie omdat ze de man al een geruime tijd niet hadden gezien. Volgens hen leefde hij als een kluizenaar. Hij is nooit als vermist opgegeven.

Skeletten onder Schots paleis

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder de gasleidingen van het paleis van koningin Elizabeth II in Edinburgh zijn acht menselijke skeletten gevonden. De stoffelijke resten van vier volwassenen, twee jongeren, een kind en een baby werden bij werkzaamheden ontdekt onder de vloer van de keuken, zo deelde de vereniging Historisch Schotland woensdag mee.

Op het grondgebied van het paleis heeft in de vroege Middeleeuwen een Augustijnerklooster gestaan. In de 15de eeuw werd onder de Schotse koning James IV op het terrein een koninklijk paleis opgericht.

Archeologen vermoeden dat de skeletten niet van monniken noch van mensen van koninklijken bloede zijn. Vermoedelijk gaat het om de resten van "normale burgers" die in de buurt woonden en op het kerkhof van het oude klooster begraven werden.

Parfum ruikt naar peuken en bier

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitsland is een nieuw parfum rijker: "Armbrustschuetzenzelt". Dit keer geen bloemetjes en vanille, maar een geurtje dat ruikt naar sigarettenpeuken en ranzig bier.

Het parfum moet de geur imiteren van de beruchte "Oktoberfesten", de bierfeesten in het zuiden van Duitsland. Het is dan ook een idee van een cafťbaas, Peter Inselkammer. De Oktoberfesten lokken jaarlijks zes miljoen bezoekers van over de hele wereld. Hoeveel van hen met een flesje "Armbrustschuetzenzelt" naar huis gaan is af te wachten, zeker ook gezien de prijs. Een flesje "Armbrustschuetzenzelt" kost 150 euro.

Evacuaties in Mississippi en Louisiana

De kustgebieden in de Amerikaanse staten Mississippi en Louisiana zijn ontruimd, omdat de tropische storm Isidore nadert. Isidore raast zo'n 350 kilometer ten zuiden van de stad New Orleans en kent snelheden van meer dan honderd kilometer per uur.

Men vreest dat de storm aan kracht zal winnen. Hevige winden en regens teisteren nu al zo'n vijfhonderd kilometer kust langs de Golf van Mexico. Isidore wordt gevolgd door de tropische storm Lily die nu meer naar het zuidoosten de Dominicaanse Republiek, HaÔti en Jamaica bedreigt.

Isidore heeft tot nu toe vooral in Mexico flink huisgehouden. Er vielen vier doden en zeven vissers worden nog vermist.

Nieuwe Superman in de maak

Er komt een nieuwe versie van de film Superman. Warner Brothers heeft woensdag bekendgemaakt dat de nieuwe film, van filmmaker Brett Ratner, zal worden geproduceerd door Jon Peters.

Het nieuws werd bekendgemaakt op de vijftigste verjaardag van ex-superman Christopher Reeve. De acteur Reeve is invalide sinds een ongeluk in 1995, waarbij hij een dwarslaesie opliep. Hij was de ster in vier superman-films tussen 1978 en 1987.

Superman is oorspronkelijk een stripfiguur bedacht door Jerry Siegel en Joe Schuster.

Sneek heeft beste ziekenhuis

Het beste ziekenhuis van Nederland staat in Sneek. Het Antonius Ziekenhuis werd na een enquÍte onder duizend ziekenhuisdirecteuren, specialisten, huisartsen en verpleegkundigen als beste ziekenhuis van Nederland uitgeroepen.

Opvallend is dat de middelgrote ziekenhuizen beter uit de test komen dan de grote. Ze worden geroemd om hun vriendelijkheid tegenover patiŽnten en hun samenwerking met huisartsen.

Het is de zesde keer dat Elsevier onderzoek doet naar de zorg in Nederland. De resultaten van de Elsevier-test zijn verwerkt in de Wachtlijsthulp, de service die het Algemeen Dagblad biedt bij het zoeken naar ziekenhuizen met de kortste wachtlijsten.

Ongeregeldheden voor wedstrijd PSV-Arsenal

Voor de wedstrijd PSV-Arsenal zijn hevige ongeregeldheden uitgebroken. In totaal heeft de politie 23 mensen aangehouden waarvan 11 uit Engeland afkomstig.

Tijdens de busreis van Amsterdam naar Eindhoven voerde de politie een controle uit omdat het onrustig in de bus was. Hierbij zijn negen Arsenal-fans aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren. De supporters van beide ploegen raakte slaags met elkaar voor de wedstrijd. Hierbij vielen enkele rake klappen en sneuvelden er wat ruiten en terrasmeubilair. De ME heeft het centrum van Eindhoven schoongeveegd, waarbij negen PSV-supporters zijn aangehouden. Tijdens de wedstrijd zijn nog eens vier mensen opgepakt wegens diefstal en het schoppen van een agent.

Omdat er rellen waren verwacht bleven de terrassen die avond dicht. Na de wedstrijd bleef het rustig. PSV verloor de wedstrijd tegen Arsenal met 4-0.

Twee doden bij schietpartij Amsterdam

In Amsterdam zijn deze nacht twee doden bij een schietpartij gevallen. Drie mannen werden neergeschoten waarvan er ťťn ter plekke overleed. In het ziekenhuis bezweek het tweede slachtoffer aan zijn verwondingen. De derde is zo ver bekend buiten levensgevaar.

Een woordvoerder van de politie verklaart dat het lijk werd aangetroffen in de Korte Leidsedwarsstraat. De twee gewonden werden vlakbij gevonden in de buurt waar de prinsengracht en de Leidsestraat elkaar kruisen.

Over de identiteit van de slachtoffers of daders is nog niets bekend maar de politie neemt aan dat de drie iets met elkaar te maken hadden.

Massale actie tegen kinderporno in Zwitserland

In Zwitserland heeft de politie de afgelopen dagen zo'n 1.300 verdachten gehoord die kinderporno zouden hebben gedownload van internet. De actie in Zwitserland maakt deel uit van een internationaal onderzoek naar klanten van de Amerikaanse internetprovider Landslide. Via die provider konden ongeveer driehonderd websites met kinderporno worden bezocht.

De eigenaar van de provider, een man uit Texas, werd in augustus 2001 tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De klanten konden worden opgespoord, doordat ze met hun kredietkaart voor het pornografische materiaal hadden betaald.

Dakloze man overlijdt op politiebureau

Squeak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een dakloze man is woensdag overleden op een politiebureau in Amsterdam nadat hij onwel werd. Twee politieagenten vonden de man in een fastfoodrestaurant en besloten de man mee te nemen naar het bureau, zodat hij even op adem kon komen.

Helaas verslechterde de situatie van de man, en werd er ambulancepersoneel bij de man geroepen. Het ambulancepersoneel probeerde de man nog te reanimeren, maar de man overleed korte tijd later.

De politie wil geen verdere mededelingen doen over de zaak.

Henry slachtoffer racistisch gedrag

Thierry Henry is gisteravond volgens eigen zeggen slachtoffer geworden van racistisch gedrag van de PSV aanhang.

Hij werdt tijdens het nemen van corners bekogeld door aanstekers, vuurpijlen en munten. Ook werden er beledigende woorden zijn richting geslingerd.

Arsenal manager Arsene Wenger hoopt dat dit door de UEFA wordt onderzocht en is er zeker van dat zij dit zullen doen.

Waarschijnlijk waren de PSV supporters niet helemaal tevreden met het vertoonde spel van hun club. Zij verloren namelijk met 0-4 van de Londense ploeg. Mede dankzij 2 treffers van Henry.

Ook scoorde Gilberto Silva na 21 seconden de snelste goal in de historie van de Champions League. Hij verbeterde hiermee het record dat in handen was van Alesandro Del Piero die in October 1997 tegen Manchester United slechts 5/100 van een seconde langer nodig had om het net te vinden.

Wielrennen: Ullrich weg bij Telekom

De Duitser Jan Ullrich zal niet meer op de fiets stappen voor het team Telekom. Na zeveneneenhalf jaar is het dienstverband tussen de Duitse wielrenner en de ploeg beŽindigd.

Dat heeft Ullrichs manager Wolfgang Strohband woensdag bekendgemaakt. Ullrichs contract liep eigenlijk nog tot en met 2003, maar de uitbetaling van zijn salaris was sinds juli stilgezet nadat de renner was betrapt bij een out-of-competition controle. Ullrich had amfetaminepillen geslikt. Hij kreeg een schorsing van zes maanden.

Lang was er twijfel of de Duitser, 28 jaar inmiddels, zou stoppen met wielrennen. Volgens zijn manager wil hij bij een andere ploeg op zoek naar een nieuwe uitdaging. ,,Hij wil in een andere omgeving zijn motivatie terugvinden'', zei Strohband.

Zeer waarschijnlijk zal Ullrich zijn rentree maken bij het Deense CSC-Tiscali. Bij die ploeg is zijn oude vriend en oud-ploeggenoot Bjarne Riis de ploegleider. Die is echter nog op zoek naar co-sponsors nadat Tiscali had aangekondigd de bijdrage aan de renstal te willen verlagen. Ook het Duitse Team Coast zou geÔnteresseerd zijn in Ullrich, die vanaf 23 maart weer aan wedstrijden mag deelnemen.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.