De Boer noemt PvdA-top hypocriet

In de PvdA is opnieuw ruzie ontstaan over het kritische rapport dat de verkiezingsnederlaag van de partij analyseert. Gisteren uitte de Wekmanstichting al kritiek op de PvdA top, die het kritische rapport meteen veroordeelde.

Vandaag reageerde één van de opstellers en naamgever van het rapport commissie-De Boer, oud-minister Margreeth De Boer zelf in de Volkskrant. In een artikel haalt zij fel uit naar het partijbestuur omdat het pas op het laatste moment afstand zou hebben genomen van het interne onderzoek.

Volgens De Boer waren fractievoorzitter Van Nieuwenhoven en partijvoorzitter Koole al geruime tijd op de hoogte van de conclusies van de commissie, maar hebben ze al die tijd niets van zich laten horen. Pas toen het rapport dinsdag naar buiten werd gebracht uitten ze kritiek. Jeltje van Nieuwenhoven zou hebben voorgesteld om het rapport helemaal in te trekken.

De huidige leider van de PvdA, Jeltje Van Nieuwenhoven zegt ''verbijsterd'' te zijn over deze beschuldiging; volgens haar heeft zij er juist voor gezorgd dat het rapport werd gepubliceerd.