Ouders voeren peuterlijkje aan honden

Mrln had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten is vrijdag een man veroordeeld voor het vermoorden van zijn 15 maanden oude dochter. Everette Johnson werd, ondanks het feit dat hij het lijkje van zijn dochter in stukken hakte en aan de honden voerde, niet tot de doodstraf veroordeeld. Volgens openbaar aanklagers Frank Marek en Veryl Gambino kan hij meer dan 100 jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen.

"Afgrijselijk"
Rechter Lon William Shultz noemde de misdaad, waar ook Everetts vrouw Joan Tribblet aan deelnam, en met name de wijze waarop het echtpaar zich van het lichaam trachtten te ontdoen, "afgrijselijk". De openbare aanklager sprak van een van de ergste gevallen van verduistering van een lichaam die hij ooit had gezien.

De peuter werd door de ouders doodgeslagen met een lineaal en gewurgd, waarna zij zich van het lichaam probeerden te ontdoen door het in stukken te hakken en te koken. Omdat dit echter veel rook opleverde werd besloten het lichaam deels aan de honden te voeren, en deels in een vat met zuur te dumpen.

Volgens Johnson's advocaat is de moeder hoofdschuldige aan de moord. Zij werd veroordeeld tot 60 jaar gevangenisstraf. Joana Tribblet op haar beurt, claimt dat de dood van haar dochter een ongeluk was.