FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 27 september 2002

Organisatie EK 2004 kost ¤ 5 Miljard

De organisatie van het EK Voetbal 2004 in Portugal gaat 5 miljard euro kosten, dat heeft het hoofd van het uitvoerend comité gisteren bekendgemaakt. Dit zijn de totale kosten, inclusief de nieuwbouw en renovatie van de tienstadions. Ook de verbeteringen van ziekenhuizen, infrastructuur en veiligheid zijn inbegrepen.

Volgens de verwachtingen gaan dit EK zo'n miljoen bezoekers trekken, wat overeenkomt met een tiende van de landsbevolking. De organisatie rekent echter op drie miljoen extra toeristen, omdat veel toeschouwers hun familieleden zullen meenemen.

22% Nederlanders vreest WOIII door Irak

Radje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gros van de Nederlanders is tegen een mogelijk militair ingrijpen in Irak. Dat blijkt uit een telefonische enquête van De Vos & Jansen Marktonderzoek onder 400 Nederlanders. Slechts een op de vier respondenten is voorstander van een aanval tegen Saddam Hoessein.

Mochten de Verenigde Staten toch tot een militaire actie overgaan, dan hoeft een dergelijk besluit niet gesteund te worden door de Nederlandse regering, zo meent de meerderheid. Bijna de helft van de Nederlanders vreest vergeldingsacties van het regime in Bagdad en 22 procent van de respondenten denkt zelfs dat een aanval op Irak een derde wereldoorlog zal inluiden.

erase neemt nederland

Invictus_ meldde ons het volgende:
Zag iemand lopen met een t-shirt met een url er op, dus natuurlijk ff kijken toen ik thuis was =)

Erase schijnt een project te zijn van twee studenten (HvU) die proberen culturele lol te maken in het land. Ze schijnen al wel een tijdje bezig te zijn want van een aantal provincies zijn al wat verhaaltjes op de site te zien.

Wazige site, maar content is soms wel erg grappig
Logsubmit

Agent in rolstoel van fiets beroofd

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

,,Ik dacht: verrek, hij gaat er met míjn fiets vandoor!" De Eindhovense brigadier Ed Mulder kan er nu wel om lachen, omdat hij die dief gepakt heeft. Mulder postte ondercover in een rolstoel bij de ingang van het Catharina Ziekenhuis, in de hoop een beruchte fietsendief te pakken te krijgen.

De dief gapte echter onder de neus van de undercoveragent diens dienstfiets weg. De fiets stond niet op slot, in verband met een mogelijke achtervolging, zo redeneerde Mulder. Tot grote verrassing van de vele passanten sprong de diender uit zijn rolstoel en rende de fietsendief achterna. ,,De dief was helemaal de kluts kwijt," zegt Mulder. ,,Het publiek stond trouwens ook maar raar te kijken." De dief kon worden ingerekend.

Groot zwembad voor Willem-Alexander en Maxima

In het huis van Willem-Alexander en Maxima wordt een groot zwembad aangelegd. Het gaat om het landgoed van het paar in Wassenaar. De gemeente heeft toestemming gegeven voor de bouw van het zwembad.

Er waren geen bezwaren tegen het verstrekken van de vergunning omdat er al een zwembad lag op de plaats waar het nieuwe zwembad gebouwd gaat worden. Om het zwembad worden er allerlei bomen en struiken gebouwd, zodat de pers geen foto's kan nemen van het paar. Zoals het er nu uitziet zullen prins Willem-Alexander en prinses Maxima voor het einde van dit kalenderjaar verhuizen naar het landgoed in Wassenaar.

Veerboot met 800 mensen verongelukt bij Senegal

Afgelopen nacht is voor de kust van Senegal een veerboot met ongeveer 800 mensen aan boord gekapseisd. Tot nu toe zijn 41 lichamen geborgen en slechts 32 mensen gered. Er wordt gevreesd dat er honderden opvarenden zijn verdronken.

Het schip was in slecht weer op weg van de zuidelijke stad Ziguinchor naar de hoofdstad Dakar toen ter hoogte van Gambia de veerboot Le Diola in problemen kwam en kapseisde. Door de storm konden de reddingsboten uit Gambia moeilijk dichtbij het schip komen.

Onderzoekers ontwikkelen tanden in laboratorium

Wildehaar leverde ons dit artikel geheel vertaald via de newssubmit aan:

Voor het eerst zijn onderzoekers er in geslaagd om tanden te kweken in een laboratorium. Het experiment kan voor een revolutie zorgen in de tandheelkunde. Rotte tanden zouden in de toekomst vervangen kunnen worden door nieuwe 'echte', in het laboratorium gekweekte, tanden.

Voorlopig zijn de wetenschappers uit het Amerikaanse Boston er enkel in geslaagd om kronen te kweken. Maar ze zijn ervan overtuigd dat ze heel snel een volledig gebit zullen kunnen kweken in het laboratorium.

Plannen voor varend luxe-eiland

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bewegende stad op het water. Dat moet het "AZ Island" worden van de Franse architect Jean-Philippe Zoppini.

Het varende luxe-eiland is 400 meter lang, 300 meter breed, 15 verdiepingen hoog en zou plaats bieden aan 4.000 kajuiten. In het gevaarte zou zelfs een aanlegsteiger zijn voor kleine jachtjes. Een maquette zal voorgesteld worden op een scheepvaartbeurs in Miami.

Hoeveel het eiland gaat kosten is niet bekend.

Blondjes rond 2200 uitgestorven

Wildehaar en dwarsligger hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers voorspellen dat alle natuurlijke blondjes uitgestorven zullen zijn in 2202. Er zijn te weinig mensen met een blond gen. In tegenstelling tot andere haarkleuren moeten beide ouders drager zijn van zo'n gen om de blonde kleur door te geven aan hun kind.

De voorspelling komt van de Wereld Gezondheid Organisatie. De onderzoekers denken dat het laatste blondje in 2202 in Finland zal wonen. Dat land heeft het hoogste percentage natuurlijk blonde mensen. Niet iedereen is het eens met het onderzoek. Volgens een Schotse professor kunnen genen niet uitsterven. Alleen als er nadeel zou zitten aan het dragen van dat gen. "De enige reden voor verdwijning van blondines zou dus zijn dat het een nadeel is om dat gen te hebben en ik geloof niet dat dat het geval is", aldus de wetenschapper.

Nochtans heeft blond zijn grote voordelen. Volgens een recente Duitse studie krijgen blondines tot 20% meer fooien.

Ajax zonder Stekelenburg tegen NAC

Maarten Stekelenburg mist vrijwel zeker de wedstrijd tegen NAC van aanstaande zondag. Bij de jonge keeper is een hamstringblessure in het linkerbeen vastgesteld. Stekelenburg blesseerde zich bij het verloren Champions League duel tegen Inter Milan. Wanneer de huidige 1e keeper van Ajax weer beschikbaar zal zijn is nog onbekend.
Vierde goalie Henk Timmer zal zondag het doel van Ajax verdedigen, omdat al eerder in het seizoen de eerste 2 doelverdedigers Lobont en Didulica geblesseerd raakte.

Cocaïnehuis bewaakt door vijftig pitbulls

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op Curaçao is in een huis een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Dit gebeurt wel vaker, maar normaal worden drugshuizen niet bewaakt door ongeveer vijftig pitbulls. In het door de pitbulls bewaakte huis woonde een Antilliaans stel van middelbare leeftijd.

De inval in het huis werd verricht door een arrestatieteam, de narcoticabrigade en de douane van Curaçao. Een agent, Stanley Ignacio, die gaat over dierenbescherming zei tegen de pers: "De honden waren strategisch opgesteld. Om de paar meter een hond. Zo kon er niemand over het hek heen komen. De eigenaar van de honden fokte de honden en verhuurde ze aan derden voor bewakingsdoeleinden. Hier hebben we jammer genoeg geen fokverbod voor pitbulls. Dan krijg je dit."

Naast vijfhonderd kilo drugs werden er in het huis wapens gevonden. De bewoners van het huis en nog elf andere verdachten zijn inmiddels gearresteerd. De honden hebben een goed onderkomen gekregen bij een kennis van het stel.

Mogelijke oplossing voor traumahelikopter Nijmegen

ComputerFreakz.Net had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eerder meldden we al dat de vergunning van de Nijmeegse traumahelikopter voorlopig was ingetrokken. De helikopter zou zes maanden gedoogd worden als er dan geen nieuwe vergunning zou zijn, zou de vergunning definitief worden ingetrokken. Nu is er een mogelijke oplossing, waardoor de vergunning misschien weer verstrekt kan worden.

Er komt namelijk mogelijk een permanente stalling voor de helikopter op het dak van het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Een van de argumenten voor het intrekken van de vergunning was de vele vluchten van de helikopter van en naar de stalling. Deze vonden namelijk altijd 's ochtends en 's avonds plaats. De helikopter kon namelijk 's nachts niet blijven op het dak van het ziekenhuis. Nu kan de helikopter ook 's nachts op het dak van het ziekenhuis blijven, waardoor er bespaard kan worden op honderden vluchten per jaar en de geluidsoverlast drastisch verminderd zal worden.

Politieagent veroordeeld tot een werkstraf

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ex-politieagent van een bureau in Arnhem-Zuid is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Daarnaast heeft de voormalig agent ook een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen van een half jaar.

De rechtbank in Arnhem heeft bewezen dat de agent tijdens werktijd bekeuringen had uitgeschreven. Vervolgens stak hij het geld in eigen zak. Het gaat om een 36-jarige man uit Doesburg. Naast de veroordeling door de rechtbank is de agent ook ontslagen bij de politie vanwege dit incident.

Verbod dwergwerpen gehandhaafd

De zaak die een 1.14 meter kleine Fransman had aangespannen tegen het VN verbod om met dwergen te smijten, heeft hij verloren.

In 1995 verbood de hoogste administratieve rechtbank in Frankrijk het dwergwerpen. Manuel Wackenheim protesteerde tegen dat besluit omdat dit zijn baantje zou kosten. De kleine man is namelijk stuntman en laat zich in disco’s door sterke mannen heen en weer gooien. Tijdens zijn werk draagt hij een helm en beschermende kleding. Aan die kleding zitten handvatten zodat de mannen makkelijker met hem kunnen gooien.

De stuntdwerg vind dat hij prima in staat is om te beslissen hoe hij zijn brood wil verdienen. Echter vind de VN-commisie het gegooi met dwergen mensonwaardig.

Saddam heeft zeker 3 dubbelgangers

Wildehaar, Marinus en MasterHubers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Iraakse dictator Saddam Hoessein laat zich in het openbaar door minstens drie dubbelgangers vertegenwoordigen. Dat meldde het programma 'Heute' van de Duitse televisiezender ZDF gisteren.

Onderzoek van beelden uit het buitenlandjournaal van het ZDF door een forensisch geneeskundige en een keel-, neus- en oorarts leverde op dat de dubbelgangers verbluffend veel op Saddam lijken en dat ze zelfs operatieve 'aanpassingen' hebben ondergaan.

De forensisch geneeskundige Dieter Buhmann onderzocht op verzoek van 'Heute' 450 beelden van Saddam uit het ZDF-archief. Hij kwam tot de conclusie dat in de opnamen vanaf 1998 alleen nog maar dubbelgangers van de dictator te zien zijn.

Al die tijd is Saddam zelf niet meer op de tv te zien geweest, tot afgelopen zaterdag. Toen liet de Iraakse tv volgens het ZDF-journaal de echte Saddam zien tijdens een vergadering van de revolutionaire raad.

Getrouwd, maar toch gescheiden

Dwarsligger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jong stel dat pas getrouwd was, heeft hun huwelijksnacht gescheiden doorgebracht op het politiebureau. Het stel trouwde donderdag in Naaldwijk. In de nacht van donderdag op vrijdag bevonden ze zich nog steeds in Naaldwijk, maar nu gescheiden op het politiebureau.

Het stel wilde na de bruiloft gaan inchecken bij het hotel om naar hun suite te kunnen gaan. Echter de receptionist van het hotel aan de Tiendweg zou zich onbeschoft gedragen hebben. Het stel werd daarom boos en begon de receptionist te bekogelen met alles wat voor hun handen kwam.

Daarna wilde het pasgetrouwde stel in hun eigen huis gaan slapen en belden een taxi. Nadat ze in de taxi onderweg waren naar hun woning, werd de taxi aangehouden door de gealarmeerde politie. De politie arresteerde het stel en sloot ze gescheiden op in het politiebureau.

LPF: ''Laat de Jong maar vertrekken''

Mede LPF-partijoprichter Albert De Booij zal er geen traan om laten als het dissidente Kamerlid Winny De Jong uit de fractie stapt. "Ga de fractie uit en begin voor jezelf. De kwantiteit vermindert, maar de kwaliteit van de fractie gaat er dan op vooruit", zei hij vandaag voor Radio 1. Volgens De Booij verdient fractievoorzitter Harry Wijnschenk een eerlijke kans. Hij heeft de onvoorwaardelijke steun van de fractie nodig.

LPF-Kamerlid De Graaf zegt dat De Jong, in tegenstelling tot wat ze zelf beweert, helemaal alleen staat in de fractie, en dat ze niemand meekrijgt als ze opstapt.

Maandag spreekt de fractietop met De Jong. Ze willen haar de tijd geven in het weekeinde rustig na te denken. Wijnschenk zelf heeft gezegd dat de fractie desnoods zonder mevrouw De Jong verder gaat.

Drie jaar eis tegen camping-pedofiel

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dat was de eis gisteren tegen de 29-jarige Dennis K., die tien jongetjes tussen 8 en 12 jaar seksueel heeft misbruikt. Bovendien wil de officier van justitie dat hij zich in de proeftijd laat behandelen in een psychiatrische kliniek.

Het misbruik vond plaats op Landal GreenParks camping Rabbit Hill in Apeldoorn in de periode 30 maart 2001 tot 16 juni 2002. Dennis K. liet de kinderen in zijn caravan pornovideo's zien en misbruikte hen herhaalde malen. Soms meerdere kinderen tegelijk. Ook zette hij de jongetjes er toe aan het bij elkaar te doen. Dennis trok zich in bijzijn van de kinderen af en liet de kinderen hetzelfde doen. In de sauna op de camping kwam het zelfs tot anale seks met één van de jongetjes. En dat in bijzijn van een vriendje dat riep: ''Dennis wat doe je nou? Je moet ophouden''. Maar pas toen het slachoffertje aangaf pijn te hebben, stopte de pedofiel.

K. maakte soms ook video-opnames van zijn escepades. Bij huiszoeking trof de politie in de computer van Dennis 9.000 bestanden van kinderporno aan.

''Als jongens onder elkaar''

Dennis K. is naar eigen zeggen zelf al vanaf zijn vierde jaar seksueel actief. Als kind had hij een jarenlange relatie met zijn buurjongen. Toen die jongen echter ouder werd en schaamhaar kreeg, was de liefde over. Dennis baalde zelf ook van het ouder worden en voelt zich eigenlijk nog een jongen van twaalf.

Dat verklaart ook zijn opmerking gisteren waarover de rechter erg boos werd: ''We deden het als jongens onder elkaar''. De rechter furieus reagerend: ''Jongens onder elkaar? Een volwassen vent met onschuldige kinderen van een jaar of acht?''

De verdachte wordt door de psychiaters omschreven als een echte pedofiel. Uitspraak over 14 dagen.

LPF: Hoogendijk wil De Jong aanklagen

GYZ en jolos hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-kamerlid Ferry Hoogendijk, die gisteren door het dissidente LPF Kamerlid Winny de Jong in diskrediet werd gebracht, heeft advocaat Spong gevraagd de mogelijkheid van een aanklacht tegen zijn fractiegenote te onderzoeken. ''Ik ben op een onfrisse manier in mijn integriteit aangetast. Dit is waanzin'', aldus Hoogendijk vanochtend.

De Jong beweerde gisteren dat Hoogendijk zijn plaats op de LPF-lijst heeft gekocht voor 25.000 euro. Partijoprichter Pim Fortuyn zou hem ook volkomen ongeschikt hebben gevonden. ,,Hij had een lijstje waarin achter de naam Hoogendijk stond: afvoeren''. Ook zei De Jong dat Hoogendijk de echte kwade genius in de LPF fractie is.

LPF-fractievoorzitter Harry Wijnschenk liet gisteren laat in het NOS Journaal al weten dat de LPF desnoods verder gaat zonder Winny de Jong.

Concertreview: Van Katoen

"Ben jij Harry?". Als de ene Fok-reviewer de ander zoekt, zonder dat ie weet hoe hij eruit ziet, spreek je nog wel eens de verkeerde 'Harry' aan. Na meerdere Harry's te hebben benaderd vond ik uiteindelijk Harry, beter bekend als Dinosaur_Sr voor de ingang van de Tivoli in Utrecht. Unkle en Dinosaur_Sr, gingen samen naar de cd-presentatie van Van Katoen. Kom op Harry, we geven 'm van katoen!
Doe het dan zelf! Daar ben ik het wel mee eens. Ik staak. Ik schrijf noppes, nada, nakkes. Ga verdomme zelf maar naar deze k*tband luisteren. Zou Van Katoen over zichzelf zeggen. Wie ben ik om ze tegen te spreken? Alsof dat nut zou hebben bij 120 decibel? Ja, wie ben ik? Ik ben Harry! Verhip, dan ben jij Unkle.... Een vreemde avond, in meer opzichten dan één. Maaarrre... Een reviewestafette... Leuk!

BB geeft Margriet een Confrontatie

Een individuele Confrontatie voor Margriet.
De Confrontatie luidt als volgt:
Margriet moet van elf uur 's morgens tot zeven uur 's avonds alles zingen. Ze mag maximaal drie foutjes maken en als ze iets niet wil zingen, dan moet ze haar mond houden.

Met deze confrontatie kan Margriet twee certificaten winnen voor de Bungalow. Eén certificaat staat gelijk aan een Bungalowverblijf van negen uur 's morgens tot en met twee uur 's nachts. Deze kan zij inwisselen wanneer ze in de Bunker terecht komt. Momenteel verblijft zij nog in de comfortabele Bungalow.

Zij kan op deze manier dus twee dagen de Bunker ontvluchten. Maar...Big Brother zou Big Brother niet zijn als er niet ook nog een klein Dilemma aan werd vastgeplakt. Margriet kan namelijk ook er voor kiezen om het tweede certificaat te geven aan een bewoner die tegelijk met haar in de Bunker zit, om vervolgens samen 1 dag in de Bungalow door te brengen.

Voorlopig hoeft zij deze keuze echter nog niet te maken: Momenteel zit ze, druk zingend, in de Bungalow en moet zij dit eerst maar eens heel de dag zien vol te houden.

Fortuyn kandidaat Europeaan van het Jaar

Wijlen Pim Fortuyn is genomineerd voor de titel van Europeaan van het Jaar in de categorie politici bij de jaarlijkse verkiezing van het invloedrijke Brusselse weekblad European Voice.

Fortuyn is één van de 7 genomineerde politici, andere kandidaten zijn de Franse president Chirac, de Deense premier Rasmussen, de Britse minister van Europese Zaken Hain, de Belgische minister voor Handel en Europese Zaken Neyts en de Duitse groene bewindslieden Fischer (Buitenlandse Zaken) en Künast (Landbouw en Consumentenbeleid).

De verkiezing vindt plaats door de lezers van het weekblad. De kandidaten zijn geselecteerd door een panel van politici en journalisten uit een groep van 50 Europeanen die de ,,EU-agenda hebben beïnvloed of de wijzerplaat van Europa flink hebben bewogen''.

Fortuyn, postuum genomineerd

Gamers.nl zegt ermee te stoppen [update]

Die ene van dinge en FF1987 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De populaire website over Games Gamers.nl heeft besloten ermee te stoppen. De site is 'op zwart' gegaan. Het enige wat er nog op de site te lezen is dat men besloten heeft te stoppen door recente bedreigingen met betrekking tot het nieuws wat zij brachten.

De tekst op de site meldt verder dat zij later op de dag een volledige verklaring zullen plaatsen. Tot die tijd blijft het forum wel open.

Update
Naar het schijnt stopt Gamers.nl niet met haar website, maar komt er vandaag een nieuwe lay-out online.

Agenten opgepakt wegens verduistering in Colombia

In Colombia zijn 78 hoge politiefunctionarissen aangeklaagd voor het verduisteren van Amerikaans geld dat was bedoeld voor drugsbestrijding. Onder hen ook het hoofd van de narcoticabrigade Gustavo Socha die in mei is ontslagen.

Uit het bewuste fonds was twee miljoen dollar spoorloos. Inzake de diefstal zouden ook vier burgers zijn opgepakt. Onder de verdachten zijn veel politiekopstukken die het geld ofwel voor zichzelf gebruiken of naar het politiekorps doorsluisden.

De verenigde Staten schonken de afgelopen drie jaar ongeveer een bedrag van twee miljard dollar aan Colombia. Dat bedrag was in zijn totaal bedoeld voor drugsbestrijding. De Colombiaanse president Alvaro Uribe bezoekt momenteel de Verenigde Staten.

Aap in boom bij Paleis Het Loo

Donderdagavond is bij Paleis Het Loo een aap uit een boom gehaald. Maandagmiddag was de aap al ontsnapt uit de Apenheul in Apeldoorn. Een woordvoerder van het dierenpark heeft dit bevestigd.

Het verdwaalde aapje kreeg eerst een verdovingsschot, waarna het beestje met behulp van een ladderwagen van de brandweer naar beneden werd gehaald. Het dier is onderzocht en mankeert voor zover bekend niets.

De aap, een Javaanse Langoer van ongeveer 4,4 kilo, werd donderdagmiddag voor het eerst gesignaleerd. Hij bevond zich toen in de tuin van het paleis dat in gebruik is als museum. Het beest zat niet op het terrein rond de woning van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven.

Radicale moslims in Nederland beïnvloeden samenleving steeds meer

De invloed van radicale islamitische groepen in Nederland wordt steeds groter, zo staat in een vertrouwelijk conceptrapport van het ministerie van Justitie. In het rapport, waarop het blad Vrij Nederland de hand legde staat dat radicale islamitische groepen de Nederlandse samenleving op tal van terreinen beïnvloeden. Als dat zo doorgaat, zullen sommige moslims op grond van godsdienstige wetten voor eigen rechter gaan spelen, buiten de staat om.

Vrij Nederland publiceerde deze week al enkele gegevens uit het rapport: Eén ervan is dat men verwacht dat fundamentalisten nog harder gaan proberen om migranten voor zich te winnen, met grote gevolgen voor de democratische rechtsstaat en voor de gewone moslims.

Milli Görüs

Fundamentalisten hameren erop dat alle moslims deel uitmaken van de Oemma, de wereldmoslimgemeenschap. De Turks-orthodoxe organisatie Milli Görüs wordt genoemd als voorbeeld van een organisatie die druk in de weer is met het propageren van een politieke radicale islam onder migranten.

In het conceptrapport staat ook dat Marokkanen door hun zwakke organisatie een makkelijk object zijn voor manipulatie en infiltratie door groepen uit vooral Saoedi-Arabië. Jongeren uit de tweede generatie krijgen hierdoor soms sympathie voor de gewapende islamitische strijd en worden makkelijker terrorist.

Bepaalde belangen en burgers in Nederland zijn erg kwetsbaar voor islamistische terroristen: Amerikaanse en Joodse burgers en liberale of kritische moslims.

Vijf procent

Maar 5% van alle moslims, zowel in islamitische als in westerse landen, is aanhanger van het fundamentalisme wordt geschat, maar ze zijn rijker en beter georganiseerd, ze hebben een duidelijke strategie en aansprekende leiders.

Moderne, liberale en vooruitstrevende moslims kunnen op dit ogenblik niet op tegen de macht van moslimfundamentalisten, zo staat in het concept-rapport dat al titel meekreeg Islam, rechtsstaat, veiligheid en integratie.

Bronnen van het conceptrapport zijn wetenschappelijke publicaties, verslagen van inlichtingendiensten, persberichten, geschriften van radicalen en -schijnbaar- eigen waarneming. Actuele gegevens over Nederland zijn desondanks schaars.

BB Sandra voert het hoogste woord

Sandra is donderdagavond het huis in gekomen, maar lijkt zich al aardig thuis te voelen.
Het lijkt wel alsof zij aan één stuk door praat. Misschien vervelend voor de bewoners, maar natuurlijk erg leuk voor de kijkers, zo hoor je nog eens wat.

Om te beginnen wat roddels uit de Geheime Locatie in Portugal. Daar blijken zich de nodige liefdespaartjes gevormd te hebben. Hadden we eerder al Bram en Carmen, ook Arthur en Ursula zijn een setje. Geesje, die samen met Sandra het huis in kwam, blijkt iets te hebben met Mark. Sandra zelf heeft het ook aardig naar haar zin gehad, en heeft met meerdere mannen gezoend. Hopelijk voor deze mannen was dit voor zij haar prominent aanwezige koortslip opliep.

Ook over zichzelf heeft Sandra aardig wat te vertellen. Zo is zij voor BB al 10 kilo afgevallen en wil zij eigenlijk nog meer kilo's kwijt. Dit hoopt ze in de Bunker te kunnen bereiken, wat bij de overige bewoners, en Margriet in het bijzonder, toch wel de nodige verbazing oproept.

Lees meer over de BB4 policy in het Mededelingenforum

Excuses NCRV inzake De Leeuw niet aanvaard

De Utrechtse anesthesioloog en columnist van de Telegraaf professor dr. Bob Smalhout neemt geen genoegen met de excuses die de NCRV heeft gemaakt voor de uitzending van Herberg De Leeuw van 15 september. Paul de Leeuw liet in die uitzending een portret van Smalhout via een computermanipulatie telkens veranderen in dat van Adolf Hitler. Daarmee persifleerde hij tv-spelletjes, zoals die met name bij de commerciële stations te zien zijn. De Leeuw gaf daarbij grappig bedoelde aanwijzingen mee, zoals dat de afgebeelde persoon miljoenen mensen had laten verdwijnen, geen jodenkoeken lustte en zijn vakanties bij voorkeur doorbracht in Italië en Japan omdat hij hield van jew-foetsie.

Professor Smalhout voelt zich ernstig gekrenkt door de uitzending. Smalhout, zelf van Joodse komaf, verloor in de Tweede Wereldoorlog bijna al zijn familieleden in de vernietigingskampen Auschwitz en Sobibor. Hij begrijpt de NCRV niet meer en heeft inmiddels zijn abonnement op het programmablad opgezegd. De excuses die de NCRV achteraf heeft gemaakt neemt hij voor kennisgeving aan. Smalhout heeft een strafklacht tegen De Leeuw ingediend en is geenszins van plan die in te trekken.

Anneke Grönloh

Ook Anneke Grönloh heeft excuses ontvangen van de NCRV voor de wijze waarop ze gepersifleerd werd door De Leeuw. Maar ook zij aanvaard de excuses niet, omdat de beledigingen te liederlijk voor woorden zijn. Anneke is uitgemaakt voor een sloerie en een drankzuchtige hoer, aldus haar manager.

De zangeres is momenteel zodanig overstuur door alle gebeurtenissen dat ze niemand wil spreken en met rust gelaten wil worden. Er ligt een financieel schikkingsvoorstel op het bureau van de NCRV. Als het tot schikken komt, wil Grönloh het aan een goed doel schenken. "Ze wil er geen cent van hebben, ze ziet het als bloedgeld."

Gisteren liet de NCRV al weten te stoppen met Herberg De Leeuw.

Herben getuigt voor vliegtuigspotters

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF Tweede-Kamerlid Mat Herben zal in november naar Griekenland gaan om daar op te treden als getuige-deskundige in het hoger beroep van de Nederlandse vliegtuigspotters Patrick Dirksen en Frank Mink. Herbens woordvoerder bevestigde dat vandaag.

Herben doet dit op verzoek van de raadslieden van de twee Nederlanders. Volgens de woordvoerder weet Herben, als oud-defensiemedewerker veel van vliegtuigspotten en is het zelfs zijn hobby geweest.

Dirksen en Mink stonden in april samen met twaalf Britten terecht, omdat ze werden verdacht van spionage. Zij hadden beelden gemaakt van Griekse (militaire) toestellen. De Griekse rechter veroordeelde hen tot een gevangenisstraf van drie jaar, terwijl ze zelf altijd vol hebben gehouden niks kwaad in zin te hebben. Vliegtuigspotten is in Griekenland een onbekend fenomeen.

Sato terug naar BAR?

PostManBart wist ons vandaag het volgende te melden:

Vooropgesteld dat het verhaal waar is vertrekt Eddie Irvine naar Jordan om daar de plaats in te nemen van Takuma Sato. Sato, welke dit jaar enkele Jordans een ander model gaf, zou op zijn beurt in de picture zijn voor een testrol bij BAR. Dit gezien de relatie van Sato met Honda, de motorenleverancier van BAR. Sato was reeds eerder (in 2001) testcoureur bij BAR.

Zwarte Madonna gaat plat

De Zwarte Madonna, een groot wooncomplex in het centrum van Den Haag gaat tegen de vlakte. De gemeenteraad van Den Haag heeft vannacht ingestemd met de sloop van de markante zwarte woonflat en de komst van vijf grote kantoor-en- woonflats in het centrum van de stad.

Het pas zeventien jaar oude, door architect Carel Weeber ontworpen, gebouw telt 336 sociale huurwoningen. Den Haag heeft in het centrum een groot tekort aan dergelijke woningen en het donderdagavond aangenomen plan over de herinrichting van het gebied, omvat de bouw van slechts 125 betaalbare huurwoningen.

Het plan houdt in dat behalve de Zwarte Madonna ook de Ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken gesloopt zullen worden. Zij zullen gehuisvest worden in de nieuwe kantoren die in het gebied zullen verrijzen.

Bewoners en belangenverenigingen hebben lange tijd actie gevoerd tegen het plan, en met name de sloop van het wooncomplex.

Flitspalen verdwijnen

_michiel_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kans is groot dat, binnen niet al te lange tijd, de bekende flitspalen zullen verdwijnen. Het ministerie van Justitie werkt aan een nieuwe techniek om het te hard rijden op de snelweg aan banden te leggen. De flitspalen maken vanaf 2003 waarschijnlijk plaats voor een net van trajectcontroles.

Met het nieuwe systeem wordt met behulp van camera's boven de weg de gemiddelde snelheid van een auto berekend. Als de afstand tussen twee meetpunten te snel wordt afgelegd, volgt een boete.

De kans is groot dat er per 1 juni 2003 al een grootschalige proef op zes locaties zal starten.

Superstar Jordan nog een jaar in NBA

Stay_fun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nog één jaar zal basketbalsuperster Michael Jordan spelen in 's wereld sterkste afdeling, de NBA. Hij gaat dat opnieuw doen bij de Washington Wizards.

De kans is groot dat de 39-jarige speler in zijn afscheidsjaar voornamelijk als invaller in actie zal komen. Het afgelopen seizoen miste hij veel duels wegens chronische problemen aan zijn knie.

Curaçao wil zelfstandige status

Stay_fun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan de Eilandsraad (het parlement) van Curaçao ligt, wordt het eiland zelfstandig. Zij pleiten voor een zelfstandige status binnen het koninkrijk der Nederlanden. Dit hebben de politieke partijen donderdagavond in een motie vastgelegd.

Besloten is dat de bevolking van Curaçao het laatste woord krijgt. Volgend jaar mogen zij in een referendum een definitief besluit nemen over de toekomstige staatkundige structuur van het eiland.

J-Lo gaat lesbische scène spelen

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Popdiva Jennifer Lopez gaat een lesbische seksscène spelen in de TV-reeks 'Sex and The City'.

J-Lo duikt tijdens de aflevering in bed met de seks verslaafde Samantha, het personage van actrice Kim Cattrall. Ze vindt dat ze ideaal is voor een rol in de serie omdat ze zelf ook een 'New York girl' is, daardoor zou ze zich goed kunnen inleven. "Normaal wil ik niet in series spelen, maar ik ben gek op Sex and The City", zo lichte J-Lo haar beslissing toe.

"Het plot van het verhaal is waanzinnig. Ik speel een slet die Kim Cattrall verleidt, en er uiteindelijk met haar vriendje vandoor gaat", aldus de popster.

Ladyshave veroorzaakt paniek op wereldtop

MREn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de EU-Azië-top is grote paniek gezaaid door de Deense politie. Met speurhonden, een arrestatieteam en de explosieve opruimingsdienst werd een tas gecontroleerd waar mogelijk een bom in zat. Uiteindelijk werd het duidelijk dat het hier om een ladyshave ging.

De tas behoorde aan de vrouw van de Finse premier. Om goed voor de dag te komen wilde ze haar benen nog even scheren op het toilet. Waarschijnlijk is ze in haar haast vergeten het apparaat uit te zetten.

Nieuwe auto rijdt op lucht

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De tijd van benzine en diesel is voorbij. Deze week word in Zuid Afrika een nieuwe auto gepresenteerd die geheel op lucht rijd. Het maakt gebruik van een compressor die je thuis in het stopcontact steekt zodat hij lucht onder hoge druk in tanks opslaat, wanneer je dan wil gaan rijden laat het met kleine beetjes die lucht ontsnappen en drijft daarmee de 'motor' aan.

Met een volle tank zou je 8 uur lang kunnen rijden op een snelheid van 80 km/u. Het vullen van de tanks met behulp van de compressor zou ongeveer vier uur in beslag nemen. Bij aangepaste pompstations zou dit in slechts enkele minuten kunnen gebeuren, aangezien zij direct geperste lucht kunnen leveren.

De kosten van het tanken zouden slechts 30 cent per 200 km zijn. Voor 10.000 euro heb je al zo'n goedkope luchtmobiel.

FOK! vandaag in het roze gehuld...

Net als een aantal andere sites is FOK! vandaag in het roze gestoken. Dit alles vanwege de BNN Homo 100. Met deze ludieke actie, die de naam 'Let's make things pink' heeft gekregen, steunen wij de homo 100, BNN en niet te vergeten Ruud de Wild - de initiatiefnemer.
En niet gevreesd, morgen is de site weer gewoon in het blauw

Toevoeging:
Als niet direct alle plaatjes vervangen worden door de roze variant, druk dan op ctrl-r om de pagina te verversen.

Gouden Beelden weer uitgereikt

De grote winnaars bij de uitreiking van de Gouden Beelden zijn de VARA en de NPS geworden. De uitreiking van deze prijzen vond tijdens het Nationale Omroepgala in Hilversum plaats. De jury, waar alleen programmamakers in zitten, reikte de prijzen uit aan Nederlandse televisieprogramma's en personen.

Met de comedy All Stars, het drama De Enclave en amusementsprogramma Kopspijkers kreeg de Vara de beelden in handen. De beste acteur was Frank Lammers. Ook won ze samen met de NPS en NOS met de programma's Zembla en Nova. In de categorieën documentaire, muziek en drama verdiende de NPS de prijs. Hier was de beste actrice Petra Laseur.

De uitreiking van de Gouden Beelden vond voor de zevende keer plaats.
Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.