Slachtoffer ''geintje'' vertelt verhaal

Vier weken geleden fietste de 17-jarige Irene over het fietspad langs het Keern in de gemeente Hoorn. Drie weken later kwam ze thuis, uit het ziekenhuis, zonder zich iets te herinneren.

Het is te danken aan een vrouw die achter haar aan reed dat men weet wat er gebeurd is: Zij zag twee scooters met daarop vier jongens die haar achterop reden. Eén jongen die achterop zat pakte Irene voor de gein vast en trok haar mee. Door de vaart van de scooters werd ze een eind meegesleurd, en werd ze als het ware gelanceerd op het fietspad. Ze viel op de linkerkant van haar gezicht. De scooters reden door.

Irene werd naar de EHBO gebracht voor onderzoek waar de diagnose in eerste instantie een zware hersenschudding was. Daarna mocht ze naar huis. Maar haar moeder kreeg haar bijna niet wakker, er werd nader onderzoek gedaan en het bleek dat de voorste schedelnaad helemaal gescheurd was en dat de holte tussen de hersenvliezen helemaal gevuld was met bloed. Met loeiende sirenes is ze toen naar het ziekenhuis in Alkmaar gebracht.

Nu zit Irene thuis, haar gezichtsvermogen is slecht, haar opleiding heeft ze dit jaar niet af kunnen ronden. Ze kan niet naar feestjes en ze kan niet werken. Ze heeft dus ook geen inkomen. Van de daders is nooit een spoor teruggevonden, misschien weten ze niet eens wat ze met hun ''geintje'' aangericht hebben.

In het Noordhollands-Dagblad vertelt ze vandaag haar verhaal.