Giel Beelen terug op de radio

Radiopresentator Giel Beelen keert terug op de radio. Vanaf 4 maart zal hij op werkdagen tussen 04.00 en 06.00 uur het programma Pyjama FM voor de AVRO op radio 3 presenteren. Dat heeft de omroep donderdag bekendgemaakt.

De ,,vernieuwende manier van radiomaken'' is volgens de AVRO de reden waarom zij de discjockey heeft aangetrokken. ,,Hij is een waardevolle aanvullling en hij moet vooral blijven wie hij is, dat kan hij namelijk het beste. We hebben het volste vertrouwen in hem'', aldus eindredacteur K. Geersing.

Het gedrag van Beelen zorgde er vorig jaar echter voor dat hij zowel door de KRO als door de VARA op staande voet werd ontslagen. In januari zette de KRO hem al aan de kant omdat hij in het programmablad Studio Mein Kampf het ,,indrukwekkendste'' boek noemde dat hij kent. Een aantal maanden later werd hij door de VARA op straat gezet omdat hij in zijn programma opriep om poederbrieven naar de KRO te sturen. Hij zou nog geld van zijn oude werkgever te goed hebben en noemde daarom twee keer het volledige adres van de omroep. Volgens de VARA kon deze actie niet door de beugel.