Ontuchtpleger veroordeeld na vrijspraak eis

Een 29-jarige ontuchtpleger kwam gisteren bij de Alkmaarse rechtbank van een koude kermis thuis.

Veertien dagen geleden vroeg de officier van justitie vrijspraak voor R.M uit Hoorn, die beschuldigd werd van ontuchtige handelingen met de minderjarige dochter van zijn hospita.

De ontucht zou vier jaar geleden hebben plaats gevonden, het meisje was toen tussen de zeven en acht jaar oud. Maar gaandeweg het proces vond de officier het bewijs te mager en vroeg om vrijspraak.

Vol goede moed toog R.M daarop gisteren naar de rechtbank voor de uitspraak, maar tot zijn grote onsteltenis werd hij door de rechter wél schuldig bevonden. Hij moet het slachtoffer 1000 euro smartegeld betalen en tevens 60 uur werkstraf verrichten met een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden. Ook achtte de rechtbank bewezen dat M. zijn hospita na de aangifte telefonisch had bedreigd.

De verbolgen R.M kondigde meteen aan in hoger beroep te gaan.

Update 08:15

Het Openbaar Ministerie (OM) in Alkmaar heeft verbaasd gereageerd op de veroordeling, die volgens het OM zonder verdere motivatie was. De Officier van Justitie (OvJ) is/was er volgens een woorvoerder van overtuigd dat de aangifte vals was. De OvJ wil de uitspraak bestuderen, alvorens al dan niet appel aan te tekenen tegen de veroordeling, om wellicht voor het gerechtshof opnieuw om vrijspraak te kunnen vragen.