Bijou, een leerling onder spanning

Gisteren was de vijfde dag in dé zweet- en stressperiode van eindexamenleerlingen. Ook Bijou stond hevig onder spanning, en schreef het volgende over haar examen:
Zo, na vanmorgen de wekker 3 uur te vroeg gezet te hebben en alsnog niet alle stof doorgelezen te hebben, sprong ik vanmorgen rond half 9 op de fiets, de ondergang tegemoet... tenminste dat dacht ik.

Uiteraard zal ik hierbij ook even de nuttige bijdrage van de docent geschiedenis vermelden, aangezien deze ons nog even een peptalk kwam geven door te zeggen dat ie op zn minst allemaal zevens verwachtte je zag iedereen denken: "Zorg daar dan zelf maar voor" en uiteraard lachten we allemaal wat nerveus, waardoor hij uitriep: "het neusje van de zalm van deze school, in 1 zaal! zet em op!"

Toen onze wandelende zalmsalade met een brede grijns eenmaal vertrokken was, werden de examenblaadjes haastig uitgedeeld, waarbij de gebruikelijke zuchten weer in de gymzaal weerklonken. Ik spaarde mijn adem echter door geinteresseerd naar het geringe aantal vragen te kijken, en tot de conclusie te komen dat dit misschien toch nog een mooie dag zou worden.... en zo geschiedde in een razend tempo ging ik door de vragen heen en tot mijn verbazing kon ik met mijn minimale kennis alle vragen beantwoorden.

Zwaar opgelucht verliet ik dan ook een kwartier voor het einde van de zitting de zaal om nu, met kramp in mijn rechterschrijfhand, mijn verhaal te submitten....
*klik*

Heb je ook examen gedaan en wil je je examenverslag graag op de Frontpage zien? Submit dan je examenverslag!