Irak heeft arsenaal biologische wapens

Danyael had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse overheidsfuctionarissen beschuldigen Saddam Hoessein ervan in de laatste 14 maanden zijn pogingen kernwapens te bemachtigen op te hebben gevoerd. Op dit moment heeft Irak volgens de Amerikaanse regering al een arsenaal biologische wapens, waaronder duizenden liters antrax, botulinetoxine en zes ton VX-zenuwgas. Dit meldt zondag de Duitse krant 'Welt am Sonntag' naar aanleiding van een rapport over Iraakse massavernietigingswapens dat de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld onlangs overhandigde aan een selecte groep congresleden.

Mosterdgas
Irak zou bovendien beschikken over flinke voorraden gifgassen zoals sarin, soman en tobun en 'contactgiffen' zoals mosterdgas. Volgens het Pentagon kan ongeveer de helft van Iraks tweehonderd gevechtsvliegtuigen worden uitgerust met raketten met chemische of biologische springladingen.

Irakese overlopers, die voor het nucleaire programma hebben gewerkt, melden dat het bemachtigen van kernwapens hoog op de agenda van het regime staat. Irak beschikt al over duizenden speciale aluminium buizen die als onderdeel gebruik kunnen worden in centrifuges die nodig zijn voor het verrijken van uranium.