[DPC] ECCp GigaFlush - Het verslag

De Dutch Power Cows refereren naar het originele team van Tweakers.net en Fokzine.net waar ooit met met het RC5-64 project van Distributed.net is begonnen. Simpel gezegd komt het erop neer dat wij samen met duizenden andere internet gebruikers een dikke 64-bit sleutel proberen te kraken. Dat gebeurt middels de brute-force methode waarbij bruutweg alle 2^64 sleutels worden uitgeprobeerd. Dat zijn er nogal wat, daarom loopt het RC5 project inmiddels al bijna drie jaar en is het einde nog lang niet in zicht...
Sinds dit project is het team DPC uitgegroeit tot een groot team wat ook aan aantal andere projecten meedoet, één daarvan is ECCp, waar zij een vorig weekend een megaslag hebben geslagen.


Sequence van de Dutch Power Cows gaf ons dit volgende bericht:

Na een lange tijd van sparen hebben we het weer voor elkaar gekregen. Met onze laatste actie, de GigaFlushTM hebben we onze conculega's weer eens laten zien dat DPC niet zomaar een team is. De MegaFlushes waren al langer bekend. En ook dit keer had men zoiets verwacht. Ok, ze noemen het een GigaFlush, dat zal dan wel een grote MegaFlush zijn. Niet dus.

Al geruime tijd liepen Team Weazy en Team Ars Technica in op DPC. De laatste tijd is dat steeds harder gegaan. Toch had men het idee dat er iets niet klopte, DPC was zo stil, en de output viel ook al tegen. Toen een week of drie terug we werden ingehaald verwachte men dan ook direct een MegaFlush van DPC om die #1 terug te halen. Een week later was er nog steeds geen MegaFlush te zien. Zouden ze dan toch gewonnen hebben

Ondertussen had ook Ars Technica zich geroerd. Ene Padabru kwam na de weekends ineens met een output van 150k aanzetten, iets wat gelijk is aan de output die DPC die hele week had. Hij vormt dus echt een bedreiging. Zeker nadat ie aangaf zijn machines (een stuk of 1.000) ook door de week zo veel mogelijk te laten runnen. Elk moment kon hij toeslaan.

Maar dan kwam die 18e juni. ToeT opende met een klein flushje de GigaFlush. De dag daarop volgden nog een aantal teams waaronder Andy, The Ledz en The Dudes. Groot was de schrik wanneer Pasdabru met zijn flush kwam. Goed, het was natuurlijk al lang bekend dat dat zou gebeuren, maar zoveel 500k aan DP's spoog ie uit, alsof het niks was. Een simpel rekensommetje levert een dagoutput van 75k op. Dat is meer dan heel DPC-ECCp. We hebben dus echt meer mensen nodig om dat aan te kunnen.

Team Weazy werd door ons van de eerste plaats gestoten, maar 6 uur later stoof Ars Technica ons bruut voorbij.

Gelukkig had DPC wat voorraad liggen Men kwam er snel genoeg achter dat dit geen gewone MegaFlush zou worden. Donderdag de 20ste werd ingeluid door Duke's flush, direct gevolgd door NEC en de Taskforce. Op de verschillende fora begint men toch wel wat benauwd te worden. Team Weazy blijft vrij rustig, maar Ars Technica word nerveus. Een tijdje terug zag je nog topics van 'Zet alle power op SETI want we worden ingehaald'. Nu word het forum ondergesneeuwd met 'HELP, het gaat niet goed bij ECCp' topics. Ook TIMO begint zich af te vragen, wanneer gaat dit stoppen

Vrijdag bleek dat stoppen nog niet in de planning stond. BoGoH zorgde er samen met Veltro voor dat de output weer verdubbeld werd. Dik 450k is er uitgepoept.

Met dat leuke aantal werd ook de 6.000.000 team mijlpaal genomen. Ook Ars Technica werd terug ingehaald wat de feestvreugde binnen DPC flink deed oplaaien. En terwijl men het er bij Ars eerst nog over had dat wij zulke leuke competitors waren die het project deden opleven, begint men nu steeds meer benauwd te worden. De laatste dagen komen er pagina's reacties bij ipv af en toe eentje

Ook de zaterdag bleef het niet stil. La Petite Cows voeren de stats aan. Mede dankzij Kalfientje hadden zij ruim voldoende (515k) om de MegaFlush kroon weer binnen DPC te brengen.

Op zondag ging het iets rustiger. Een stuk of 11 kleinere subteams wisten toch nog 125k bij elkaar te rapen Samen was dit ruim voldoende om ook door de 7.000.000 grens te gaan.

Alle hoop van Ars Technica dat het nu wel over zou zijn is maandag de grond in geboord toen ook TCF nog eens liet zien waar ze staat. Hoewel die de laatste tijd toch behoorlijk geflushed hadden gooiden ze toch met nog 400k alsof het niks was.

Daarmee brachten zij een waardige afsluiting van de GigaFlush. Tenminste, dat dacht iedereen. Zelfs binnen DPC wist niemand (nu ja, bijna niemand) van de verrassing die ToeT voor ons in petto had. Die gaven namelijk nog een ToeTje na door dinsdag en woensdag nog eens een hoop te flushen. Team Weazy heeft ook nog geprobeerd de aandacht terug te krijgen maar die 50k word meer gezien als een laatste stuiptrekking. Weazy is geen bedreiging voor ons, Ars Technica wel.

In totaal zijn er gedurende de GigaFlush meer dan 2.250.000 DP's verstuurd. Veel meer als waar iemand op had durven rekenen. Zeker de concurrent niet. Er zijn nog nooit zoveel draadjes op het Ars forum gezien van kom over en help ons als nu. Standaard handelt men daar alles binnen één topic af, en in bijzondere gevallen komt er nog een topc bij, maar nu staan er wel 8 topics open Er is dus een hoop verwarring geschopt, en dat was precies de bedoeling

Maar, nu is er één klein probleempje, en dat probleempje heet 'Pasdabru'. Die figuur, die crunshed sinds kort voor Ars Technica-ECCp en die heeft nu 1000 PC's overgezet op ECCp. Daarmee heeft ie in één klap meer output als DPC in zijn geheel. Zonder hem is Ars Technica even sterk als DPC. Beide teams hebben een gemiddelde dagproductie van 50.000 DP's. Pasdabru heeft bij een groot bedrijf 1.000 PC's kunnen assimileren, en is daarmee in staat 75.000 DP's per dag te produceren. Ook al hebben we nu dus een redelijke voorsprong, als hij zo doorgaat worden we vlak voor het einde van het project toch nog ingehaald. Dan zou DPC op #2 eindigen. En dat is toch iets wat moet worden voorkomen.

Doe je dus nog niet mee met DPC, join ons dan vandaag nog. We kunnen het toch niet zo laten zijn dat het grootste Nederlandse team verslagen word door zomaar een willekeurig team uit Amerika

Lees dus de FAQ en installeer de client vandaag nog.

Zie ook: Uitleg op Tweakers

En de site van DPC zelf is hier te vinden. Waar ook alle andere projecten te zien zijn waar aan meegedaan wordt.