'Naam ontuchtplegende arts moet bekend worden'

Dwarsligger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De volledige naam van de 55-jarige Rijswijkse huisarts M.B., die gisteren veroordeeld werd tot 12 maanden gevangenisstraf, moet aan iedereen worden bekendgemaakt, zodat patiŽnten een andere arts kunnen kiezen. Dat is de mening van directeur G. Boevink van het regionaal patiŽnten- en consumentenplatform Den Haag e.o.

Boevink zal overigens niet zelf via het platform de personalia van de man openbaren. Ook huisarts L. Steur uit Rijswijk, die zijn veroordeelde collega heeft vervangen, vindt het 'best' als diens naam bekend zou worden. "Maar ik denk dat de meeste patiŽnten in Rijswijk wel weten om wie het gaat. Hij wordt al maanden vervangen".

In de medische wereld is vooral ontstemd gerageerd op het vonnis van de rechter dat de man na 5 jaar weer zijn beroep mag oppakken. De rechter gaf de man wel het 'advies' om ander werk te zoeken.

Naam niet vermelden !!

Het is niet de bedoeling dat de users van Fok! in reacties hieronder de personalia van de huisarts posten. Ondanks het feit dat ze, zoals gisteren uit reacties van users bleek, gewoon op internet te vinden zijn. Onze policy staat dat niet toe, reacties zullen verwijderd worden en met -10 beoordeeld.