Hennepplanten op boerderij prinses Irene

Op de boerderij van prinses Irene in Zuid-Afrika zijn ongeveer vijftig hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. De plantjes werden aangetroffen in de tuin van de manager en verzorger die zelf op het complex van de prinses woont.

Irene zelf wist van niets, zo melden de Zuid-Afrikaanse media. Ze brengt slechts een deel van het jaar op de boerderij door. Onlangs was ze weer in Nederland voor het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Mßxima.

De plaatselijke politie was getipt over de verboden planten, die werden aangetroffen in verschillende stadia van weelderige groei en bloei. De betrokken medewerker verklaarde tegen de politie dat de omstreden planten kans moeten hebben gezien om te gedijen als gevolg van zijn alternatieve manier van tuinieren.

Prinses Irene heeft in een verklaring laten weten dat zij niets moet hebben moet van hasjplanten en dat zij de Zuid-Afrikaanse wetgeving op dit punt ook onverkort accepteert. Zij kondigde aan een hartig woordje te zullen spreken met haar personeel op de boerderij.