Canada & Auto

Alweer een week voorbij, ik leef nog steeds en heb het nog steeds naar mijn zin. Tijd voor een update, maar weat te vertellen. Ik zie door de bomen het bos niet meer helemaal geloof ik, alles is anders en alles is beter volgens de Canadezen.

Laat ik eens over auto's hebben. Niet het meest intressante onderwerp voor de vrouwelijk bezoekers, maar ik heb net een paragraph gelezen over het feit dat mannen vinden dat ze beter kunnen autorijden, dus dat is even het eerste dat in me opkomt.

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht, zijn de auto's (net als al het andere) hier groter. Breder, langer, hoger, lomper. En daarmee de wegen ook. (Nee niet hoger )

Een simpele Opel, Peugeot, Renault of Citroen zal je hier niet tegenkomen. Volkwagens (Volkwagons op zn Engels) rijden hier wel rond, omdat er een VW-fabriek is in Canada. Met onherkenbare namen zie je de Jetta's en Golfs rondrijden. Ford heeft alleen grotere modellen hier, dingen als PickUpTrucks en Stationwagons en verder is het Amerikaans of Aziatisch. Cryslers zijn veel geziene karren en ook Dodge en GMC rijden hier veel rond. Maar het ideale voor de Canadees is toch wel Toyota.

Toyota ja, het klinkt vreemd, maar dat is wat men wil hier. Je ziet ze amper tweedehands en die die je ziet worden per opbod verkocht, om een zo hoog mogelijke prijs te vangen. Toyata, hoe langer ik er over denk hoe vreemder het klint, in mijn ogen niet echt de meest degelijke en betrouwbare auto ter wereld (zal best een OKe bak zijn, maar er is toch wel wat beters?) en zeker niet meer waard dan de gemiddelde Volkwagen.

Achja, het zullen de Canadezen ook wel weer niet zijn he