FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 september 2002

Ouders voeren peuterlijkje aan honden

Mrln had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten is vrijdag een man veroordeeld voor het vermoorden van zijn 15 maanden oude dochter. Everette Johnson werd, ondanks het feit dat hij het lijkje van zijn dochter in stukken hakte en aan de honden voerde, niet tot de doodstraf veroordeeld. Volgens openbaar aanklagers Frank Marek en Veryl Gambino kan hij meer dan 100 jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen.

"Afgrijselijk"
Rechter Lon William Shultz noemde de misdaad, waar ook Everetts vrouw Joan Tribblet aan deelnam, en met name de wijze waarop het echtpaar zich van het lichaam trachtten te ontdoen, "afgrijselijk". De openbare aanklager sprak van een van de ergste gevallen van verduistering van een lichaam die hij ooit had gezien.

De peuter werd door de ouders doodgeslagen met een lineaal en gewurgd, waarna zij zich van het lichaam probeerden te ontdoen door het in stukken te hakken en te koken. Omdat dit echter veel rook opleverde werd besloten het lichaam deels aan de honden te voeren, en deels in een vat met zuur te dumpen.

Volgens Johnson's advocaat is de moeder hoofdschuldige aan de moord. Zij werd veroordeeld tot 60 jaar gevangenisstraf. Joana Tribblet op haar beurt, claimt dat de dood van haar dochter een ongeluk was.

Miss België protesteert tegen steniging

Renco en Eilanden hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Miss België, Ann van Elsen, ziet dit najaar af van deelname aan de Miss World-verkiezing in Nigeria uit protest tegen het vonnis dat is uitgeproken tegen Amina Lawal, die is beschuldigd van overspel. Lawal werd veroordeeld tot dood door steniging.

"Beestachtig"
In een interview zondag op de Vlaamse publieke zender VRT noemde Van Elsen de voorgenomen steniging "beestachtig". Ook de missen uit Frankrijk, Noorwegen en Ivoorkust zullen volgens Van Elsen de verkiezing boycotten. De Belgische schoonheid loopt door haar protestactie niet alleen een de bonussen die aan de titel verbonden zijn mis, maar verbreekt ook haar contract met de organisatie van Miss België.

Ondertussen wacht in Nigeria de 30-jarige Amina Lawal op de uitkomst van haar hoger beroep. Lawals zaak is geen uitzondering. In maart werd een 35-jarige Nigeriaanse wegens overspel ter dood veroordeeld door steniging. Dit vonnis werd echter in hoger beroep vernietigd als gevolg van vormfouten.

Irak heeft arsenaal biologische wapens

Danyael had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse overheidsfuctionarissen beschuldigen Saddam Hoessein ervan in de laatste 14 maanden zijn pogingen kernwapens te bemachtigen op te hebben gevoerd. Op dit moment heeft Irak volgens de Amerikaanse regering al een arsenaal biologische wapens, waaronder duizenden liters antrax, botulinetoxine en zes ton VX-zenuwgas. Dit meldt zondag de Duitse krant 'Welt am Sonntag' naar aanleiding van een rapport over Iraakse massavernietigingswapens dat de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld onlangs overhandigde aan een selecte groep congresleden.

Mosterdgas
Irak zou bovendien beschikken over flinke voorraden gifgassen zoals sarin, soman en tobun en 'contactgiffen' zoals mosterdgas. Volgens het Pentagon kan ongeveer de helft van Iraks tweehonderd gevechtsvliegtuigen worden uitgerust met raketten met chemische of biologische springladingen.

Irakese overlopers, die voor het nucleaire programma hebben gewerkt, melden dat het bemachtigen van kernwapens hoog op de agenda van het regime staat. Irak beschikt al over duizenden speciale aluminium buizen die als onderdeel gebruik kunnen worden in centrifuges die nodig zijn voor het verrijken van uranium.

Balkenende: Desnoods oorlog tegen Irak

Danyael had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wanneer vasstaat dat Irak massavernietigingswapens heeft en niet mee wil werken met de inspecteurs van de Verenigde Naties dan moet Saddam Hussein keihard worden aangepakt. Dat zei Premier Balkenende vandaag in een vraaggesprek met het ANP: '',,Saddam Hussein roept het onheil over zichzelf af. Als blijkt dat hij massavernietigingswapens heeft, moeten we hem keihard aanpakken, gewoon omdat wij Saddam op dat punt niet vertrouwen.'' Volgens Balkenende heeft Irak lak aan de rest van de wereld.

Wel vindt de minister-president dat een militaire actie tegen Irak ,,het ultieme instrument'' moet zijn. Eerst moet geprobeerd worden dat Irak VN-inspecteurs toelaat. Als dat niet gebeurt, kom je uiteindelijk uit bij militair ingrijpen. Balkenende denkt dat als er een verband is tussen Al-Qaeda en Irak, de strijd tegen het terrorisme zich kan verbreden naar Irak.

Mohammed Atta bij Saddam

Vandaag maakte de VS overigens bekend dat Mohammed Atta, het vermeende hoofd van de groep Al-Qaeda kapers van 11 september, kort voor de aanslagen op bezoek is geweest bij Saddam Hussein. Richard Perle, adviseur van de Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld heeft dat gezegd: "We hebben de bewijzen en zijn er zeker van dat hij zich niet in Irak bevond voor een ontspannen weekeinde''.

Meisje overleden na ongeval op NS-station Weert

Vision, Roel_Jewel, Miss MSX, MmoreIce en jolos hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen nacht is op het NS-station in Weert een 16-jarig meisje uit Ell door een ongeval om het leven gekomen. Een ambulance bracht haar nog in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis, maar later in de nacht bezweek ze aan haar verwondingen.

Rond 22.00 uur gisteravond zat het meisje samen met een vriendin met haar benen over de perronrand van het perron. Haar vriendin kon, toen er uit de richting van Eindhoven een trein arriveerde, nog tijdig haar benen terugtrekken, maar het slachtoffer niet.

Eerste mormonentempel in Zoetermeer

De 92-jarige Gordon B. Hinckley, profeet en president van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, heeft zondag in Zoetermeer de eerste Nederlandse tempel van dit kerkgenootschap ingewijd. De dienst was alleen toegankelijk voor mormonen.

De geheel in het wit geklede Hinckley kwam tijdens de dienst even naar buiten om symbolisch de laatste hoeksteen met het opschrift 2002 in te metselen. Achter die hoeksteen bevindt zich een ruimte met onder meer de bijbel, het Boek van Mormon, de geschiedenis van de kerk in Nederland en kopiëen van recente dagbladen en tijdschriften.

De tempel, waarvan de bouw ruim 4,3 miljoen euro heeft gekost, is vorige maand opgeleverd. Voordat de tempel werd ingewijd, konden buitenstaanders het bouwwerk bezichtigen. Van die gelegenhied hebben 33.000 mensen gebruikgemaakt. Vanaf maandag worden er tempeldiensten gehouden.

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen telt wereldwijd elf miljoen leden, van wie 8000 in Nederland. Het hoofdkantoor is in Salt Lake City in de Verenigde Staten. Het kerkgenootschap noemt zich een van de snelstgroeiende kerken ter wereld. Het stimuleert genealogie (wetenschap van het stamboomonderzoek) om de band met de voorouders te verstevigen.

Vrouw houdt stripteaseact voor bomvol terras

jolos en johan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Bredase politie heeft afgelopen vrijdagnacht een einde gemaakt aan een stripteaseact van een 46-jarige dronken vrouw.

De Bredase vrouw begon zich, aangemoedigd door een bomvol juichend terras, al dansend langzaam uit te kleden. Op het moment dat ze haar bh loshaalde en haar blote borsten toonde, kreeg zij zelfs een staande ovatie van alle toeschouwers.

De politie besloot toen echter, 'omwille van haar eigen veiligheid', in te grijpen. De agenten werden getrakteerd op een enorm fluitconcert. De vrouw verklaarde later op het bureau, na een sterke bak koffie, zich dood te schamen.

Tennis: Uitslag vrouwenfinale US Open

De derde finale van een Grand Slam in dit tennisseizoen tussen de twee zusjes Serena en Venus Williams, is wederom in een overwinning voor Serena geëindigd. De 20-jarige Amerikaanse, de jongste van de twee en als eerste geplaatst, versloeg zaterdagavond in New York haar zus met 6-4 en 6-3.

Serena onttroonde zus Venus, vorig jaar winnares van de US Open, op Super Saturday in anderhalf uur krachttennis van ongelijke kwaliteit. Serena voltooide haar trilogie in de grandslams zonder ook maar een set af te geven. Na Parijs en Londen veroverde ze New York. De eerste prijs was 900.000 dollar waard, de tweede de helft.

Door haar overwinning komt Serena in alles op gelijke hoogte met Venus: 5-5 in onderlinge duels, 4-4 in aantal grandslams. De kampioene vond dat allemaal niet belangrijk. ,,Wimbledon winnen was mijn doel dit jaar. Het is meer geworden. Met deze trofee ben ik ook blij. Het was drie jaar geleden. Ik wist bijna niet meer hoe het voelde de US Open te winnen.''

Nederlander gewond bij voetbalrellen Moskou

Zaterdagavond is er bij voetbalrellen in Moskou rond de interland Rusland-Ierland een Nederlander gewond geraakt. Ook raakten er nog elf anderen, allen Ieren, gewond. Dat maakte de politie van de Russische hoofdstad zondag bekend.

De vechtpartijen ontstonden ondanks een opgetrommelde politiemacht van tweeduizend man. De politie arresteerde 21 jonge, meest beschonken, Russen. Door het bestuur van Moskou was besloten tot een massale politie-inzet wegens de rellen die in juni tijdens het WK uitbraken.

Toen braken er na een nederlaag van Rusland tegen gastland Japan ernstige ongeregeldheden uit waarbij een dode viel en meer dan honderd mensen gewond raakten. Relschoppers staken talrijke auto's in brand en in het centrum van Moskou richtten zij veel vernielingen aan.

De wedstrijd van zaterdag eindigde in een 4-2-overwinning voor Rusland.

NS legt treinverkeer stil voor rampoefening

Er rijden vandaag geen treinen tussen Eindhoven en Boxtel. De NS heeft het treinverkeer stilgelegd vanwege een grote rampoefening in een nieuwe spoortunnel in Best. De NS heeft bussen ingezet.

Eerder maakten wij al melding van deze oefening. Men zocht toen naar vrijwilligers. De regionale brandweer wil bij de oefening zo'n elfhonderd vrijwilligers inschakelen.

Alles draait om een baldadige groep feestgangers die brand in een trein stichten en aan de noodrem trekken. De brandende intercity komt daardoor bij het perron tot stilstand. Aan de andere kant staat op dat moment een volle stoptrein. Bovendien staan er honderden reizigers.

Door de oefening wil men de samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten en de NS optimaliseren. Ook kijkt men of het bestaande rampenplan goed functioneert.

De spoortunnel in Best is de eerste ondergrondse treinverbinding in het zuiden van ons land. Het bouwwerk is al voorzien van allerlei veiligheidsvoorzieningen. Zo kan de brandweer zelf de spanning van de bovenleiding afhalen en liggen er in de tunnel blusvoorzieningen en reddingsmateriaal opgeslagen.

BB1: Huwelijk voor Bianca

Veel mensen denken met weemoed terug aan Big Brother 1, toen het allemaal nog nieuw was...
Een van de bewoners van het eerste Big Brother avontuur was Bianca Plune. Bianca vertrok na 43 dagen vrijwillig met 10.000 gulden op zak. Op 23 augustus j.l. trad de 29-jarige Bianca in het huwelijk met haar vriendin Gill. Deze schitterende dag willen wij de Fok!-ers niet onthouden:





Hoe Bianca Big Brother ervaren heeft en haar mening over Big Brother 4 kan je binnenkort op Fok! lezen.

Terugkeer Litmanen bij Ajax live op internet

Voor de supporters van Ajax, die de terugkeer van Jari Litmanen bij de Amsterdammers willen meemaken, maar die om wat voor reden dan ook maandag niet naar Amsterdam kunnen of willen afreizen, heeft Ajax een oplossing bedacht. De 'thuiskomst' van de Fin zal live op internet, overigens wel tegen betaling, te volgen zijn. Op de website van de club zendt Ajax de eerste training en de perspresentatie van de Finse publiekslieveling uit.

Voor de prijs van 1,15 euro krijgen belangstellenden een toegangscode, waarmee ze op de site de beelden kunnen opvragen.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.