Radicale boeken bij Nederlandse moskeeën

RaVeDaVe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet alleen worden in sommige Nederlandse moskeeën radicale preken gehouden, zoals NOVA onlangs vastlegde, ook worden boeken verkocht met dezelfde radicale inhoud.

En het zijn niet alleen radicale moskeeën waar die boeken verspreid worden, ook gematigde moskeeën verkopen die lectuur. De boeken zijn in het Nederlands zodat ook de tweede en derde generatie, die vaak de taal van hun (groot)ouders niet meer goed beheersen, kennis van de opvattingen kunnen nemen. In deze boeken komen de gewraakte antiwesterse en vrouwonvriendelijke opvattingen van de imams geregeld terug.

Incest

Zo staat in het boek 'Vrouwen in de shariah' van Abdurrahman I. Doi (van de Delftse uitgever Noer) bijvoorbeeld dat het slaan van vrouwen door hun echtgenoot is toegestaan.

Ook het boek 'Kinderen opvoeden in de islam' wordt door Noer via moskeeën verkocht. Volgens de auteur hiervan is incest tussen gezinsleden een westers verschijnsel. "Dit is niet verwonderlijk wanneer je denkt aan het totaal gebrek aan zedigheid in westerse gezinnen, de open en vrije gesprekken over seksualiteit en zoiets als met het hele gezin halfnaakt aan het strand zonnebaden en zwemmen."

Uitgeverij Noer wilde tegenover het ANP niet reageren, maar wilde alleen kwijt dat zich beroept op de godsdienstvrijheid in Nederland.