CD Review: Sita - Happy

Sita's officiële biografie stamt nog uit de tijd van Starmaker:
Geboren:
8 juni 1980 te Ilpendam
Hobbies:
zingen, schilderen
Muzieksmaak:
K's Choice, Jewel, Alanis Morissette, Dido
Ambitie:
fulltime zingen

Algemene info:
De 20-jarige Sita is etaleuse en decoratiemedewerkster. Ze zingt al zo'n drie jaar, en volgt sinds twee jaar ook zangles. Dansen en acteren kan Sita ook: ze volgt een Rock 'n Rollcursus en zat bij het Nederlands Kindertheater. In Starmaker ziet zij een grote kans om met professionele mensen te kunnen werken die uit haar kunnen halen wat erin zit. Haar levensmotto: 'Grijp alle kansen die je toekomen.'


Inmiddels is Starmaker al weer een tijdje afgelopen en timmert Sita solo aan de weg. Als publiekslieveling bij Starmaker kreeg zij de mogelijkheid om al tijdens Starmaker een single op te nemen. Deze single, Happy, kwam op 5 november 2001 uit en maakt deel uit van haar eerste album, wat eveneens de titel Happy heeft meegekregen en 7 januari jongstleden uitkwam.
Met het uitkomen van haar eerste album, besloot zij Kotic te verlaten en zich op haar solocarrière te richten. En met goed resultaat, want de CD Happy werd al snel goud en de single stond een tijd lang boven aan de hitlijsten. Samen met Marco Borsato zong Sita het lied ter ere van de bruiloft van Willem Alexander en Maxima, Lopen op het water, en ook dit werd een nummer 1 hit.

Sita lijkt dus aan het begin te staan van een succesvolle solocarrière.