Politiewagen geflitst door brandende flitspaal

superpeer, Wildehaar, ITdAnGeR, Slaptop en Urbankid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen nacht is bij Woerden een te snel rijdende politiewagen geflitst door een brandende flitspaal. Dit gebeurde toen de politie met hoge snelheid twee mannen, 21 jaar en 25 jaar oud en afkomstig uit Woerden en Wilnis, achtervolgde die de flitspaal met een slijptol onder handen hadden genomen.

Even na middernacht kreeg de politie een melding binnen dat er een flitspaal werd vernield. Terwijl de politie onderweg was naar de flitspaal, was de paal inmiddels al in de brand gevlogen en waren de daders al in een auto weg gereden in de richting van Driebruggen. De politie reed toen met hoge snelheid langs de brandende flitskast, om de twee mannen staande te kunnen houden. Daarbij werd de politiewagen geflitst.

In Driebruggen werden de mannen even later aangehouden. De 21-jarige verdachte verklaarde de kast te hebben vernield omdat hij de voorgaande dag met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur geflitst was terwijl er een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur gold. De politie heeft het gebruikte gereedschap, een slijptol en een boormachine, in beslag genomen.